Проблем с м42б18 - компакт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318ti Compact

Проблем с м42б18 - компакт

Мнение от breaky » 03 Окт 2014, 10:58

Здр. Имам проблем с колата - 318ис М42 Компакт 1994 год. Появи се едно прекъсване и трудно палене когато колата е студена. На празен ход прекъсва съвсем леко, но тръгна ли започва да придръпва зверски. Като загрее прекъсването се оправя, но трудното палене си остава. Сменял съм свещи, всички филтри, ламбда наскоро. Имам някакви съмнения за бобината, защото когато колата е запалена вътре в бобината се чува едно цъкане. Това нормално ли е според вас ? Други причини според вас има ли за прекъсване на студен двигател ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Re: Проблем с м42б18 - компакт

Мнение от jorko7120 » 03 Окт 2014, 23:20

И при мен е подобно преди го правеше точно по описаня от теб начин, а сега до около 1800-2000 оборота си се дави и смърди на бензин топла малко от малко е по-добре студена на моменти не може да излезе от подземня гараж. По тоя повот смених:
-ТПС (нов)
-маркучи за стъпковото (нови ориг.) моторче което почистих
-гофре (ново)
-Датчика за темп. на антифриза (нов)
-гарнитури на всмук. колектор (нови)
-Свещи няколко комплекта (нови)
-Дебитомер (2ра ръка)
-Горивен филтър (нов...)

Без резултат. Накрая просто за проба извадих буксата на тпс-а и проблема изчезна и реших, че въпреки, че е нов е дефектен пробвах с още 3 други но без резултат а на другата е36-ца която е с м43 си работят. Ходих при няколко човека но не намериха нищо нередно. Скоро ще хода при един колега от форума да видим какво ще каже той но вече нямам идеи :dunno: . С тпс се дави без него не :dummy: :banghead: :censored: :help:
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от breaky » 03 Окт 2014, 23:32

Утре ще смъквам бобината да я огледам за пукнатини. Имам големи съмнения за нея, както и за кабелите. Някой ако знае дали е нормално бобината да цъка докато работи да сподели.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 04 Окт 2014, 1:55

Няма гаранция,че ще видиш пукнатина ако има може да е съвсем микроскопична или да избива вътре ..
Намери за проба друга .Също е добре да я огледаш вечер ако избива на вън може и да видиш някакво искрене.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Окт 2014, 0:39

Не е нормално и бобината не е 1, а са 4 капсуловани.
Пробвай с такива от друга кола, от М44 също ще станат.

Потребител
Аватар

Мнение от breaky » 10 Окт 2014, 12:20

Малко развитие.. След смъкването на бобината установих, че е доста корозирала от долната страна. Също отстрани беше напукана. След подмяната на бобината колата за сега не ми е правила проблеми. Ако имате подобни симптоми по колите, свалете и огледайте хубаво.

Назад към E36