За добавките....По дяволите !

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

За добавките....По дяволите !

Мнение от nyky » 08 Сеп 2006, 20:54

Случи се така,че по съвета на един приятел, сложих в колата добавка за почистване на дюзите на инжекциона- "STP".Kупих я от Лукоил. Карах един ден и на следващата сутрин не можах да запаля. Помислих, че е от горивният филтър и го смених. Колата пак не запали. Казах си "край отиде помпата". Обаче на другият ден запали без проблем и карах така около 4-5 дни. Проблема пак се повтори и получих съвет да си прегледам релетата. Да ,ама колата пак си запали. Пак карах 4-5 дена без проблем и вчера ми заглъхна колата по време на движение. И вече никакво палене. Премерих с мултицет помпата в резервоара. Беше изгоряла. Не искам да обвинявам никого, може да си и е било време, а може би не??? Бих искал да знам ,обаче дали и някой от вас е имал подобен проблем с Добавките.... :?:

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 08 Сеп 2006, 21:00

на мене изгоря горе долу по същия начин БЕЗ добавки ..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Re: За добавките....По дяволите !

Мнение от titto » 08 Сеп 2006, 22:36

nyky написа:Случи се така,че по съвета на един приятел, сложих в колата добавка за почистване на дюзите на инжекциона- "STP".Kупих я от Лукоил. Карах един ден и на следващата сутрин не можах да запаля. Помислих, че е от горивният филтър и го смених. Колата пак не запали. Казах си "край отиде помпата". Обаче на другият ден запали без проблем и карах така около 4-5 дни. Проблема пак се повтори и получих съвет да си прегледам релетата. Да ,ама колата пак си запали. Пак карах 4-5 дена без проблем и вчера ми заглъхна колата по време на движение. И вече никакво палене. Премерих с мултицет помпата в резервоара. Беше изгоряла. Не искам да обвинявам никого, може да си и е било време, а може би не??? Бих искал да знам ,обаче дали и някой от вас е имал подобен проблем с Добавките.... :?:
Здр. Бе да ти кажа,не знам каква връзка имат добавките с помпата,но един майстор ми каза,че колкото е хубаво да се слагат добавки,толкова и било зле!??На по-старите коли добавката сваляла цялата мръсотия и гняс от стените на резервоара и от там се запушвали доста дюзички и тем подобни...Има логика,но и аз и сипвам от време на време! :)

Назад към E36