Даунгрейд на предна маска ? Имат ли разлики?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
Даунгрейд на предна маска ? Имат ли разлики?
Искам да си сменя предната маска със старата с нормалните бъбреци , че на фейсовата бъбреците ми седят малко подарени ... Пробвах при един тенекеджия/бояджия и ми каза че не можел да я монтира понеже не пасвала нещо си ? С М-кова броня съм ако има някакво значение.
И другото което някой от маските на пазара са с пръскалки , голям ли е филма за монтажа им после ?
И другото което някой от маските на пазара са с пръскалки , голям ли е филма за монтажа им после ?

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Re: Даунгрейд на предна маска ? Имат ли разлики?
didodi написа:Искам да си сменя предната маска със старата с нормалните бъбреци , че на фейсовата бъбреците ми седят малко подарени ... Пробвах при един тенекеджия/бояджия и ми каза че не можел да я монтира понеже не пасвала нещо си ? С М-кова броня съм ако има някакво значение.
Да не си си взел маска от друга модел кола, защото те са 2 вида: едната маска е за кабрио/купе, а другата е за компакт/седан/комби.Ако си взел правилната маска, значи няма как да не стане, а проблем с пръскалките е, че ги няма, втора употреба са много скъпи, и изчезват за 15 мин.
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
Колега аз опит ти казвам, че от комби на купе пасват при това бях с пре-фейс и си сложих фейсова. Доколкото аз знам всички предни маски пасват дали от седан, компакт, купе, кабрио. Разликата е само в това дали е фейс или пре-фейс, сиреч бъбреците и самите им легла, захвата към купето е еднакъв. Поздрави.
- didodi
- кандидат ентусиаст
-
Ясно ми е че имат разлика и взех от седан за да я слагам на комби. Зора не е с намирането , зора е после с филма за включване на пръскалките към казанчето ми се струва ?

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
denises26 написа:Колега аз опит ти казвам, че от комби на купе пасват при това бях с пре-фейс и си сложих фейсова. Доколкото аз знам всички предни маски пасват дали от седан, компакт, купе, кабрио. Разликата е само в това дали е фейс или пре-фейс, сиреч бъбреците и самите им легла, захвата към купето е еднакъв. Поздрави.
И как по-точно става маска от купе на компакт например, при положение че там където ляга при калника разликата е 2см?Сега остава да кажеш, че и мигачите са еднакви и стават на всички модели, и отивам да си продам колата за 130лв.
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
Замисли се, броните предните различни ли са? Не нали така, мигача е по издължен не споря, но маската си идва точно на мястото.
- rhase
- младши ентусиаст
-
didodi написа:Ясно ми е че имат разлика и взех от седан за да я слагам на комби. Зора не е с намирането , зора е после с филма за включване на пръскалките към казанчето ми се струва ?
Няма зор. Пусни си един тройник след моторчето и си вземи един клапан да не връща течноста в казанчето (както е и при тези на предния капак) По трудното според мен е да намериш читави пръскалки за фаровете

ТОВА може да помогне

k-hristov написа:denises26 написа:Колега аз опит ти казвам, че от комби на купе пасват при това бях с пре-фейс и си сложих фейсова. Доколкото аз знам всички предни маски пасват дали от седан, компакт, купе, кабрио. Разликата е само в това дали е фейс или пре-фейс, сиреч бъбреците и самите им легла, захвата към купето е еднакъв. Поздрави.
И как по-точно става маска от купе на компакт например, при положение че там където ляга при калника разликата е 2см?Сега остава да кажеш, че и мигачите са еднакви и стават на всички модели, и отивам да си продам колата за 130лв.
Стават. Лично съм слагал маска от купе на седан, както и маска от кабрио на купе. Мигача при купе и кабрио е еднакъв, както е и при седан/комби/компакт. Разликата от 2 см, за която говориш най-вероятно ще да е отзад при вратата

Къде да ти пратя 130лв? Всичко платено ли е на колата

Трябва да не ходи при такива тенекиджии, както и да не се слуша инфо тип бля бля. РАЗЛИКА В МАСКИТЕ НЯМА независимо формата на купето и това дали е фейс или не 
Другото е, че и тайванските маски пасват перфектно. Монтирал съм такава без да е упоменато от купе или кабрио е и пасна идеално на едно комби. Всички нарези и заготовки за видиите бяха напълно единакви. Особено захващанията при дифузьора за поток на въздуха към радиатора за климатика, че там са най-проблемни!
То бъбреци от Е46 ми казваха че е абсурд да влезнат в отворите на фейсова маска Е36 - ама е го на
:
Ако не става маската и има фуги и разминавания - то или е следствие на кривини от удар или друго. Ако не е развиван нито един болт или винт от калниците, капака, бронята и т.н. - то няма причина всякаква маска да не пасне точно!

Другото е, че и тайванските маски пасват перфектно. Монтирал съм такава без да е упоменато от купе или кабрио е и пасна идеално на едно комби. Всички нарези и заготовки за видиите бяха напълно единакви. Особено захващанията при дифузьора за поток на въздуха към радиатора за климатика, че там са най-проблемни!
То бъбреци от Е46 ми казваха че е абсурд да влезнат в отворите на фейсова маска Е36 - ама е го на

Ако не става маската и има фуги и разминавания - то или е следствие на кривини от удар или друго. Ако не е развиван нито един болт или винт от калниците, капака, бронята и т.н. - то няма причина всякаква маска да не пасне точно!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Виждам, че сте се развихрили, но само подвеждате колегата.
Маските са абсолютно еднакви! При напасването има проблеми, защото на пазара има всякакви - Китайски, Турски, Авганистанси и каквито там се сетите, но само оригиналните пасват без проблем и каквито и да са разминавания.
Относно пръскалките за измиване на фаровете - това с тройника и клапана няма да се получи. Помпичката на тази система е в пъти по-мощна от тази на пръскалките за предното стъкло. Проводниците, с които е свързана са с по-голямо сечение, управлява се от допълнителна електроника, интегрирана в модула за управление на чистачките и има отделен предпазител в бушониерата за тази верига.
Маските са абсолютно еднакви! При напасването има проблеми, защото на пазара има всякакви - Китайски, Турски, Авганистанси и каквито там се сетите, но само оригиналните пасват без проблем и каквито и да са разминавания.
Относно пръскалките за измиване на фаровете - това с тройника и клапана няма да се получи. Помпичката на тази система е в пъти по-мощна от тази на пръскалките за предното стъкло. Проводниците, с които е свързана са с по-голямо сечение, управлява се от допълнителна електроника, интегрирана в модула за управление на чистачките и има отделен предпазител в бушониерата за тази верига.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- didodi
- кандидат ентусиаст
-
Нова маска е 2и вариант понеже всичко ново което съм купувал до сега не пасва перфектно както оригиналните елементи. Като цяло гледам колата да си остане Made In Germany
Благодарско за помоща , при следващото боядисване сменям маската
Old school 
Пръскалките за фаровете предполагам работят като на по новите модели , само на включени фарове и задържане на лоста за чистачките ?

Благодарско за помоща , при следващото боядисване сменям маската

Пръскалките за фаровете предполагам работят като на по новите модели , само на включени фарове и задържане на лоста за чистачките ?

10 мнения
• Страница 1 от 1