Чукане в двигателя на E36 320i VANOS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Чукане в двигателя на E36 320i VANOS
здравейте пичове,
искам да попитам, дали някой с е сблъсквал с подобен проблем!
Преди около месец забелизах че колата ми започна да работи по странно, или по точно да наподобява дизелче
или по скоро като чукане на клапани или повдигачи! За по сигурно смених маслото, но нямаше ефект! Сега, когато колата е студена и я запаля, се чуват само инжекторите, но в момента когато загрее започва да трака яко! Това обаче не се отразява на вървенето на автомобила и компресията и е на 6! Мисля че и ваноса работи добре
даите съветчета че ме дразни зверски тва чукане!
искам да попитам, дали някой с е сблъсквал с подобен проблем!
Преди около месец забелизах че колата ми започна да работи по странно, или по точно да наподобява дизелче

даите съветчета че ме дразни зверски тва чукане!

- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
колега ако чукат прекалено много не е добре,аз на предното ми БМВ 320
М50 при един старт с една калибра вместо 4-та утарих 2-ра и резултата бе разчукване на някой от повдигачите и то много
много е неприятно
а на сегашното пак с М50 също има леко потропване но минимално щом ходих при 2-ма 3-ма майстори и те ми казаха,че не е сериозно и да си карам даже и при Али ходих и той ми каза същото
иначе един повдигач е около 30лв.
М50 при един старт с една калибра вместо 4-та утарих 2-ра и резултата бе разчукване на някой от повдигачите и то много

иначе един повдигач е около 30лв.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Виж тази тема:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=36719
Малко бие на дистанционна диагностика...
Можеш ли да направиш нещо като запис на звука на мотора, че да чуем за какво става въпрос?
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=36719
Малко бие на дистанционна диагностика...

Можеш ли да направиш нещо като запис на звука на мотора, че да чуем за какво става въпрос?

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ми с голяма вероятност ти е повдигач, но най-добре да си го видиш при майстор.
И на мен ми потраква, и на един приятел с е34-ката, но той примерно сипва мотул нарочно защото е по-гъсто и като дигне обороти и спира да трака. аз съм с бмв масло 5/40 и си ми трака.. но и аз съм още на предположение че е повдигач, по звука, ще го мина на преглед по някое време
а какви са тези цени за повдигач 30 лв ?!?! не че съм гледал но малко ми се струва.. а и те не се ли сменят комплект само? в смисъл да сменя повдигачите на шестака съм чувал около 1200 лв като оферта, или е много?
И на мен ми потраква, и на един приятел с е34-ката, но той примерно сипва мотул нарочно защото е по-гъсто и като дигне обороти и спира да трака. аз съм с бмв масло 5/40 и си ми трака.. но и аз съм още на предположение че е повдигач, по звука, ще го мина на преглед по някое време

а какви са тези цени за повдигач 30 лв ?!?! не че съм гледал но малко ми се струва.. а и те не се ли сменят комплект само? в смисъл да сменя повдигачите на шестака съм чувал около 1200 лв като оферта, или е много?
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
между другото ми е интересно дали и на някой друг с М50 или М52 им потракват повдигачи и единственото решение ли е смяната няма ли някакъв начин за някакво раздвижване
,че от както сложих масло 10/40 мотул
се чуват бая и направо не издържам

се чуват бая и направо не издържам

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
пвдигачите се разглобяват и се почистват ,а и от голф 2 са абсолутно еднакви и са доста по ефтини около 12лв/бр. 

- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
NAPSTERS написа:пвдигачите се разглобяват и се почистват ,а и от голф 2 са абсолутно еднакви и са доста по ефтини около 12лв/бр.
колега преди около месец ходих при Али да ми прави ванос-а но така или иначе не го прави защото каза,че не е нищо сериозно и мога да карам още

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
стават от голф2 1.6 и 1.8 мотор. а за вануса аз моя го свалих и го ремонтирах и сега е чук, ремонта хич не е сложен просто малко маистори знаят как се зацепва след това и затова неги пипат пък да не говорим, че и идея си нямат как точно работи това много просто устроиство. аз можеби изчетох цялата информация в интернет и се справих сам,а и ваносите са два вида с пружина и без и се зацепват по два различни начина.
Успех
Успех

- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
NAPSTERS написа:пвдигачите се разглобяват и се почистват ,а и от голф 2 са абсолутно еднакви и са доста по ефтини около 12лв/бр.
Да бе аз мога да ви намеря част менте която е точно като оригиналната и никога няма да се замислите но като я сложите и покарате след савсем малко време ще разберете разликата.
Добре ако нямаш достатачно пари за да подържаш БМВ защо си го купуваш ?! Били доста по евтини, еми пробваите от лада или от някоя още по-евтина кола и ще спестите някой лев, супер а

Точно от такива хора като вас ме е страх като си тарся БМВ защото вия сте много- тези дето не ги интересува какво слагат на колата си и тя затова заприличва на кенеф след някоя друга година.
Това, че става една част не значи обаче колко време ще са наред нещата с нея.Щом се циганчите за толкова важни ремонти представям си какво правите с другите неща - маловажните.Не случаино повечето хора предпочитат да си вземе кола от западна европа, тука повечето гледат ако може па без пари да е най-добре.
Това е срамота, ако искате евтини коли за подръжка да сте мислили преди да купувате а не само да гледате лъскавата страна на нещата.
И тия майстори евалата к'во като ходихте при тях какво казаха...А карай си нека си трака нищо и нема нали варви, некво си тракане по двигателя, тоя скапан двигател никва работа и без това не варши аз съм майстор щом ти казвам вервай ми, нема и нищо

ТО това е като да ти трака номера неква си ламарина там.
Най-добре ще е като чуете нещо да трака и да усилвате музиката грам да не ви пука и маслото не сменяите защото е ще да дете "много" пари
"аз можеби изчетох цялата информация в интернет и се справих сам"
ХеХеХе то ако ставаше всичко с четене всички щяхме да знаем и можем всичко

Ясно ми е всичко правиш си колата сам, купуваш части от голф за БМВ-то си Просто искам да те поздравя и се надявам някой ден като я продаваш количката да попаднеш на някой или балак или човек който е като тебе и не му дреме за колата та да можеш да я продадеш

Без да се обиждаш, казвам си мнението
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
_BoBI_ написа:NAPSTERS написа:пвдигачите се разглобяват и се почистват ,а и от голф 2 са абсолутно еднакви и са доста по ефтини около 12лв/бр.
Да бе аз мога да ви намеря част менте която е точно като оригиналната и никога няма да се замислите но като я сложите и покарате след савсем малко време ще разберете разликата.
Добре ако нямаш достатачно пари за да подържаш БМВ защо си го купуваш ?! Били доста по евтини, еми пробваите от лада или от някоя още по-евтина кола и ще спестите някой лев, супер а![]()
Точно от такива хора като вас ме е страх като си тарся БМВ защото вия сте много- тези дето не ги интересува какво слагат на колата си и тя затова заприличва на кенеф след някоя друга година.
Това, че става една част не значи обаче колко време ще са наред нещата с нея.Щом се циганчите за толкова важни ремонти представям си какво правите с другите неща - маловажните.Не случаино повечето хора предпочитат да си вземе кола от западна европа, тука повечето гледат ако може па без пари да е най-добре.
Това е срамота, ако искате евтини коли за подръжка да сте мислили преди да купувате а не само да гледате лъскавата страна на нещата.
И тия майстори евалата к'во като ходихте при тях какво казаха...А карай си нека си трака нищо и нема нали варви, некво си тракане по двигателя, тоя скапан двигател никва работа и без това не варши аз съм майстор щом ти казвам вервай ми, нема и нищо
ТО това е като да ти трака номера неква си ламарина там.
Най-добре ще е като чуете нещо да трака и да усилвате музиката грам да не ви пука и маслото не сменяите защото е ще да дете "много" пари
"аз можеби изчетох цялата информация в интернет и се справих сам"
ХеХеХе то ако ставаше всичко с четене всички щяхме да знаем и можем всичко![]()
Ясно ми е всичко правиш си колата сам, купуваш части от голф за БМВ-то си Просто искам да те поздравя и се надявам някой ден като я продаваш количката да попаднеш на някой или балак или човек който е като тебе и не му дреме за колата та да можеш да я продадеш![]()
Без да се обиждаш, казвам си мнението
батка а първо си купи БМВ после давай акъл

