Изпотяване на стъклата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- simo_sh
- Потребител
-
- Кара: E36 320i, M52B20 Touring
Изпотяване на стъклата
колеги възможно ли е да ми се изпотяват стъклата ако пропуска от о-пръстените ? или задължително радиатора е спукан... че хамалогията по смяната му е доста големичка... колата е е36 318тдс с климатроника с врътките
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Re: Изпотяване на стъклата
Aко не си сменял филтрите - също поти...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- simo_sh
- Потребител
-
- Кара: E36 320i, M52B20 Touring
филтър купе е на няма и седмица ...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
simo_sh написа:колеги възможно ли е да ми се изпотяват стъклата ако пропуска от о-пръстените ? или задължително радиатора е спукан... че хамалогията по смяната му е доста големичка... колата е е36 318тдс с климатроника с врътките
Колега, виж какъв е състава на изпотеното- ако е мазно на пипане, трудно се почиства и има специфична миризма, най-вероятно предположението ти е правилно.
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
Сменял съм радиатор на парно в -10 градуса хич не е приятно
както каза колегата , ако е мазна и трудно се чисти е това . Успех

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
При мен беше радиаторче и/или уплатнения на опръстените му... не мога да кажа със сигурност, не личеше от къде е текло, а само къде се е стичало, но и радиатора не изглеждаше мн добре затъова го смених с употребяван(по добре изглеждащ)...
Не е толкова страшно разглобяването, избери си един почивен ден и действай... сваля се по този ред - волан, таблото с стрелките, жабка, корите в краката, централна конзола, касетофон, левите духалки , цялото табло, арматурата от дясната страна, капака на радиаторчето, вал който води клапанчетата за въздуховодите ... което съм пропуснал лесно ще се досетиш
... докато сваляш детайли най добре ги подреждай на задната седалка че да можеш да си седиш вътре на топло и колата да е под наклон (предницата на ниско) че да тече по малко антифриз.
Действай смело и вземи нови уплатнения за радиаторчето ( + силикон ако са универсални опръстени, че оригиналните са скъпички и може да не ги намериш на момента, с трапецовидно сечение са). Отдели си цял ден за работата.
Тука малкия жълтурко го прави това само че ти отвън няма нужда да пипаш и няма нужда да сваляш "пресе-то", той сменя изпарителя на климатика.
https://www.youtube.com/watch?v=82IGc60LtA8
Не е толкова страшно разглобяването, избери си един почивен ден и действай... сваля се по този ред - волан, таблото с стрелките, жабка, корите в краката, централна конзола, касетофон, левите духалки , цялото табло, арматурата от дясната страна, капака на радиаторчето, вал който води клапанчетата за въздуховодите ... което съм пропуснал лесно ще се досетиш

Действай смело и вземи нови уплатнения за радиаторчето ( + силикон ако са универсални опръстени, че оригиналните са скъпички и може да не ги намериш на момента, с трапецовидно сечение са). Отдели си цял ден за работата.
Тука малкия жълтурко го прави това само че ти отвън няма нужда да пипаш и няма нужда да сваляш "пресе-то", той сменя изпарителя на климатика.
https://www.youtube.com/watch?v=82IGc60LtA8

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
mihal ,ти не правеше ли Компакт? Там радиаторчето се сменя без да се сваля таблото.Само кората над педалите.Има и тема по въпроса (ако искаш,ще ти я 'пратя").
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
ildivvy написа:mihal ,ти не правеше ли Компакт? Там радиаторчето се сменя без да се сваля таблото.Само кората над педалите.Има и тема по въпроса (ако искаш,ще ти я 'пратя").
Не, седан е моята кола, компота е на сестрата.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Moже и без да се сваля таблото , но трябва да се направи дупка в ламарината от към пасажера , която покрива прасето отстрани ... (фактически тая ламарина пречи за един от болтовете на пластмасовия капак на прасето и за това трябва да се направи една дупка .... смятам , че е за предпочитане , пред това да се свали цялото табло ).
Ето едно пдф-че за цялата процедура:
Иначе изпотяването може да идва както от О-пръстените , така и от самото радиаторче ако е спукано ...
Ето едно пдф-че за цялата процедура:
Иначе изпотяването може да идва както от О-пръстените , така и от самото радиаторче ако е спукано ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Никой не попита колегата дали колата губи антифриз. И на двете Е36-ци които съм имал им се изпотяваха стъклата и на двете проблема беше теч отвън, а не от парното.
10 мнения
• Страница 1 от 1