Проблем с датчика за бензин и таблото.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с датчика за бензин и таблото.

Мнение от mirmidon » 23 Авг 2006, 22:00

Днес ми се случи за втори път да сипа бензин и да не ми го отчете. Колата я имам от седмица и съм сипвал бензин почти всеки пат. Два пъти се получи при едни и съши условия. След като стрелката е влязла в резерва и лампата свети карам още 20-30км. след това сипвам 10лв. и не отчита, че стм сипал лампата продалжава да свети и стрелката си остава на същото положение. Утре мисля да сипа още десет лева и да видя дали ще се вдигне. Имам и въпросче отностно тъблото. Днес забелязах, че около километража от 20-те до 60-те километра лампата е по слаба или несвети, също така леко по слабо свети и при датчика за гориво от кум full-а. Някой може ли да ми каже това нормално ли е или има изгоряла лампа на таблото. Просто там на това място ми се струва, че осветлението на таблото е по-слабо. Това нормално ли е ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 23 Авг 2006, 22:10

за 10 лв. сипваш 5 литра какво да отчете? сипи поне за 20 лв.
а за осветлението имаш изгоряла кришка ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 23 Авг 2006, 22:24

Как да я сменя тази крушка? Как да сваля таблото?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 24 Авг 2006, 9:30

от горната страна на таблото има едни болт отвиваш го и дърпаш таблото много кофти се вади ако волана ти е реголируем свали го най - доло отзад са 3 крушки завърташ махаш и гледаш коя е изгоряла става за 10 мин цялата процедура успех

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 24 Авг 2006, 11:18

NAPSTERS написа:за 10 лв. сипваш 5 литра какво да отчете? сипи поне за 20 лв.
а за осветлението имаш изгоряла кришка ;)

видимо си ги отчита пет литра особено ако е 60 литра резервоара ;)
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36, E87
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от Vlado Sky Fox » 24 Авг 2006, 12:45

При мене се полу4и абсолютно същия проблем и то от скоро като налея за 20 лв и не ми от4ита ако сложа за 40 си4ко си е ок нямам идея защо е така си4ко си работи като се има в предвид 4е дат4ика от4итал до 60 - 100 грама немам идея дали нещо не ни мятат по бензиностанциите. До преди това никога съм нямал такъв проблем дори и за 10 лв да сложа си4ко си от4иташе. За грамажа го 4етох некаде из форума не съм си го съ4инил :):):):)

Потребител
Аватар

Мнение от BENZINO » 24 Авг 2006, 14:02

при мен същото-няколко месеца карах постоянно на светната лампа, въпреки че наливах по много бенз.не знаех никога колко има в разарвоара.наливах винаги по десет литра за сто километра.един път отидох да налея за 30 лева и бензинджията ми вика ми тя е фул!аз се изкефих и като стартирах двигателя стрелката проработила.
сигурно имаше некъв проблем в поплавъка или нещо от сорта.ама не се ядосвай важното е че си караш бавареца!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 24 Авг 2006, 20:48

аз лампата за резерва не съм я виждал да свети над 3 години вече ве ,какво е това сложих за 3 лв ,за 5 лв .. до къде ходите с това гориво :mhihi: при редовно слагане на малко гориво сондата запича щото и се окислява водача(от въздуха в постоянно празния резервоар) и после не отчита ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 25 Авг 2006, 1:01

Алекси е прав. Напълни я 5-6 пъти и ще се оправи. Първия път като ми светна лампата след 2 км бензина свърши. Напълних я и на другия ден стрелката стигна средата, после постепенно се оправи. Възможно е преди да стигнат до нас тези коли да не са карани известно време...

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 25 Авг 2006, 2:42

абе аз секи месец го пълня тоя резервоар и ми се е случвало стрелката да ми запъва на средата обаче като падне под това ниво и се оправя!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 25 Авг 2006, 14:36

Така и така съм пуснал тема та да питам още нещо. Вчера смених две осветителни тела на километража. Наложи ми се да разглобя корите на волана и долната кора под него, понеже няма чупещ волан и малко кофти се вади таблото. След монтирането му лампата на airbaga започна да гасне след около 2 мин. от запалването, а преди мсля че гаснеше с останалите лампи. Другото което ми направи впечаление е, че като съм запалил колата и лампата огасне и след това спра мотора и остава на контакт да свири колата и пак запаля лампата изобщо не светва, а преди мисля че светваше. Какъв може да му е проблема ако изобщо има проблем? И да ви питам също, като карам и има дупки от дясно ми скарца някакси предницата, това от какво може да е и също ми поскърцва съединитела като го натискам. Къде точно да бръкна да го смажа. А за предницата ми направи впечатление, че като я покарам и спра. Като ритна отстрани гумата скръцне един два пъти и след това спира да скарца колкото й да я ритам.
B M W и всички останали!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 25 Авг 2006, 18:49

На мен по подобен начин ми скърцаше задницата, оказа се че е от горните тампони на амортисиорите, не бяха здраво хванати и гумата се триеше в метала. Има също едни маншончета, пълни с масло, което е възможно да е намаляло и затова да скърцат. Това за отзад става дума но предполагам че и отпред ги има. Заври се отдолу и накарай някой друг да подритне, може пък да познаеш от къде е:)
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 25 Авг 2006, 19:29

Mitko19 написа: Заври се отдолу и накарай някой друг да подритне, може пък да познаеш от къде е:)

но да внимава къде рита,да не пускаш после обява "търся глава" ;) :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 14 Фев 2007, 19:44

голям майтап!!!
Реших днес да направя първото си зареждане на наскоро купената си кола и реших да и налея за 50лв на ОМВ супер100. ,т.к стрелката я забелязах 4е пада от 15 на към резерва вече. Изнендата беше че въпреки налятите близо 27 литра стрелката на индикатора за гориво дори не трепна!!! Така ,че ще пробвам утре да я напълня до горе да видя дали ще има някъв ефект. Ако някой има мнение по въпроса ще се радвам да го видя. колата е 318i M43 93год.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 15 Фев 2007, 11:25

Колега като си махал таблото е трябвало да откачиш и клемите на акумолатора, сега ти е отчело грешка и ако те дразни толкова това че лаппата свети отиди да го занулиш , а относно лампата тя трябва да свети за малко само първият път като вкараш ключа ,ако не го изкарваш тя не свети / и при жените е така/ :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Става въпрос за Airbag!!!!!!!!!

Назад към E36