Електрическа схема за предните и задните светлини.моля.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 M5
Мечтае да кара: F117a Stealth
Детайли за колата: BMW M5 E60 2008

Електрическа схема за предните и задните светлини.моля.

Мнение от repibg » 02 Яну 2015, 20:49

Здравейте колеги.
М43Б16
преди малко почти ми се запали таблото под кормилото. почна да излиза пушек от лявата страна на таблото.отварям капака на мотора няма нищо..отбих на страни в един сняг ..тоо една педя..махнах клемата от акумулатора., разглобих кората под волана и какво да видя.... сноп кабели -поне 20тина на брой,, са се стопили и залепили едно за друго.(връзката за пускане на фаровете,бутона за повдигане на фаровете и осветлението на таблото. тези 3 ключа с кабелите бяха стопени.) FUCK>>>>>> :banghead:
..едно по едно ги разделих .всичките бяха напълно оголени. докъудето успях ги изолирах с изолирбант ..както и да е...спря да се греят но...., нямам габарити. нямам централно осветление нямам габарити нямам люк нямам осветление на таблото нямам и стопове . когато сложа бушон на номер 7 при изключена кола веднага изгаря.имам чуството че стоповете с габаритите са се залепили някъде. сега къде и как да проверя? тези снпопве кабели под волана как мога да ги поразделя малко?таблото ли да свалям?

някаква схема с цветове на кабелите ако имате да споделите.моля. :bowdown:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Електрическа схема за предните и задните светлини.моля.

Мнение от Lenco » 02 Яну 2015, 22:13

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от repibg » 03 Яну 2015, 17:10

Lenco написа:http://www.mediafire.com/download/gldgnyynz4y/Bentley_BMW_3-Series_Service_Manual_%28e36%29.pdf

Благодаря колега.

ще се опитам да разбера какво пише.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от repibg » 04 Яну 2015, 18:34

стигнах до извода че когато поставя бушон номер 37 (централният за осветлението на купето и отзад) ми свети постоянно осветлението на километража и лампичките за осветление на задният номер.
отделно ми свети лампичката че съм си включил халогените като нямам такива. ако вкарам и изкарам ключа ми бибипка че съм си забравил фаровете включени.

с нито един бушон не мога да изключа постоянно включената светлина на километража освен с генералният 37ми бушон.,или ако махна буксата отзад за плавното оветление на километража.,но тогава завинаги си светят лампичките за осветление на задният номер. принуден съм да махна 37ми бушон.

нямам задни габарити и стопове..това ми е проблемът. натрових си нервите 2 дена...има някъде още слепени кабели, не мога да ги открия.. :ranting:

кой кабел с какъв цвят захранва задните габарити и стопове? ако трябва ще прекарам нов кабел..

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 04 Яну 2015, 20:47

Провери и снопа кабели който излиза от купето и влиза в задният капак!!!
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 05 Яну 2015, 0:48

Снопа с кабели при багажника ти е тотал шаден. Не е зле да свалиш стоповете и да ги огледаш за нагари по пластината.

Назад към E36