Помощ за ръчна машинка за предното стъкло...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- batkoto
- младши ентусиаст
-
Помощ за ръчна машинка за предното стъкло...
Колеги, не съм с ел. Снощи докато свалях прозореца просто се разкачи и увисна. Отворих кората и видях, че просто едното рамо е изскочило от плъзгача. Тръгнах да го слагам и видях, че самото рамо, те нали са 2 Х образни рамена се е изкревило изправих го на ръка, но явно веднъж поддал материала после пак като взех да въртя ми качи прозореца до някъде и се изкриви. Разгледах добре, не запира стъклото никъде, върви си в улеите, но явно му е дошло времето, понеже преди няколко години пак така го изправях и явно с времето вече изцяло е поддало. Мисълта ми е как се сменя целия механизъм, понеже видях, че е занитен, което ме наведе на мисълта, че сега "я втасах". Някакви идеи какво да правя? Може ли само двете Х рамена да се сменят, да не се сваля всичко или?
Благодаря ви предварително!
Жоро
Благодаря ви предварително!
Жоро
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Помощ за ръчна машинка за предното стъкло...
Купуваш си друг здрав механизъм,разпробиваш нитовете на този,слагаш новия с болтчета М6 и самозаконтрящи гайки и си готов.Сменяй целия механизъм!Май не се разглобява,пък и кой ще ти го разглобява ... Веднъж изкривени,после трудно се изправят! Пък и се "късат" понякога ...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- batkoto
- младши ентусиаст
-
Оф, мислех, че ще се размине, но явно ще го сменям целия, поне да стане както трябва. А стъклото, там където се захваща долу на самия механизъм гледам, че на 2 места е захванат дали е сложно това захващане, на какъв принцип е, на мен ми се стори че са някакви скоби, но май има и някакъв силикон...?
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М43
по принцип се захваща на едни пластмаси и има щифт, а това което казваш, че е силикон най вероятно е паста или грес за смазване 

- batkoto
- младши ентусиаст
-
Благодаря за отговорите колеги, картинката взе да ми се избистря, трябва да намеря механизъм и ще го сменя, единствено тези щифтове сигурно имат някакъв чалъм за сваляне, за да се разкачи стъклото, но предполагам, че като отворя пак кората ще видя как става номера.
- batkoto
- младши ентусиаст
-
Колеги, смених механизма, но прозореца се измята като тръгна да го вдигам. Преди години пак така беше станало и му бях намерил "чалъма", но днес се мъчих и не успях. Забравил съм как го оправях това. Наместих прозореца във всички улеи, особено този вдясно, от който си мислех, че е излезнал прозореца. Има едно рамо, което също служи за настройка на прозореца, то е вляво долу, захванато за вратата, а не за прозореца и него съм го сложил на старата белязка, понеже от там също може да се регулира движението на прозореца. Предполагам, че този който се е сблъсквал с този механизъм ще ме разбере за какво говоря.
Някаква идея, какво не съм направил, че като стигне до средата някъде прозореца и почва да се измята и да спира да върви плътно в улеите, а леко се килва напред и така тръгва, съответно почва да става по-трудно движението, докато направо затяга...
Някаква идея, какво не съм направил, че като стигне до средата някъде прозореца и почва да се измята и да спира да върви плътно в улеите, а леко се килва напред и така тръгва, съответно почва да става по-трудно движението, докато направо затяга...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Точно с това "рамо" се "настройва" прозореца.Ако вече не си го оправил,пробвай с него.То е за това!
Ex: 96' BMW318ti

- batkoto
- младши ентусиаст
-
Да, стана... Вече съм го забравил даже. Но просто трябваше от край до край да го прекрам с помощ малко от моя страна и наместване на стъклото да върви в улеите и след това то вече си тръгна само. Явно самите гуми, който са край улеите и като се запретне и тогава се замяташе самия прозорец...
8 мнения
• Страница 1 от 1