Проблем с перката на климатроника e36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с перката на климатроника e36

Мнение от Giv75 » 03 Юли 2014, 21:41

Колеги от няколко дена имам проблем с перката на климатроника - включва се при запалване на колата без да работи климатика даже не спира да работи и след като я изгася?! Някой знае ли какъв е проблема и евентоално как се отстранява?

ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с перката на климатроника e36

Мнение от kagebista » 04 Юли 2014, 11:40

Колега може ли да ползвам темата за друг проблем.
А именно той е следният:
От това лято и от няколко дни при включване на климатроника - рязко започва да бучи и тресе леко отпред при включване от бутона. Оборотите не се променят, но е доста осезаемо. Иначе климатроника си работи. В момента в който го изключа спира моментално. При повторно включване - пак същата работа се получава.
Преди нямах такъв проблем и се появи от този сезон. Реших да покарам малко така и като се движи автомобила не се усеща толкова и на моменти спира. И когато закова на място или светофар и от нормално - пак започва да тресе!
В момента нямам време да отворя дори капака, но ако е срещан проблем ще се радвам за отговор - какво да търся като "повреда" или аномалия.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Мнение от no.breaks » 04 Юли 2014, 12:46

Относно първия проблем ми се струва, че е станало нещо като късо и със запалването се получава точно това (от някъде идва постоянно плюс) а след като изгасиш изобщо ли не спира? дори след минута две?
Относно втория проблем, моя компресор също напоследък стана като, че ли по шумен виж си ремъка и ролката на компресора, ако е това значи е лагера, според мен може и да си за доливане на фреон и масло. При мен от около месец като го пусна не стига, че е по-шумно ами все едно нещо го товари незнам дали не е и от самия филтър на купето и да е по задръстен и да го кара да се тормози ( м/у друго аз съм Жоро където купих един волан от тебе и го сложихме пред вас) :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 08 Юли 2014, 21:53

Перката прави проблем.
Като се включи и завърти, се чува едно пристъргване на първия оборот и после работи така, че вътре в купето притрисва. Свалих я, врътнах на ръка и няма нещо да е затлачено. Махнах витлото от корпуса и нищо нередно не видях. Смазах каквото можах и пак я върнах на място. Без промяна. Идеи какво може да й е и как да го отремонтирам? Преди нямаше тези аномалии.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 08 Юли 2014, 23:11

Giv75 написа:Колеги от няколко дена имам проблем с перката на климатроника - включва се при запалване на колата без да работи климатика даже не спира да работи и след като я изгася?! Някой знае ли какъв е проблема и евентоално как се отстранява?

Повредата е в таралежа , тази проява е по -характерна за Е39 , но и при Е36 е същата ....

kagebista написа:Колега може ли да ползвам темата за друг проблем.
А именно той е следният:
От това лято и от няколко дни при включване на климатроника - рязко започва да бучи и тресе леко отпред при включване от бутона. Оборотите не се променят, но е доста осезаемо. Иначе климатроника си работи. В момента в който го изключа спира моментално. При повторно включване - пак същата работа се получава.
Преди нямах такъв проблем и се появи от този сезон. Реших да покарам малко така и като се движи автомобила не се усеща толкова и на моменти спира. И когато закова на място или светофар и от нормално - пак започва да тресе!
В момента нямам време да отворя дори капака, но ако е срещан проблем ще се радвам за отговор - какво да търся като "повреда" или аномалия.

Компресора е вероятния виновник ....

Назад към E36