вакум в резервоар
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
вакум в резервоар
Здравейте, Колеги! Прочетох доста теми по въпроса, но са все старички та се надявам сега да са малко по-ясни нещата. Карам си колата 2-3 дни няма ядове и изведнъж днес давам газ и на 4000 оборота спира да ускорява. Гориво има (колата няма газова). Развивам капачката на резервоара и... страшен вакум -доста трудно я отворих. Глътна едно хубаво въздух и колата се отпуши яко. Карам 5-6км резачки колата върви няма ядове. Прибирах се и развих капачката и пак същата история с вакума. Смених веднага капачката с тази от е46-цата, но проблема си остава. Четох че има някакви клапани за вакума на резервоара, но моля да ме опътите какво и къде да търся. Възможно ли е бензиновата помпа да си заминава. Мотора е м44б19 а помпата е от м40, но си пали без ядове и върви супер, но този вакум ме притеснява и искам да го оправя.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Re: вакум в резервоар
Помпата няма значение в случая. Да не би да тръгва да си ходи датчик колянов вал? Симптомите са идентични. Ако започне да се повтаря случката ,си направи една диагностика.
С много любов към децата!
- kichuka
- младши ентусиаст
-
Профилактично четоха колата преди дни и нямаше проблеми.
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

Скицата е за М44. Виж клапанчето за вентилацията на резервоара което вкарва бензиновите пари при дросела за доизгаряне /3/. Преди него парите от резервоара преминават през филтър с активен въглен /цилиндъра/. При М50 отварянето на клапана се определя циклично от компа при определени режими на работа /елклапан/, тук не знам.
Тез нещица се елиминират /както аз съм направил/, но да не прокламирам.

Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Преди години един приятел имаше същият проблем с неговата Е36-ца. Толкова зверски вакуум правеше, че изгаряше бушона на помпата през 3км. Оказа се, че отдушника на резервоара се е наблъскал с кал. И понеже било голяма играчка да се изчисти той взе и си проби капачката на резервоара с една много тънка бургия...Вече 4 години си кара така и няма никакви ядове 

- kichuka
- младши ентусиаст
-
Сега погледнах набързо. Този маркуч ми се струва че е снаждан. Възможно ли е да идва от него проблема? Трябва ли да е плътно изолиран т.е. ДА го уплътня ли или да стои така?
П. П2 направи ми впечатление че като загася колата от там леко съска. Запуших го с пръст на снадката и спря да съска. Идеи?
П. П2 направи ми впечатление че като загася колата от там леко съска. Запуших го с пръст на снадката и спря да съска. Идеи?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Ако това е клапана за който говорим.... - съска от снадката защото клапанът не отваря и парите правят налягане в резервоара - то друг излаз за тях няма. Ако не ти се занимава с ремонт на клапана или купуване на нов, откачи самия клапан от маркучите /но не го изключвай от буксата за да не шиба грешки в компа/, маркучът идващ от charcoal-филтъра му сложи обикновено бензиново филтърче накрая да не влизат боклуци и резервоарът да "диша" свободно. А маркучът към колектора го затапи. И проблемът е никакъв.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- kichuka
- младши ентусиаст
-
Ще го откача утре само за проба и ако проблема изчезне ще сменя клапанчето. Дали въпросния клапан от м40 е същия понеже имам такъв и ако е същия да го сменя ако не да търся от м44
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
- kichuka
- младши ентусиаст
-
Днес изолирах въпросния клапан и всичко е наред но се оказа че нямам резервен. До няколко дни ще го сменя и се надявам всичко да е наред
10 мнения
• Страница 1 от 1