Съвет за М54Б30
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Съвет за М54Б30
Здравейте колеги.
Наскоро си взех една Е30 ка и още не съм и се нарадвал а вече имам предложение за Е36 с М54Б30
Двигателя изглежда добре, няма течове или други аномалии, работи нормално и върви доста добре, ремапнат.
Може ли да ми кажете какво да гледам, какво е специфичното при трансплантирането и кое може да е на път да здаде багажа?
Не ми е ясно много мое може да е проблемно при тези двигатели, свален е от Е46 ми каза човека. И незнам дали не трябва да се сложи и таблото от Е46 понеже сега е с табло от Е36.
Наскоро си взех една Е30 ка и още не съм и се нарадвал а вече имам предложение за Е36 с М54Б30
Двигателя изглежда добре, няма течове или други аномалии, работи нормално и върви доста добре, ремапнат.
Може ли да ми кажете какво да гледам, какво е специфичното при трансплантирането и кое може да е на път да здаде багажа?
Не ми е ясно много мое може да е проблемно при тези двигатели, свален е от Е46 ми каза човека. И незнам дали не трябва да се сложи и таблото от Е46 понеже сега е с табло от Е36.
- jimmy_877
- Потребител
-
- Кара: compact e36 e46 coupe
- Мечтае да кара: в права линия
- Детайли за колата: 1998.e36-2.8++....e46 328ci
Re: Съвет за М54Б30
Колега, таблото не е проблем. Важно е да е за 6 цилиндъра, не му пречи, че е от Е36. Не разбрах само мотора искаш да го пуснеш в Е30-ката
или да взимаш Е36-цата

Не ще взимам още едно БМВ понеже като го карах много вървеше. Човека каза, че е над 280кс.
Знам, че този двигател е 231кс видях че има спортен филтър, има ремап и права генерация от карай до край.
Идеята ми е ако наистина е напомпано много дали ще издържи двигателя поне 2,3 години или здават багажа бързо?
Знам, че този двигател е 231кс видях че има спортен филтър, има ремап и права генерация от карай до край.
Идеята ми е ако наистина е напомпано много дали ще издържи двигателя поне 2,3 години или здават багажа бързо?
- bmw325ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: M50B25,M50B30,S50B30
- Мечтае да кара: M1 Procar
- Детайли за колата: 325i, E36 BTCC Replica, E36 M3
Опа М54Б30 280 коня с филтър, ремап и генерация
Питай го коя врачка му е казала тая цифра да ходим и ние да мерим при нея
Иначе хубаво мотора е насаден от Е46, а дали е минал техно тест да регистрира матора или ти ще му дадеш парите пък после при прехвърлянето ще се оправяш сам
Иначе по темата при таъкв суап неизвестните са много в зависимост от кой, как и на колко бири е суапвал. Могат да заминта съединител, скорости, диф, нещо по инсталацията да се запали, ако не е заварил и гайката ма маслената помпа може и мотора да замине и така. Но може и човека да си е коректен и всичко да си е направил както трябва

Питай го коя врачка му е казала тая цифра да ходим и ние да мерим при нея

Иначе хубаво мотора е насаден от Е46, а дали е минал техно тест да регистрира матора или ти ще му дадеш парите пък после при прехвърлянето ще се оправяш сам

Иначе по темата при таъкв суап неизвестните са много в зависимост от кой, как и на колко бири е суапвал. Могат да заминта съединител, скорости, диф, нещо по инсталацията да се запали, ако не е заварил и гайката ма маслената помпа може и мотора да замине и така. Но може и човека да си е коректен и всичко да си е направил както трябва

- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
Също така за да се регистрира M54b30, трябва спирачките да са от E46 330, със стоковите от Е36 няма да стане. Та и там си има инвестиция огледай добре
Също така 280кс, няма да изкара с тея неща, 250-255кс преко сили.

интересно ми стана за тази гайка коя е точно и трябва ли да се завари на 100%, не за друго но ми звучи малко ненормално. Ще прегледам кабелите със сигурност.
Иначе колата не е регистрирана с този двигател, но е на Софийски табели та няма да ми трябва и аз да я регистрирам.
Иначе колата не е регистрирана с този двигател, но е на Софийски табели та няма да ми трябва и аз да я регистрирам.
- ///Leonix
- Е36 Fanatic!
-
- Кара: E36 328i; E30 316i; E38 740i; E36
- Детайли за колата: M52B28; M40B16; M62B44; M43B16
samphonе написа:интересно ми стана за тази гайка коя е точно и трябва ли да се завари на 100%, не за друго но ми звучи малко ненормално...
Ето за тази: ВНИМАНИЕ!Една 19мм гайка може да разруши целия Ви мотор -М52

Това с гайката със сигурност ще го залепя с това лепило.
Благодаря ти много за линка към темата.
Благодаря ти много за линка към темата.

8 мнения
• Страница 1 от 1