Шофьорската врата блокира

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Шофьорската врата блокира

Мнение от Alexi » 12 Авг 2006, 19:44

:banghead: :banghead: посред дълго планираната ми почивка на море ... унижение ,не се отваря нито отвън нито отвътре ,централното работи ,поне машинката движи лостчето .Утре ще я подхващам че си сецнах кръста вече да влизам отдясно :banghead: някакви ползотворни идеи няма да са излишни

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 13 Авг 2006, 2:27

Lok-Tar!

Е как така мърда лостчето пък не отваря вратата??
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 13 Авг 2006, 10:33

малко по подробно че вчера бях адски понервен все още ... централното си работи ,по ел.частта няма проблеми .. но нито отвън нито отвътре вратата може да се отвори ,блокирала е .
Днес станах в 6.30 събуждайки се подразнен от колата ,винаги като отида някъде на почивка все става нещо - я акумулатора ми ще падне ,или ел.стъклата ще откажат ,или пък ще спукам гума ... та и тоя път не беше изключение ... та ... смъкнах кората както си е затворена вратата и легнал на седалките опитах да я отворя отвътре .. след час и нещо опити се отказах и предприех друга тактика ... с помоща на 2 шиша за барбекю след разглеждане на здравите заключалки и начина им на действие успях след 2 часови мъки да отворя вратата отвън ,като за целта задната врата се отваря и се бърка в механизма с шишовете закривени по подходящ начин ,направо вече съм като автокрадец :mhihi:
Следваше мъчително демонтиране на целия механизъм ,той е едно цяло с ел.частта ,заврян е вътре във вратата като няма пряка видимост към него ,голям чилик ... оказа се че е дефектирал ,просто вратата веднъж затворена вече не може да се отвори.Проблема е механичен ,някое лостче или пружинка ,но механизма е пломбиран и не подлежи на качествен ремонт ,макар че ако няма друг вариант е възможно.
С вързана за ръчната спирачка предна врата отидох в моргата .
Бърз оглед на мъртъвците - имаше един с челен удар и здрава ключалка ,даже някой услужливо беше демонтирал кората :mhihi: вече с опит бързичко демонтирах механизма след като се уверих че работи(докога - не се знае ,но съдейки по екзотиката на проблема явно не е често срещан) .Моргаджиите ги нямаше още(неделя 8 сутринта) за това си взех машинката и си заминах :mhihi: монтирах я ,и вече всичко е ок .
Малко предисловие - вратата ми заяждаше от време на време - макар че е отключена не се отваряше от първия път ,а от 3-4 опита ,не го правеше винаги ,но ако има някой с такива симптоми да си търси механизма и да го сменя щото отварянето на блокиралата врата е голям зор ..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 14 Авг 2006, 11:12

Браво колега майстор си на късия разказ :mhihi:
извън хумора наистина ще е полезно за тези на коиото им предстои такава интервенция по вратата

Назад към E36