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет

Седа си и си чета... Чета си и си седа...
Ама той колегата Боби мнооо се пали бре! Какво толкова, ако повдигачите от Голф стават за БМВ-то? Какво толкова ще стане? Смея да твърдя, че на шестака натоварването му е доста по-малко, отколкото на 4-ри цилиндровите мотори на Голф, при дадени обороти, така че какъв е дерта? Даже може да се окажат по-яки на Голф-а повдигачите... Евентуално...
И защо човекът да не си напраи колата сам? АМИ ЕВАЛА МУ! Аз ако можех и аз щях да си направя сам Ванос-а ама го дадох на сервиз за целта. Не че е спрял да ме гложди въпросът "дали, аджеба, всичко е направено така, както аз бих го направил, ако можех"...
ПП: Карам с помпичка на чистачките от Лада Самара

Айде със здраве!
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Абе чета и се мая и се чуда и оставам почти без думи.
БОРКО, пич, ами ако всички преди тебе ако са си карали БМВ-тата със части от Голфове и Орели, не се учудвай скоро и за Е60 да събереш.
БМВ е кола която се гледа с пари, останалото е компромис, който води след себе си компромиси, ако нямаш достатъчно за да поддържаш колата си със свестни части не се оплаквай че и качеството и е толкова, тия в БМВ не са толкоз прости иначе щяха да прекупуват частите от VW
Разлика има, вервай ми и тя е голяма, хубаво че предлагаш по евтин компромис, но недей да ни убеждаваш че е и по качествено.
Освен това да ти кажа че ако и като купуваш кола на старо си направил компромис със цената (обикновено, не винаги) просто е нормално да ти се види черен света. Айде със здраве и не нападай така колегите без БМВ-та и те са хора, а и има доста които са по начетени от такива които карат любимата марка отдавна
(не визирам никой конктретно).
БОРКО, пич, ами ако всички преди тебе ако са си карали БМВ-тата със части от Голфове и Орели, не се учудвай скоро и за Е60 да събереш.
БМВ е кола която се гледа с пари, останалото е компромис, който води след себе си компромиси, ако нямаш достатъчно за да поддържаш колата си със свестни части не се оплаквай че и качеството и е толкова, тия в БМВ не са толкоз прости иначе щяха да прекупуват частите от VW

Разлика има, вервай ми и тя е голяма, хубаво че предлагаш по евтин компромис, но недей да ни убеждаваш че е и по качествено.
Освен това да ти кажа че ако и като купуваш кола на старо си направил компромис със цената (обикновено, не винаги) просто е нормално да ти се види черен света. Айде със здраве и не нападай така колегите без БМВ-та и те са хора, а и има доста които са по начетени от такива които карат любимата марка отдавна

- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
Добре де ще си кажете голяма работа ОК, но проблема е в този начин на мислене не конкретно в сличая
Има неща които наистина могат да се вземат по-евтини.
Повечето коли в обявите са отвратителни направо и те са карани все от нашенци, фолио за 1 лев на задните джамове дет се бели и махагонов скоростен лост да част от тунинга които много често виждаме, е добре как да не се паля като примерно този кола ще си я купя и ще започнат едно по едно да излизат нещата защото стария и собственик е бил немарлив.
Това си е ваша работа как ще си подържате колите естествено, но много от вас след това ще кажат че са перфектни и с цялото си нахалство ще им искат някакви суми за коли подържани само в офицялните сервизи на БМВ...
"батка а първо си купи БМВ после давай акъл ще те видим и тебе после как ще мрънкаш,че то ва не е добре,че онова...... и като почнеш да даваш по 500 по 1000 по 2000лв. ще осетиш тръпката,аз съм карал 3 бмв-та и толкова пари съм хвърлил по тях,че може да си купиш е46"
Е батка аз щях да си купя Е46
да го беше направил и ти и батка аз не давам акал а си казвам мнението
Точно затова не сам си взел все още БМВ защото предпочитам да изчакам отколкото да взимам дръгели...
аз ще ти дам един пример на тебе ти примерно решаваш да си правиш чип тунинт на колата и гледаш чип а 200 лева супер ще кача коне и се тръгне още повече е да ама чипа примерно немал прекасвач и кво слагаш го надашаш газта и колата взлиза не в червените а ги подминава направо после го махаш щото харчела 17 примерно е да ама след такива неща не ще да ваш пари а незнам какво, но кой те е бил в главата да го слагаш тоя чип просто бил евтин и дай да направим сега тунинга.Кой каквото сам си го направи друг неможе да му го направи.Ето пример как с 200 лева ще направиш тунинга ама грам не ти пука колко си и скасил живота на кола нали е евтино
па после ми обясняваи колко си дал, ше даваш или навремето си взел трошка БМВ или ти самия си ги го потрошил такаче бате ясно ми е
Винаги една подържана кола се познава само и погледни джантите, гумите и ще разбереш.
"Какво толкова, ако повдигачите от Голф стават за БМВ-то?"
Точно това е че не е там въпроса за конкретния случаи това може и да не е нищо, но по тая логика утре като трябва да се сменят накладките ще си купим лепени или ремуса от илиенци какво му е на него, има и волани от 20 лева спортни защо да си купуваме от 200-300 че и повече, има фарове кристални менте дето фунцияте ел. регулиране я няма ама кво толкова те тия тапи немци зао да са я сложили ел, регулиране глупости нали така, това си е манталитет и начин на мислене, предпочитам да знам, че мога да си купя Е46 но да взема Е36 и да си и сложа качестевените неща.Има неща които наистина са маловажни но едвали части по ДВГ-то са едни от тях.
И колеги не се обиждаите от това което ви казвам, утре може да седнем да изпием по нещо на една маса и да си говорим като приятели и да сме такива нищо, че сега си вадим кирливите ризи просто всеки си има различно мнение за нещата колите са си ваши правете каквото искате с тях
Има неща които наистина могат да се вземат по-евтини.
Повечето коли в обявите са отвратителни направо и те са карани все от нашенци, фолио за 1 лев на задните джамове дет се бели и махагонов скоростен лост да част от тунинга които много често виждаме, е добре как да не се паля като примерно този кола ще си я купя и ще започнат едно по едно да излизат нещата защото стария и собственик е бил немарлив.
Това си е ваша работа как ще си подържате колите естествено, но много от вас след това ще кажат че са перфектни и с цялото си нахалство ще им искат някакви суми за коли подържани само в офицялните сервизи на БМВ...
"батка а първо си купи БМВ после давай акъл ще те видим и тебе после как ще мрънкаш,че то ва не е добре,че онова...... и като почнеш да даваш по 500 по 1000 по 2000лв. ще осетиш тръпката,аз съм карал 3 бмв-та и толкова пари съм хвърлил по тях,че може да си купиш е46"
Е батка аз щях да си купя Е46

Точно затова не сам си взел все още БМВ защото предпочитам да изчакам отколкото да взимам дръгели...
аз ще ти дам един пример на тебе ти примерно решаваш да си правиш чип тунинт на колата и гледаш чип а 200 лева супер ще кача коне и се тръгне още повече е да ама чипа примерно немал прекасвач и кво слагаш го надашаш газта и колата взлиза не в червените а ги подминава направо после го махаш щото харчела 17 примерно е да ама след такива неща не ще да ваш пари а незнам какво, но кой те е бил в главата да го слагаш тоя чип просто бил евтин и дай да направим сега тунинга.Кой каквото сам си го направи друг неможе да му го направи.Ето пример как с 200 лева ще направиш тунинга ама грам не ти пука колко си и скасил живота на кола нали е евтино

Винаги една подържана кола се познава само и погледни джантите, гумите и ще разбереш.
"Какво толкова, ако повдигачите от Голф стават за БМВ-то?"
Точно това е че не е там въпроса за конкретния случаи това може и да не е нищо, но по тая логика утре като трябва да се сменят накладките ще си купим лепени или ремуса от илиенци какво му е на него, има и волани от 20 лева спортни защо да си купуваме от 200-300 че и повече, има фарове кристални менте дето фунцияте ел. регулиране я няма ама кво толкова те тия тапи немци зао да са я сложили ел, регулиране глупости нали така, това си е манталитет и начин на мислене, предпочитам да знам, че мога да си купя Е46 но да взема Е36 и да си и сложа качестевените неща.Има неща които наистина са маловажни но едвали части по ДВГ-то са едни от тях.
И колеги не се обиждаите от това което ви казвам, утре може да седнем да изпием по нещо на една маса и да си говорим като приятели и да сме такива нищо, че сега си вадим кирливите ризи просто всеки си има различно мнение за нещата колите са си ваши правете каквото искате с тях

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2