Странен проблем със съединителя 318i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Bastard-san
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320D
- Мечтае да кара: E46 M3 GTR
Странен проблем със съединителя 318i
Здравейте колеги! От доста време насам колата има следния проблем: Чува се стържещ звук от метал, и този звук става много силен, когато се натисне съединителя, по-странното е, че при държане на обороти 3000-3500 спира този звук, дори и когато натискам съединителя пак не се чува. Като предистория, започна отначало да се чува като зъбчатки, които не правят контакт и се чуваше много глухо, в последствие се усили и се превърна в този шум, преди да се стигне до този шум налях трансмисионно масло, понеже нямаше, сега не съм проверявал дали има масло, понеже от както се появи този силен стържещ звук, спрях да карам колата с идеята да посъбера малко финанси, но търпилото ми не търпи а на пишман майстори не я давам, а единственият човек, на който доверявам колата е извън България и бих се радвал да чуя мнение от хората, които са се сблъсквали с този проблем, забравих да добавя, че съединителя ми стана малко по-мек, но мощността не се е загубила, имам предположения, че може да е семеринг, чувам звука като изключа двигателя и при спирането на работа и въртенето се чува паралелно с него тоз шум. Та идеята ми като цяло е да получа предположения по въпроса от вас колеги, които имате повече опит и познания, защото реално проблема излиза на яве след свалянето на скоростната кутия, което няма да правя сам, но не е лошо човек да знае какво би могло да го чака, все пак свалянето на съединителя, не е проста операция, която може да се извърши от един човек ( лично мнение, което не налагам на никой ) Поздрави колеги, благодаря предварително на отзовалите се!
ПС> Извинявам се ако пускам поредната такава тема, но досега не намерих тема със сходен проблем. Извинявам се, също така, че пиша толкова объркано, по принцип съм си така със обясненията.
ПС> Извинявам се ако пускам поредната такава тема, но досега не намерих тема със сходен проблем. Извинявам се, също така, че пиша толкова объркано, по принцип съм си така със обясненията.

We don't run from our problems, we run with them.
- Spindermaaan
- Потребител
-
Re: Странен проблем със съединителя 318i
Това много ми прилича на заминал маховик 

- Bastard-san
- Потребител
-
Spindermaaan написа:Това много ми прилича на заминал маховик
И на мен ми мина през ума, но се надявам да не е това, защото ми спира сърцето като видя цени от 800лв по магазините

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Spindermaaan написа:Това много ми прилича на заминал маховик
Няма такива филми.-аксиален лагер
Трансмисионно масло? Какво по-точно? Ако е различно от АTF,лошо,ама така или иначе ще я сваляш...Съветът ми е да си намериш майстор с оборудван сервиз.Късмет!
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Може да бъркам , но аз самия имах много сходен проблем / 318и/ и се оказа аксиален лагер. 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
На колата на брат ми се почи точно такова стържене - оказа се маховик. Другият вариант е да е от аксиалния лагер. Във всички случаи трябва да се свалят скоростите и да се погледне какво точно се е случило.
Si non confectus, non reficiat.
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
Аз на свой ред малко офф да попитам, възможно ли е аксиалния да трака/дрънчи и на свободна и при натиснат съединител?
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
Да възможно е,при мен беше така и при натиснат и при отпуснат съединител си стържеше,само дето се променяше малко шума.
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- alexignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 120D
При мен беше така след много ритане на съединитела
и се оказа счупен аксиален лагер който пък е счупил шлиците на притискателния диск, и колега какви 800 лв незнам , 150лв е комплект съединител-слагаш и забравяш

- Bastard-san
- Потребител
-
Здравейте колеги! Мина доста време от както писах за проблема, преди месец свалих съединителя, и наистина се оказа аксиален лаге, лагера беше буквално на сол, единствените останки от него бяга две малки парченца от шината, която поддържа лагерчетата, шпонките на притискателя ги нямаше
( трудно за вярване от от както съм взел автомобила не съм я ръчкал и въртял ) 200лв ми излезе комплекта съединител на Люк. Оказа се, че свалянето и ремонтирането на съединителя не е изобщо голяма философия и пипкавото е при поставянето на феродовият диск и притискателя като на феродото даже си е обозначено как да се постави
естествено като за пътви път сваляне на съединител получих много голяма помощ от професионалисти, нямах възможност да направя снимки понеже целия бях черен и не исках да си цапам телефона, но видях, че има вече тема с подробно обяснение как се сваля съединителя, в случая аз преди тази операция изгледах доста клипове в youtube, навсякъде обаче видях, че показват и пишат колеги, че ауспуха се сваля целия, което е излишно, само разкачате от тампоните и имате достатъчно пространство да свалите спокойно съединителя, не знам какво друго да кажа, което да е полезно, все пак няма да откриваме топлата вода, има други, които са я отклири доста преди мен. Благодаря ви на всички отзовали се по темата, наистина съм ви много благодарен колеги!
Поздрави и безаварийно шофиране! 

11 мнения
• Страница 1 от 1