е36 316i тресе на празен ход
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
е36 316i тресе на празен ход
Колеги, вчера вечерта, за да не ударя някъкав малоумник ми се наложи да сложа първа и да спирам на скорост. От тогава се усеща тресене и вибрации на празен ход, но оборотите са си нормални. Притеснявам се да не се е скършило нещо при рязкото спиране на двигателя.
P.S Извинявам се ако има подобна тема.
P.S Извинявам се ако има подобна тема.
Re: е36 316i тресе на празен ход
Интересно.. От по-големичка скорост ли включи първа когато трябваше да спираш..?
Тампоните на мотора как са.. зная от колеги, че когато се износят и сцепят започват вибрирания и тресене от към коша.. Предполагам вибрациите най-силно се усещат при палене/гасене на мотора.
При теб как е..? Според мен колата е за сервиз за установяване източника на вибрациите и тресенето, така само гадаем колега.
Тампоните на мотора как са.. зная от колеги, че когато се износят и сцепят започват вибрирания и тресене от към коша.. Предполагам вибрациите най-силно се усещат при палене/гасене на мотора.
При теб как е..? Според мен колата е за сервиз за установяване източника на вибрациите и тресенето, така само гадаем колега.

Карах с около 60 км/ч преди спирането. При палене се усеща най-силно и понякога не пали от първия път. За сервиз най-рано съм свободен в петък.
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Първо кажи коя година е колата (демек с кой мотор) Ако си с стария мотор , той е с ремък и е възможно да е прескочил зъб! Ако си с М43 може и клапанче да е увиснало и чукнало чукнало по буталото!Замери компресията като начало и виж дали някои маркуч не е изкочил и провери гофрето за всеки случай! 

4 мнения
• Страница 1 от 1