Потракване въпрос???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Потракване въпрос???

Мнение от vitamincpp » 14 Авг 2006, 12:27

Забелязал съм още откакто я взех че се появява леко потракване но не веднага след стартиране и след като я покарам изчезва. Ритмично е като на дизел малко и като слушам двигателя ми се струва че не е от него самия поради което си мисля че не е от повдигачи. Освен това ако бяха повдигачи не би ли трябвало още като се стартира мотора да започне да чука. Четох че подобен е симптома при проблем с аксиалния лагер на съединителя и ще пробвам да видя дали изчезва при натиснат педал, но ако е от него възможно ли е след като я поразходя да не се чува вече това потракване. Не би ли трябвало да е постоянно?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Авг 2006, 16:55

От къде се чува това тракане? Има ли зависимост от оборотите на двигателя? Звуи ми като да е разтегната верига - тя трака само в определен диапазон от обороти, чува се точно като чегъртане от аксиален лагер.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 14 Авг 2006, 22:04

Значи днес си поиграх малко и мога да уточня следните неща. Шумът не знам как точно да го определя защото може би тракане не е точно. Чува се като някакъв часовник все едно и то когато са ми затворени прозорците и е тихо в колата. Ако ги спусна или отворя капака на двигателя и слушам там ми е трудно да го чуя на фоновия шум. Ще трябва да пробвам някъде на тихо место. След като запаля и е студена известно време - няколко минути не се чува , след това се появява и не мога да кажа точно след колко минути но като позагрее и се пораздвижи изчезва. При повишаване на оборотите честотата на звука май не се променя което ме навежда на мисълта че не е нещо свързано с двигателя. Сменял съм ролки и ремъци, алтернатора ми го слагаха на стенд и нямаше проблем изобщо, ходил съм на диагностики и на двете места ми казаха че колата ми е в чудесно състояние. Напролет като беше по-студено времето сутрин ми посвирваше за някоя минута и се чудя дали не е свързано с това потракване. Друго което си мисля е да не е от катализатора нещо. Пробвах със съединителя и не е аксиален лагер защото не се влияе, не е и от климатика защото беше спрян. Не че е фатално май, но се чудя кво може да е . Водна помпа или по скоро някой агрегат дето се върти с независими обороти от двигателя ? Хайде стига че стана като гатанка:)

Назад към E36