М50Б25NV префорсира се и наби клапани ?!?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

М50Б25NV префорсира се и наби клапани ?!?

Мнение от MICH__ » 16 Юни 2014, 7:48

Колеги преди две седмици тъкмо си изкарах колата от зимен сън и реших да я покарам докато биех ограничител на място със залепнал кркак до ламарината и стрелка на 6500оборота мотора се изфорсира още бая надолу след което остана на три цилиндъра ... :shock: Отварям главата резултата всички изпускателни клапани набити три счупени бутала и още не съм отварял надолу да видя биелите как са :shock: :confused: Понеже нямам идея и никой не може да ми даде конкретен отговор на това защо стана така се допитвам до вас понеже следва строук на 3.0 и не ми се иска да го паля и карам преди да отстраня или намеря причината поради която мотора се префорсира :confused: Мотора е с два смукателни вала лек маховик и лека демферна шайба от м52 без виско все неща който му помагат да се върти лесно и бързо :paranoid: :dunno:
[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв

http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: М50Б25NV префорсира се и наби клапани ?!?

Мнение от predel » 16 Юни 2014, 9:02

MICH__ написа:Колеги преди две седмици тъкмо си изкарах колата от зимен сън и реших да я покарам докато биех ограничител на място със залепнал кркак до ламарината и стрелка на 6500оборота мотора се изфорсира още бая надолу след което остана на три цилиндъра ... :shock: Отварям главата резултата всички изпускателни клапани набити три счупени бутала и още не съм отварял надолу да видя биелите как са :shock: :confused: Понеже нямам идея и никой не може да ми даде конкретен отговор на това защо стана така се допитвам до вас понеже следва строук на 3.0 и не ми се иска да го паля и карам преди да отстраня или намеря причината поради която мотора се префорсира :confused: Мотора е с два смукателни вала лек маховик и лека демферна шайба от м52 без виско все неща който му помагат да се върти лесно и бързо :paranoid: :dunno:

И по-бързо да "гасне"... Я кажи каква газова си му сложил?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MICH__ » 16 Юни 2014, 9:07

Няма газ колата :roll:
[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв

Потребител
Аватар

Мнение от MOPART » 16 Юни 2014, 9:13

MICH__ написа:Колеги преди две седмици тъкмо си изкарах колата от зимен сън и реших да я покарам докато биех ограничител на място със залепнал кркак до ламарината и стрелка на 6500оборота мотора се изфорсира още бая надолу след което остана на три цилиндъра ... :shock: Отварям главата резултата всички изпускателни клапани набити три счупени бутала и още не съм отварял надолу да видя биелите как са :shock: :confused: Понеже нямам идея и никой не може да ми даде конкретен отговор на това защо стана така се допитвам до вас понеже следва строук на 3.0 и не ми се иска да го паля и карам преди да отстраня или намеря причината поради която мотора се префорсира :confused: Мотора е с два смукателни вала лек маховик и лека демферна шайба от м52 без виско все неща който му помагат да се върти лесно и бързо :paranoid: :dunno:

Причината е,че пружините на клапаните влизат в резонанс при високите обороти и клапана увисва.Трябва да сложите конусни пружини от М52,които поне на теория,не могат да влязат в резонанс.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 16 Юни 2014, 10:00

Ами има диагностика защо ЕКУ-то не е спряло подаването на бензин , Като строукнеш на 3.0 така или иначе ще трябва мапване , та давай смело и безотговорно
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 16 Юни 2014, 11:18

Той вече Е давал смело и безотговорно... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MICH__ » 16 Юни 2014, 11:51

Две години го сцепвам този мотор от ограничители без проблеми ... И сега какво се бъгна ... :paranoid: Имах и уговорка за дино с ремап за миналата седмица уви не доживя да го видя какви коне е бил в тази си конфигурация :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 16 Юни 2014, 12:26

Вероятно датчик колянов вал ти е отказал, или просто е прекъснал за момент.. Аз бих търсил проблема около него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MICH__ » 16 Юни 2014, 13:46

Сега се сетих ,че преди да стане това мотора припадаше-умираше вместо да тръгне като му задам. Това се случи няколко пъти за кратко .. Може и да е следа за проблема ... Зацапан датчик на колянов вал ми дадоха като идея да проверя . Има ли начин да го проверя този датчик или направо нов ли да вземе ?

Назад към E36