Съвместимост на джанти
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
Съвместимост на джанти
Харесах си едни джанти 10j ет30x17 интересуваме дали ще станат на Е-36 купе с м-окачване?
По веждите на калниците нищо не е правено.
Някой ако има снимки на този размер и ги качи ще съм много благодарен.
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Re: Съвместимост на джанти
bawarec 73 написа:Харесах си едни джанти 10j ет30x17 интересуваме дали ще станат на Е-36 купе с м-окачване?
В зависимост от гумите ще бъде опирането, като според мен със сигурност ще го има в някаква степен, така че ако искаш без проблеми да качваш хора отзад и да караш е хубаво да се ролнат калниците от някой, който знае какво прави. Имам предвид човек с машина, който нагрява постоянно с пистолет за горещ въздух, за да ти запази боята.

- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
Tristaiosemnaiseis написа:bawarec 73 написа:Харесах си едни джанти 10j ет30x17 интересуваме дали ще станат на Е-36 купе с м-окачване?
В зависимост от гумите ще бъде опирането, като според мен със сигурност ще го има в някаква степен, така че ако искаш без проблеми да качваш хора отзад и да караш е хубаво да се ролнат калниците от някой, който знае какво прави. Имам предвид човек с машина, който нагрява постоянно с пистолет за горещ въздух, за да ти запази боята.
Гумите ще бъдат най-малко 235/45/17.Наклона на задния мост е стандартен
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Ще опират на 100%bawarec 73 написа:Tristaiosemnaiseis написа:bawarec 73 написа:Харесах си едни джанти 10j ет30x17 интересуваме дали ще станат на Е-36 купе с м-окачване?
Гумите ще бъдат най-малко 235/45/17.Наклона на задния мост е стандартен

Джанти 17х8 ЕТ35 с гуми 235/45 опират доволно добре
http://www.willtheyfit.com/index.php?wi ... 30#content
Ето ти и раздутата разлика. И тъй като стреча ще дойде с по-голям откос на външния ъгъл, то ще подпираш още повече с този размер гума.
http://www.stanceworks.com/forums/showp ... stcount=11
Eто ти с такъв размер, но с гума 215 и колко е играно по веждата.
Какъв е модела на джантите?

http://www.willtheyfit.com/index.php?wi ... 30#content
Ето ти и раздутата разлика. И тъй като стреча ще дойде с по-голям откос на външния ъгъл, то ще подпираш още повече с този размер гума.
http://www.stanceworks.com/forums/showp ... stcount=11
Eто ти с такъв размер, но с гума 215 и колко е играно по веждата.
Какъв е модела на джантите?
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Аз съм с 17х10 с ет35 с гуми 235/40 и не опира, но твоето според мен няма начин да не опре.
Vanqu1sh написа:Аз съм с 17х10 с ет35 с гуми 235/40 и не опира, но твоето според мен няма начин да не опре.
Има нещо вярно, защото колкото и странно да звучи - при доста хора едни джанти не опират в купе, докато при седан опират. Другото е, че за да опрът с тези гуми - трябва доста рязко преминаване на неравност с висока скорост или да се натовари макс и да подскочи на спящо ченге. Иначе не се усеща изобщо и е минимално. Но като подпре си е стерео, дори и в най-външната част на гумата.
Те и моите вече не опират, защото си подгънаха малко ръба по естествен и симетричен начин с едни ЕТ10

Но ми трябва човек с машинка, да ги сгънем хубаво и както трябва...
Мъжът струва точно толкова,
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Да единствено съм усетил опиране с висока скорост 130-140 на магистралата в кофти участъците когато съм с 3-4 човека и мина през кофти неравност. Иначе мисля да я свалям на височина и ако не я втвърдя достатъчно, мисля че ще има нужда от ролване или други гуми.
- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
Джантите са KESKIN KT1 предни 8,5x17 ЕТ35 и задни 10x17 ЕТ30. Малко взех да се колебая но може да ги сложа на колата зада видя дали ще опират.На 10j гума 235x45 няма ли да е много стречната.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Аз съм със същите джанти, но с друго ЕТ на задните. С тоя размер няма да е сречната, нито ще ти трябва да я сречваш
Направо ще ти я сложат и ще я надуят. Обаче от опит да ти кажа че ако колата ти не е достатъчно ниска или не си подбереш добре гумите няма да ти хареса резултата. Иначе с 225/45 отзад май няма да има проблем, като все пак зависи и твърдостта на колата.

- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
По принцип и аз така си мислех, но при старите ми джанти с 235/40 Bridgestone не опираше, а като сложих 225/45 Avon и започна да опира...така че не е много сигурно...Vanqu1sh написа:Аз съм със същите джанти, но с друго ЕТ на задните. С тоя размер няма да е сречната, нито ще ти трябва да я сречвашНаправо ще ти я сложат и ще я надуят. Обаче от опит да ти кажа че ако колата ти не е достатъчно ниска или не си подбереш добре гумите няма да ти хареса резултата. Иначе с 225/45 отзад май няма да има проблем, като все пак зависи и твърдостта на колата.

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Tristaiosemnaiseis написа:По принцип и аз така си мислех, но при старите ми джанти с 235/40 Bridgestone не опираше, а като сложих 225/45 Avon и започна да опира...така че не е много сигурно...Vanqu1sh написа:Аз съм със същите джанти, но с друго ЕТ на задните. С тоя размер няма да е сречната, нито ще ти трябва да я сречвашНаправо ще ти я сложат и ще я надуят. Обаче от опит да ти кажа че ако колата ти не е достатъчно ниска или не си подбереш добре гумите няма да ти хареса резултата. Иначе с 225/45 отзад май няма да има проблем, като все пак зависи и твърдостта на колата.
215/45/17 ще е стречнато добре и не е прекалено ниска гумата...
Има значение и модела и марката на гумите освен размера. И аз съм с Бриджстоун 235/45, но както казах различните марки се стречват различно и е напълно възможно да опре с 225/45

- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
Е на 205-чките какво им е?Vanqu1sh написа:Tristaiosemnaiseis написа:По принцип и аз така си мислех, но при старите ми джанти с 235/40 Bridgestone не опираше, а като сложих 225/45 Avon и започна да опира...така че не е много сигурно...Vanqu1sh написа:Аз съм със същите джанти, но с друго ЕТ на задните. С тоя размер няма да е сречната, нито ще ти трябва да я сречвашНаправо ще ти я сложат и ще я надуят. Обаче от опит да ти кажа че ако колата ти не е достатъчно ниска или не си подбереш добре гумите няма да ти хареса резултата. Иначе с 225/45 отзад май няма да има проблем, като все пак зависи и твърдостта на колата.
Има значение и модела и марката на гумите освен размера. И аз съм с Бриджстоун 235/45, но както казах различните марки се стречват различно и е напълно възможно да опре с 225/45Проблема с 215 е, че трябва да търси за отпред 195

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Tristaiosemnaiseis написа:Е на 205-чките какво им е?Vanqu1sh написа:Tristaiosemnaiseis написа:По принцип и аз така си мислех, но при старите ми джанти с 235/40 Bridgestone не опираше, а като сложих 225/45 Avon и започна да опира...така че не е много сигурно...Vanqu1sh написа:Аз съм със същите джанти, но с друго ЕТ на задните. С тоя размер няма да е сречната, нито ще ти трябва да я сречвашНаправо ще ти я сложат и ще я надуят. Обаче от опит да ти кажа че ако колата ти не е достатъчно ниска или не си подбереш добре гумите няма да ти хареса резултата. Иначе с 225/45 отзад май няма да има проблем, като все пак зависи и твърдостта на колата.
Има значение и модела и марката на гумите освен размера. И аз съм с Бриджстоун 235/45, но както казах различните марки се стречват различно и е напълно възможно да опре с 225/45Проблема с 215 е, че трябва да търси за отпред 195
Еми няма да е симетрично според мене. За тази разлика в ширината за да седи еднакво си трябва 20мм разлика в гумата, ма може и да бъркам

- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
Vanqu1sh написа:Tristaiosemnaiseis написа:Е на 205-чките какво им е?Vanqu1sh написа:Tristaiosemnaiseis написа:По принцип и аз така си мислех, но при старите ми джанти с 235/40 Bridgestone не опираше, а като сложих 225/45 Avon и започна да опира...така че не е много сигурно...Vanqu1sh написа:Аз съм със същите джанти, но с друго ЕТ на задните. С тоя размер няма да е сречната, нито ще ти трябва да я сречвашНаправо ще ти я сложат и ще я надуят. Обаче от опит да ти кажа че ако колата ти не е достатъчно ниска или не си подбереш добре гумите няма да ти хареса резултата. Иначе с 225/45 отзад май няма да има проблем, като все пак зависи и твърдостта на колата.
Еми няма да е симетрично според мене. За тази разлика в ширината за да седи еднакво си трябва 20мм разлика в гумата, ма може и да бъркам
Не бъркаш реално погледнато, разбрах ти мисълта!

46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4