МНОГО ТРЕСЕЕЕ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
МНОГО ТРЕСЕЕЕ
Така както става ясно от заглавието, колата ми много силно тресе. Извинявам се предварително, но просто не успях да намеря, това което търся в останалите теми от форума.
Да караме по същество, колата е БМВ е36 1997г. 320i на газ. Карам я от една година и съм навъртял около 7000 км. Преди да започна да я карам, до колкото ми е известно е сменено маслото и масления филтър. След като навъртях 500 км. с нея и сложих газов инджекцион и всичко беше наред до скоро. Преди около 2 седмици обаче започна да тресе и то много силно, когато съм на свободна. Например спирам на някой светофар и като я оставя на свободна, скоростният лост започва да трепери много силно. Същото се случи и пред нас, след като я оставих да работи на свободна, отворих предния капак и установих че целият двигател се тресе много силно, а колата издава приглушени звуци, все едно ще загасне всеки момент. По късно установих, че маслото ми е под минимума, затова източих останолото, и смених маслото и филтъра, няколко дена това тресене не се появи, но днес отново настъпи по - горе описаното тресене.
Няколко дена преди да сложа газовата уредба, смених шесте лули с шесте свещи. Освен това работи на 500- 600 оборота и на бензин и на газ, няма представа в началото на колко е работила, тъй като съм млад шофьор и в началото не обръщах внимание на всичко.
Та въпросът ми е някой има ли някакви предложения от какво може да се получава това тресене.
Благодаря предварително!
Да караме по същество, колата е БМВ е36 1997г. 320i на газ. Карам я от една година и съм навъртял около 7000 км. Преди да започна да я карам, до колкото ми е известно е сменено маслото и масления филтър. След като навъртях 500 км. с нея и сложих газов инджекцион и всичко беше наред до скоро. Преди около 2 седмици обаче започна да тресе и то много силно, когато съм на свободна. Например спирам на някой светофар и като я оставя на свободна, скоростният лост започва да трепери много силно. Същото се случи и пред нас, след като я оставих да работи на свободна, отворих предния капак и установих че целият двигател се тресе много силно, а колата издава приглушени звуци, все едно ще загасне всеки момент. По късно установих, че маслото ми е под минимума, затова източих останолото, и смених маслото и филтъра, няколко дена това тресене не се появи, но днес отново настъпи по - горе описаното тресене.
Няколко дена преди да сложа газовата уредба, смених шесте лули с шесте свещи. Освен това работи на 500- 600 оборота и на бензин и на газ, няма представа в началото на колко е работила, тъй като съм млад шофьор и в началото не обръщах внимание на всичко.
Та въпросът ми е някой има ли някакви предложения от какво може да се получава това тресене.
Благодаря предварително!
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Re: МНОГО ТРЕСЕЕЕ
Начало, край оборотите трябва да са си 800-900 при всяка кола, менат ли се постоянно лошо. Някой тампон на двигателя да не издава багажа, при превключване тресе ли също? Филтъра на газта ако не си го сменял е възможно да е мръсен и затова да падат оборотите, дори и да гасне, но нека някой колега също се включи.
П.С: Малко или много трябва да се обръща внимание на колата, различен звук, масла, води и т.н дори и да си млад шофьор, защото все пак това са важни неща, не е като да не ти свети плафона в купето или да не се отварят задните прозорци
П.С: Малко или много трябва да се обръща внимание на колата, различен звук, масла, води и т.н дори и да си млад шофьор, защото все пак това са важни неща, не е като да не ти свети плафона в купето или да не се отварят задните прозорци

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Това за оборотите при всяка кола,може да поспориме.И аз карам м52,но като загрее падат до към 600об.даже и надолу,нито тресе,нито вибрира,нито се чува как работи
.Пробвайте диагностика,нещо настройки на газ-бензин.Мотора изфорцира ли се доволно до прекъсвач или само тресе на ниските...

