318IS M42b18 не пали!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Panayotov7280
- Потребител
-
318IS M42b18 не пали!
Здравейте колеги, искам да ви разкажа за моя проблем и ако можете по някакъв начин да ми помогнете ще съм ви много благодарен!
Проблема е следния, колата върти стартера но не иска да пали както на бензин така и аварийно на газ. Проверил съм бубини и 4-те дават искра при закачена свещ,свещи,аларма за имобилайзер,горивна помпа,релета и на диагностика не изкарва никакви грешки, както и градус на запалване на датчик колянов вал дава 11 градуса на живи данни което до колкото знам е нормално и трябва да запали. Вече 3 дена се занимаваме с нея и не можем да разберем какво става и защо не иска да пали, моля ако някой има идея защо не пали или е имал същия проблем да сподели! Благодаря предварително!
Проблема е следния, колата върти стартера но не иска да пали както на бензин така и аварийно на газ. Проверил съм бубини и 4-те дават искра при закачена свещ,свещи,аларма за имобилайзер,горивна помпа,релета и на диагностика не изкарва никакви грешки, както и градус на запалване на датчик колянов вал дава 11 градуса на живи данни което до колкото знам е нормално и трябва да запали. Вече 3 дена се занимаваме с нея и не можем да разберем какво става и защо не иска да пали, моля ако някой има идея защо не пали или е имал същия проблем да сподели! Благодаря предварително!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: 318IS M42b18 не пали!
Panayotov7280 написа:Здравейте колеги, искам да ви разкажа за моя проблем и ако можете по някакъв начин да ми помогнете ще съм ви много благодарен!
Колега, при тези температури, директно на газ- малко трудно ще стане. След като има искра, провери налягането на горивото в рейката, ако е наред и има впръскване в цилиндрите, подсуши добре свещите със сешоар и опитай отново.
zvetiko написа:Panayotov7280 написа:Здравейте колеги, искам да ви разкажа за моя проблем и ако можете по някакъв начин да ми помогнете ще съм ви много благодарен!
Колега, при тези температури, директно на газ- малко трудно ще стане. След като има искра, провери налягането на горивото в рейката, ако е наред и има впръскване в цилиндрите, подсуши добре свещите със сешоар и опитай отново.
Колега прав си мен ме съмняват свещите
- Panayotov7280
- Потребител
-
Колеги благодаря за помощта , в крайна сметка проверих свещите и нито една не даваше искра а само пушеци NGK на три месеца. Смених свещи и пробвах симулация на изпарителя на газовото със гореща вода, след което запалих на газ и замириса много гадно на бензин, което означава че съм я удавил от палене на празно. В крайна сметка след всичко което ми скъса нервите излезе горивна помпа. Смених помпата и свещите и сега всичко е наред
Интересното е че помпата жужи и вибрира и това ме подлъга че работи...

Panayotov7280 написа:Колеги благодаря за помощта , в крайна сметка проверих свещите и нито една не даваше искра а само пушеци NGK на три месеца. Смених свещи и пробвах симулация на изпарителя на газовото със гореща вода, след което запалих на газ и замириса много гадно на бензин, което означава че съм я удавил от палене на празно. В крайна сметка след всичко което ми скъса нервите излезе горивна помпа. Смених помпата и свещите и сега всичко е наредИнтересното е че помпата жужи и вибрира и това ме подлъга че работи...
Колега абе и аз се бях спрял на NGK ама ще пропусна явно не е нещо както трябва при тия свещи
Успех за на пред колега

5 мнения
• Страница 1 от 1