ПОТЕНЦИОМЕТЪР.........!!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
ПОТЕНЦИОМЕТЪР.........!!!!
Здравейте, някои може ли да ми помогне с малко по обстойна информация за часта на снимките (за какво служи, колко струва нова/втора ръка, и от каде може да се намери) Благодаря предварително.

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
А къде стои тази част?
Удивително много ми прилича на THROTTLE POSITION SENSOR ( TPS ), сиреч "датчик за положението на дроселовата клапа". Един вид това е потенциометър, който казва на компютъра колко газ даваш в момента. ЕКУ-то ползва тая информация, за да определи обогатяването на сместа в момент на ускорение, защото иначе си следи натоварването на мотора от дебитомера или МАФ-а, които вършат едно и също и то е да кажат на ЕКУ-то колко въздух влиза към смукателния колектор...
Удивително много ми прилича на THROTTLE POSITION SENSOR ( TPS ), сиреч "датчик за положението на дроселовата клапа". Един вид това е потенциометър, който казва на компютъра колко газ даваш в момента. ЕКУ-то ползва тая информация, за да определи обогатяването на сместа в момент на ускорение, защото иначе си следи натоварването на мотора от дебитомера или МАФ-а, които вършат едно и също и то е да кажат на ЕКУ-то колко въздух влиза към смукателния колектор...
turbo написа:А къде стои тази част?
Да точно това трябва да е. Моят не е наред и спешно ми трябва нов.Но не знам дали да търся 2-ра ръка или нов и колко ще струва ? (част номер 2 )

- dr-who
- ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 330xi
- Мечтае да кара: F10 M5
втора ръка е около 100-тина лева
и аз карам с прецакан потенциометър на дросела
но не ми прави проблеми освен че дава грешка при диагностика
иначе не се шашка, обяснението ми е че просто реагира малко по-бавно от колкото трябва, но не го усещам
и аз карам с прецакан потенциометър на дросела
но не ми прави проблеми освен че дава грешка при диагностика
иначе не се шашка, обяснението ми е че просто реагира малко по-бавно от колкото трябва, но не го усещам
--