проблем със маслена помпа на бмв 318 ПОМОЩ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем със маслена помпа на бмв 318 ПОМОЩ

Мнение от ivanku4eto » 15 Авг 2014, 23:03

Здравейте колеги преди 2 дни си взех бмв 316 купето със двигател от 318 поне така ми казаха че нямало 316 двигател с верига та проблема ми е следниа :) разпределителния вал не се маже с масло само веригата се маже а вала е сух и при работа на двигателя колата тропа казваха ми че може да са повдигачи но друг майстор ми каза че повддигач не бие толкова силно капнах малко масло отгоре на вала и шума отихна малко какво ще рече това възможно ли е да сменя маслената помпа и пак да не качва масло към вала и ако може да ми подскажете каде се намира помпата :D че нищо неразбирам так и така съм тръгнал да сменявам помпа и масло дали ще е от това проблема и ако не се оправи към кое да се ориентирам благодаря предварително :wave: :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: проблем със маслена помпа на бмв 318 ПОМОЩ

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Авг 2014, 4:32

Най-добре закарай колата при квалифициран човек да работи по нея. Маслената помпа не е като водната или бензиновата да може да се подменя ей така за 1ч. Намира се вътре в картера. Лампата за маслото свети ли? Защото М40 двигателите (с ремък) им е детска болест износването на вала горе и то се дължеше мисля на периодично запушване на маслена магистрала, която маже горе всичко. Ти трябва да с взел М43 (с верига) и при него уж няма такива драми, но това ще каже майсторът като отвори и провери.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 16 Авг 2014, 9:09

Dirty M5 driveR написа: Намира се вътре в картера.

Намира се в долния ангренажен корпус, нанизана на коляновия вал и за да се подмени се разпилява половината мотор. Има 1,6 с верига.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 16 Авг 2014, 10:06

M10 написа:
Dirty M5 driveR написа: Намира се вътре в картера.

Намира се в долния ангренажен корпус, нанизана на коляновия вал и за да се подмени се разпилява половината мотор. Има 1,6 с верига.

Не половината ми направо целия мотор си се разпилява :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 16 Авг 2014, 10:31

Прав си, и главата се сваля :confused: Като за начало може да се замери налягането с хубав манометър.

Потребител
Аватар

Мнение от ivanku4eto » 16 Авг 2014, 21:27

M10 написа:Прав си, и главата се сваля :confused: Като за начало може да се замери налягането с хубав манометър.

колеги благодаря ви много но проблема не се оказа помпата а главата на двигатела една от петите на вала е прецакана от обезмасляването и се налага да сменям главата колкото до помпата всичко е било от задръстен маслен филтър старият собственик :?: :?: :?: не е обръщал внимание и така благодаря ви

Назад към E36