въпрос относно кoнфигуриране на ГИ AGIS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

въпрос относно кoнфигуриране на ГИ AGIS

Мнение от mihal » 19 Авг 2014, 18:06

Здравейте колеги , преди близо година ми монтираха газов инжекцион АГИС М210, колата върви с него горе долу добре, не придърпва, не прекъсва но имам проблем с разхода на газ в града - 11 с много облекчен режим без задръствания(това е долу горе добре), но извънграда под 9 не е падал. Сега с едни приятлчета се заехме да поправим това и ми направи впечатление че инжекторите ми са конфигурирани на full sequence, а като му задам да открие типа впръскване излиза half sequence (2х2). Може ли това да е причината за затруднена настройка? Или режимът на пълна последователност би трябвало да е универсален и непретенциозен(да копира точно времената на всяка от дюзите по отделно).
колата е е36 04.1995г 318i m43
Благодаря за вниманието! :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Re: въпрос относно кoнфигуриране на ГИ AGIS

Мнение от no.breaks » 20 Авг 2014, 22:37

Честно казано, ако ме питаш за разхода спрямо моя в града ти е леко занижен, но да кажем, че при мен има повече задръствания, но извън градско би трябвало, ако караш без резки ускорения, да може да го смъкнеш дори до 8 и то с климатик, ако сте по-тежки и климатик е нормално да ти даде около 9. Моята да кажем също върви горе долу нормално, а относно настройките би трябвало да са ти ги направили добре и да са я гледали колата, преди да ровите според мен отиди и попитай и виж какво е ти кажат и ако има проблем да си го оправят :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от mihal » 20 Авг 2014, 22:55

no.breaks написа:Честно казано, ако ме питаш за разхода спрямо моя в града ти е леко занижен, но да кажем, че при мен има повече задръствания, но извън градско би трябвало, ако караш без резки ускорения, да може да го смъкнеш дори до 8 и то с климатик, ако сте по-тежки и климатик е нормално да ти даде около 9. Моята да кажем също върви горе долу нормално, а относно настройките би трябвало да са ти ги направили добре и да са я гледали колата, преди да ровите според мен отиди и попитай и виж какво е ти кажат и ако има проблем да си го оправят :bchug:

нищо не прави майстора, като отида и му кажа пуска автокалибровка на празен ход и казва "готов си" :lol: а този разход се поистига с доста икономично шофиране..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 21 Авг 2014, 1:37

mihal написа: а този разход се поистига с доста икономично шофиране..

Това е все едно да кажеш, "несъобразена скорост" - всеки си го тълкува. Ако кажеш цифри, може да стане по-лесно да отгатнем, дали ти харчи повече от нормалното. Например, с каква скорост си карал по какъв участък. М43-то не би трябвало да е лакомо. Да не ти куца аеродинамиката и от там да ти вдига разхода? Отворени прозорци, шибидах, завъртяни спойлери или крила?

ентусиаст
Аватар

Мнение от mihal » 21 Авг 2014, 13:29

да се придържаме към въпросът ми за конфигурацията моля , нека някой който разбира от газови инжекциони сподели мнение :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Мнение от no.breaks » 21 Авг 2014, 23:05

Виж тук в този сайт може да откриеш. нещо което да ти помогне http://www.bgdiagnostica.com/index.php/ ... 4-obd.html
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 04 Сеп 2014, 17:21

Режима на пръскане не е проблем щом работи нормално. Най-вероятно става въпрос за неправилно оразмеряване и настройка и/или проблем по двигателя. От сорта на свещи, кабели, филтри, компресия и тн.

ентусиаст
Аватар

Мнение от mihal » 05 Сеп 2014, 9:52

ами мисля че се пооправи , може би затруднява настройката този режим на впръскване ...
Настроих го не по графика с мап сензор ами реално в движение докато изравня времената на колкото мога повече режими и зададох корекция по температура на газта... + няколко пъти разкачане на акумулатора за да се изтрият адаптациите, че адаптиран автомобил много по бавно реагира за промяна на времената
С тази настройка времената на газ избягаха с около 0,3мс във всички режими на графиката... просто така се получи.... за мене само тва в движение е правилната настройка...
Изображение

Назад към E36