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Pecata123 написа:Така както става ясно от заглавието, колата ми много силно тресе. Извинявам се предварително, но просто не успях да намеря, това което търся в останалите теми от форума.
Благодаря предварително!
Може някой цилиндър да не работи добре, може да смуче паразитен въздух от някъде- да кажем от вентилацията на картера.
Ами аз съм с М50б20 двигателя, колата може да се изфорсира доволно, няма проблем във високите обороти. Тресе само като съм спрял и съм я оставил на свободна, забелязал съм, че като започне да тресе на свободна, като включа на първа също се усеща по - силно претреперване в скоростния лост. Също така съм забелязал, че като почне да тресе на свободна, след преминаване на спящ полицай на 2 -ра предавка, колата има трудност в издърпването, поне докато дигне 2000- 2500 оборота, след което е пушка.
- kostaka
-
-
- Кара: е36 323и
- Мечтае да кара: мерцедес 190 coswort 2.5 evo
мойта кола и тя работи на 600 оборота, но няма нито на доло нито на горе стрелката
един приятел имаше подобен пробллем , но не и с оборотите и гасненето . колата си работи добре ,но мотора се тресеше както и скоростния лост така и доста други работи, общо взето се усещаше яко трсене , и се оказа ,че двата му тампона на двигателя и "магарето- нз какво е това" са заминали .и пак казвам нямаше никакви проблеми с работата на мотора .
един приятел имаше подобен пробллем , но не и с оборотите и гасненето . колата си работи добре ,но мотора се тресеше както и скоростния лост така и доста други работи, общо взето се усещаше яко трсене , и се оказа ,че двата му тампона на двигателя и "магарето- нз какво е това" са заминали .и пак казвам нямаше никакви проблеми с работата на мотора .
Ами мойта принципно също няма проблем с работата на мотора, освен че целия се тресе когато е на свободна. Също скоростния лост и ако отворя вратата тя също започва да се тресе и то много силно. Иначе оборотите ми не се менят. Примерно закова между 500 - 650 на свободна и не ги променя.
- JoroM43
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318
Аз на М42-ката преди имах подобен проблем , колата работеше на 500-600 оборота на свободна без да играят оборотите но също като твоята целия двигател трепереше , първо помислих че е скъсан тампон на двигателя, а се оказа скъсано гофре от където смучеше въздух, оборотите падаха и от там моторът се тресеше, но при мен ако подам газ до 1000 оборота на свободна тресенето спираше, незнам дали при теб е така.Дано си видял на време че маслото е под минимума да не се е преебало нещо. 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Виж си гофрирания маркуч след дебитомера за напукване/скъсване , огледай си тампоните на мотора (ако знаеш как , ако не иди някой да ти ги види). Може да ти смуче въздух от някъде или да има проблем с доставката на гориво .... Не е лошо да се направи диагностика , ще покаже въздух ли е в повече/помалко или гориво или какво изобщо ....
Тихите обороти на шестаците са около 600 - 650 об/мин , а не като на 4 цилиндровите 800-900 !
Тихите обороти на шестаците са около 600 - 650 об/мин , а не като на 4 цилиндровите 800-900 !
- kostaka
-
-
- Кара: е36 323и
- Мечтае да кара: мерцедес 190 coswort 2.5 evo
колега виж също и демферната шаиба на коляновия вал !!
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Аз при М44 имам игра на оборотите на газ, но на бензин не мърдат. На газ го прави когато тя си реши. Трябва да се направи настройка.
Като взех колата когато играеха оборотите и като паднеха ниско, колата така тресеше, че имах чувството, че ще се разпадне. Оказа се, че и двата тампона на мотора бяха заминали. След смяната колкото и да играят няма чак такива вибрации.
Като взех колата когато играеха оборотите и като паднеха ниско, колата така тресеше, че имах чувството, че ще се разпадне. Оказа се, че и двата тампона на мотора бяха заминали. След смяната колкото и да играят няма чак такива вибрации.

13 мнения
• Страница 1 от 1