Проблем с ламбда сонда.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Проблем с ламбда сонда.
Колеги изникна ми един проблем и се надявам да помогнете.
Старата ми ламбда сонда си отчиташе нормално в диапазон 0,2-0.8 V , но започваше да отчита след 80гр. на двигателя и често на празен ход нищо не отчиташе. От тук взех чисто нова на бош , универсална за моята кола. Свързах я както трябва , но тя отчита 1.0-1.5 В което не е нормално според мен . Измерванията са направени през ГИ BRC на който си има таблица и гледам в реално време сондата как отчита .
Трябва ли да мина диагностика нещо да се адаптира ?
Да ходя ли да правя рекламация да взема нова ?
Да си върла ли старата ?
Старата ми ламбда сонда си отчиташе нормално в диапазон 0,2-0.8 V , но започваше да отчита след 80гр. на двигателя и често на празен ход нищо не отчиташе. От тук взех чисто нова на бош , универсална за моята кола. Свързах я както трябва , но тя отчита 1.0-1.5 В което не е нормално според мен . Измерванията са направени през ГИ BRC на който си има таблица и гледам в реално време сондата как отчита .
Трябва ли да мина диагностика нещо да се адаптира ?
Да ходя ли да правя рекламация да взема нова ?
Да си върла ли старата ?
За милиони-няма закони.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с ламбда сонда.
Да си вземеш каквато трябва за твоя мотор.
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Не си купувай сонда Бош. Подобна е картинката и с моята нова ламбда на Бош и то не универсална. Процедурата по рекламация отнема няколко дена само за да се свържеш с тях.
- don't be
- младши ентусиаст
-
- 318iBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: другите да изтръпват
Универсална на БОШ за 90 лева не е никакъв БОШ.Или дай много пари или си вземи 2 ръка ,която отчита правилно.
- don't be
- младши ентусиаст
-
318iBMW написа:Универсална на БОШ за 90 лева не е никакъв БОШ.Или дай много пари или си вземи 2 ръка ,която отчита правилно.
Ами какви са колега , уж е с етикетче всичко.... Чакам Петък да я връщам . Или друга или парите , да взема едно масло

За милиони-няма закони.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Не знам как ги "целите" тия неработещи сонди ..... аз до сега на колкото коли съм сменил с универсални било на БОШ или някоя друга фирма (NTK и т.н) и не съм имал проблеми ....
Колега , измери показанията на сондата било с диагностична апаратура , било с мултицет/ламбда тестер (най -добре с осцилоскоп , но не всеки разполага) ... увери се , че наистина показанията са извън норма ....
Колега , измери показанията на сондата било с диагностична апаратура , било с мултицет/ламбда тестер (най -добре с осцилоскоп , но не всеки разполага) ... увери се , че наистина показанията са извън норма ....
- don't be
- младши ентусиаст
-
Сондата работи , оказа се че с мулти цета трябва да меря на черния и сивия кабел на сондата . А не на черния и маса от купето . Теоретично няма разлика но практически 

За милиони-няма закони.
8 мнения
• Страница 1 от 1