моля съвет м42 турбо?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- berkut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 36
- Мечтае да кара: su47 berkut
- Детайли за колата: akulata
моля съвет м42 турбо?!
замислям се тези дни за една турбо конверсия,из4етох малко информация из нашия и други форуми за устроиството принципни проблеми и други,наясно съм 4е за тва си трябва доста пари,идеята ми е за леко буджетно турбиниране кат на4ало)))) Затова имам едно или няколко въпрос4ета към ЗНАЕЩИТЕ, м 42 носи на надуване но доколко атмосфери е наистина без допълнителни екстри кат нова помпа за бензин комп и т.н,
В моита глава се върти нещо около 0,6-0,8 макс(да не си създавам главоболия с комп за турбо?! моля за съвет за избор на турбина(4ел съм 4е по-добре по голяма с регулиране от уеистгеита на по малко-по дълго ще изкара, но така няма ли да надува в високите само към 4000оборота?! идеята ми е да поема от 3000 оборота и нещо( мисля да търся от някое старо волво, с колектори от бмв тдс(дали турбината на тдса ще ми свърши работа също?
също така на някои проекти дебитомера е махнат,на други е оставен,има ли някво зна4ение
Ако някои от Маисторите тук благоволи да ми даде малко консултации срещу любезно по4ерпка за София
няма да е лошо
В моита глава се върти нещо около 0,6-0,8 макс(да не си създавам главоболия с комп за турбо?! моля за съвет за избор на турбина(4ел съм 4е по-добре по голяма с регулиране от уеистгеита на по малко-по дълго ще изкара, но така няма ли да надува в високите само към 4000оборота?! идеята ми е да поема от 3000 оборота и нещо( мисля да търся от някое старо волво, с колектори от бмв тдс(дали турбината на тдса ще ми свърши работа също?
също така на някои проекти дебитомера е махнат,на други е оставен,има ли някво зна4ение
Ако някои от Маисторите тук благоволи да ми даде малко консултации срещу любезно по4ерпка за София

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: моля съвет м42 турбо?!
Не карам турбо кола, не ме влече. От наблюдения над разни, забрави без друга електроника, нищо не правиш. Главоболията си ги създаваш като останеш с твоята електроника, не обратното. Това бюджетното също го забрави, ако бюджета не е голям, сменяй мотора с 2,5/2,8.
- berkut
- кандидат ентусиаст
-
M10 написа:Не карам турбо кола, не ме влече. От наблюдения над разни, забрави без друга електроника, нищо не правиш. Главоболията си ги създаваш като останеш с твоята електроника, не обратното. Това бюджетното също го забрави, ако бюджета не е голям, сменяй мотора с 2,5/2,8.
колега не става дума да сменяш мотора,а просто да го турбинираш и то с собствени сили,това ми е идеята,неискам да я надувам на 2 бара и да се пускам по писти а по големи дюзи и редуктор на налягането на горивото,за газ ми казаха как става врътката с турбото
- Slobmonster
- Потребител
-
- Кара: 318is, м42
То и насаждането на по-големия двигател може да е със собствени сили, ако това ти е идеята.
До колкото разбирам твоята идея е да турбинираш като старт от скрапа 'дет се вика. Тези неща които ти наричаш допълнителни екстри, а именно нова бензинова помпа и електроника са едни от ключовите изисквания не само за да се получи турбинирането както трябва, ами въобще. Все пак са стари части, които ти подлагаш на по-голямо натоварване от предвиденото (визирам помпата и съединителя), а без дори пигибек сетъп компютъра няма да разбере, че си добавил охлюв.
Тази сглобка е логична ако ти се въргалят кулери, турбинка, изпускателния колектор и евентуално да си набавяш само дреболийките и естествено да не плащаш за труд. И то без много да те е грижа дали двигателя един слънчев ден няма да роди. Ако обаче искаш да купуваш повечето неща сметката ще излезне мноого солена.
Колегата те насочи към вграждането на по-голям двигател, защото като процедура е малко по-лесно. При всички случаи е по-евтино и най-големия бонус - по-надеждно за експлоатация
До колкото разбирам твоята идея е да турбинираш като старт от скрапа 'дет се вика. Тези неща които ти наричаш допълнителни екстри, а именно нова бензинова помпа и електроника са едни от ключовите изисквания не само за да се получи турбинирането както трябва, ами въобще. Все пак са стари части, които ти подлагаш на по-голямо натоварване от предвиденото (визирам помпата и съединителя), а без дори пигибек сетъп компютъра няма да разбере, че си добавил охлюв.
Тази сглобка е логична ако ти се въргалят кулери, турбинка, изпускателния колектор и евентуално да си набавяш само дреболийките и естествено да не плащаш за труд. И то без много да те е грижа дали двигателя един слънчев ден няма да роди. Ако обаче искаш да купуваш повечето неща сметката ще излезне мноого солена.
Колегата те насочи към вграждането на по-голям двигател, защото като процедура е малко по-лесно. При всички случаи е по-евтино и най-големия бонус - по-надеждно за експлоатация

- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
Slobmonster написа:То и насаждането на по-големия двигател може да е със собствени сили, ако това ти е идеята.
особено ако вземеш 2.8 свален на 300к или повече там всякаш не трябва да ревизираш и няма нищо да правиш ей така си ги говорите взимаш и слагаш и край. ако донора не е твой личен 2ри автомобил незнам как ще се довериш на някой който ти е подшушнал че мотора е здрав

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- berkut
- кандидат ентусиаст
-
с едно препрограмиране на компа(ремап) нали ставала врътката, много хора тук са правили подобни конверсии и имат достатъчно опит,големият проблем е управлението за подаване на гориво,по големи дюзи и регулаторът на налягането и един ремап няма ли да върши работа кат на4ало?тя и без тва се кара на газ де))))
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Колега,(иска)на газ с турбо?!? Това какво ще да е? Камила с рога и слонски хобот за опашка,дет не пие вода.Не се обиждайте,ама има и по-добри варианти за профукване на мангизи.Всъщност,за какво ще използвате колата?
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
snaiperist0 написа:особено ако вземеш 2.8 свален на 300к или повече там всякаш не трябва да ревизираш и няма нищо да правиш ей така си ги говорите взимаш и слагаш и край. ако донора не е твой личен 2ри автомобил незнам как ще се довериш на някой който ти е подшушнал че мотора е здрави накрая некви строук 2.5ци или турбо ис-ки те минават
Като сложиш някакво си турбо със сток електрониката получаваш гъзарското фъштене на блоу офа, като бонус е възможно гръмнал мотор и всяко 2,8 ще те минава, дори тия на 500к

И накрая от viewtopic.php?f=11&t=345065 се свършва така viewtopic.php?f=134&t=369679
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
M10 написа:snaiperist0 написа:особено ако вземеш 2.8 свален на 300к или повече там всякаш не трябва да ревизираш и няма нищо да правиш ей така си ги говорите взимаш и слагаш и край. ако донора не е твой личен 2ри автомобил незнам как ще се довериш на някой който ти е подшушнал че мотора е здрави накрая некви строук 2.5ци или турбо ис-ки те минават
Като сложиш някакво си турбо със сток електрониката получаваш гъзарското фъштене на блоу офа, като бонус е възможно гръмнал мотор и всяко 2,8 ще те минава, дори тия на 500к![]()
И накрая от viewtopic.php?f=11&t=345065 се свършва така viewtopic.php?f=134&t=369679
а смятал ли си че при евентуална продажба няма продаване колата , да не говорим от страна на всякакъв вид документи , данъци застраховки

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
То като хвърли котва м42-то - също оставаш далеч от продажбата. М10-ката го каза мноо точно с тия 2-та линка 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Infinite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i compact
За турбиниране - Нова електроника stand-alone( самостоятелна от типа на мегаскуърт) или piggieback(паразитна електроника която лъже оригиналната какво се случва с двигателя за да работи всичко като хората, и същевременно променя всички команди идващи от компютъра до такива, които са съвместими с турбо кола). Дюзи - къде ще ходиш без допълнително гориво, оригиналните най-вероятно няма да ти дадат искания резултат. Абсолютен, безкомпромисен ребилд на целия двигател(освен ако не си решил да я турбинираш и да я хвърлиш след 2-3 месеца). Ако ще турбинираш или го правиш като хората или си мислиш че караш турбо, а същевременно само трошиш мотора.
Без Провокация Няма Прогрес !
- berkut
- кандидат ентусиаст
-
Benord написа:Колега,(иска)на газ с турбо?!? Това какво ще да е? Камила с рога и слонски хобот за опашка,дет не пие вода.Не се обиждайте,ама има и по-добри варианти за профукване на мангизи.Всъщност,за какво ще използвате колата?
колега,поне си казвам колата е на газ, и няма нищо лошо в тва има си плюсове,несъм от другата половина в форума къдет си сипва таино да не ги разберат а останалата само си купуват 2.8ци и ги карат събота и неделя кат е слън4ево,ако нямате мнение по темата недеите само да трупате коментари за бонус то4ки
- berkut
- кандидат ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Малко инфо:
viewtopic.php?f=67&t=223386
това го из4етох ве4е ,про4етох и доста проекти в м42 форума и биммер,също в руските има леко инфо затова въпроса ми беше към знаещите ....ама явно те не се занимават да киснат пред компа и да 4етат коментари,явно на4ина е да се ходи при някои дет разбира а не само спами по форума
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2