е36 двузонен климатроник - фабричен бъг или само при мен :)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

е36 двузонен климатроник - фабричен бъг или само при мен :)

Мнение от t0sh » 23 Авг 2006, 10:58

здрасти колеги,
пак един интересен въпрос.

Карам си вчера през нощта, и нали е хладно, до мен една девойка искаше топло. Духалките бяха пуснати на стъклото, и понеже нали се управлява от врътките на двузонката, и завъртях на нея на 26 градуса, а при мен си оставих да духа хладно на мин. Без да пускам климатик нали. Но дори след 10 мин не щя да задуха топло дясната :ranting:

почнах да тествам - врътнах и при мен на 26 - след няма и 1 минута почна да ми отнася главата от жега, и при мен и при нея.

врътнах при нея студено - след 3-4 мин при мен беше Сахара, при нея хладничко, всичко ок.
Смених ги, за мен 18 градуса при нея 26 - викам аре нещо дали не се отпуши на магия - при мен почна да духа хладно, при нея само замалко по-топло и после явно като се поохладиха нещата пак само хлад.

Значи заключението: всякакви комбинации работят, освен на шофьора студ а на пътника топло - което е най-смисленото ако на дълъг не искаш да ти се доспи толкова, нали.

въпросът - само при мен ли нещо не дава контакт на дясната врътка някъде или какво, или ... :dunno: :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 23 Авг 2006, 14:53

колега и при мене е същото и незнам от каде е проблема нека някои да каже дали му се регулират 2-те половини нормално, тоест от ляво студено от дясно топло и обратното :confused:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 23 Авг 2006, 15:39

NAPSTERS написа:колега и при мене е същото и незнам от каде е проблема нека някои да каже дали му се регулират 2-те половини нормално, тоест от ляво студено от дясно топло и обратното :confused:

ами накратко обобщено при мен (без пуснат климатик, духалка на стъклото с врътките на двузонката):
---
двете студено - ок
двете топло - ок
ляво топло дясно студено - ок
ляво студено дясно топло - НЕ (духа студено и двете)
---
:help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 23 Авг 2006, 23:42

При мен си работи, както го наглася. Малко в началото, докато захапе какво искам да му кажа се шашка, ама после си действа. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KaLoSoFt » 24 Авг 2006, 1:05

В книжката си пише че при лява врътка на крайно ляво (18 градуса) се изключва автоматичното регулиране на температурата. Пробвай малко по-нагоре от 18.
Аз също съм с двузоновия клима(троник) с врътките и съм забелязал че е малко своенравен и ми трябват поне няколко опита докато наглася температура на мен да е студено (дори с включен компресор), а на жената до мен топло. Общо взето се опитва да ме надхитри винаги тая джаджа но и хващам номерата и я нагласям на фантазия. Забелязал съм че голямо значение за конфигурацията има и оная врътка горе синьо / червено. За да се получи ляво студено дясно топло тя не трябва да бъде в крайно синьо, а малко напред към червеното поне.
Абе в крайна сметка някой има ли по-научно обяснение и инструкция как се конфигурира тоя клима(троник)? Щото входните му параметри са доста и всеки от тях променя коренно режима на работа - позиции на врътки за градуси, позиция на врътка червено/синьо. звездичката (най-предвидимия от всички), бутона за циркулация и не на последно място температурата в купето. Хайде някой да изскочи с формула как реагира климата спрямо шестте параметъра :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 27 Авг 2006, 14:40

е на всички ли които имате двузонен климатроник ви работи без проблеми или никой не знае?!
:help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 28 Авг 2006, 15:45

с вчерашната девойка опитах, отново сетъпа да няма грешки ;) :

климатроника изключен, духалки на стъклото, при мен врътката на 20 градуса не на минимум, при нея на 26 и за всеки случай врътката за _парното_ отделно също на 1/4 - 1/3 вдигната от минимума на студеното..

и РАБОТИ :smoke:

при мен лъхаше външния хлад, а при нея топло чак и накъдри косата (то нямаше накъде вече де)

:driving:

Назад към E36