Трудно излизат скорости
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i
Трудно излизат скорости
Колеги,ако някой е имал подобен проблем или е на ясно какъв е,моля да помага!От известно време насам започват все по трудно да излизат 3-та и 4-та,а през последната седмица,като че ли и по-дървено влизат всички без 5-та.По отношение на изключването от скорост-Когато натисна 2 пъти съединителя преди да изключа или превкюча,никога не го прави,а също така не се проявява проблема,ако изчакам да паднат оборотите и повърви 2-3 сек на 900 оборота.На какво се дължи това?В кутията има масло до горе,което за 50 000 км съм сменил 2 пъти.Кутията е Getrag,a маслото е ATF Dexron III.От както съм я купил дрънчи аксиалния лагер,особено,когато е по-жега,но едва ли това е проблема щом 4 години си върви така.Започвам все повече да си мисля,че някъде там в съединителя се крие проблема.Иначе съединителя отделя перфектно,точно където трябва и не боксува.Възможно ли е да е от помпа и има ли какво изобщо да и се случи на някоя от помпите,когато е видно,че не текат? Колата е 318i M43 1997 sedan.Благодаря предварително на отзовалите се!
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Трудно излизат скорости
Маслото трябва да е МТФ не АТФ.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Пробвай да обезвъздушиш долната помпа на съединителя .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

Губи ли спирачна течност?
Провери помпите за течове,по скоро долната.
Възможно е и горната помпа да не прави достатъчно налягане,без да тече,особено ако е пластмасова(монтира се на моделите след 95 г.).
Провери помпите за течове,по скоро долната.
Възможно е и горната помпа да не прави достатъчно налягане,без да тече,особено ако е пластмасова(монтира се на моделите след 95 г.).
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
Колега,пробвал свъм.Въздух няма.А по отношение на маслото-кутията няма лепенка.Преди се рових достатъчно,за да стигна до заклчението,че трябва да е АТФ и вече не помня кой и как ме обеди,че трябва да сложа такова.Спомням си,че пробвах с атф dexron II и не влизаяха добре скоростите.След няколко дни го смених с Dexron III и заспа.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
A в разни справочници пише SAE80 API-GL4 - и в никакъв случай синтетично, полусинтетика или API-GL5... 

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
milkov_jv написа:Колега,пробвал свъм.Въздух няма.А по отношение на маслото-кутията няма лепенка.Преди се рових достатъчно,за да стигна до заклчението,че трябва да е АТФ и вече не помня кой и как ме обеди,че трябва да сложа такова.Спомням си,че пробвах с атф dexron II и не влизаяха добре скоростите.След няколко дни го смених с Dexron III и заспа.
Като му сложиш МТФ ще заспи както трябва,ако не е късно вече.Няма такива филми мойта кола е със същата кутия и мотор само,че е46 и маслото което се слага е МТФ.А тоя умствен капацитет който те е обеждавал,че АТФ е по-добро сигурно щото е червен и дига конете,да земе да се скрие някаде,това масло не е за тая кутия!!

ПП.Лепенката е на доста забито място и като нищо може да си я пропуснал.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
А ако няма лепенка?
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
Мисля,че достатъчно съм гледал за лепенка и няма.Ако е МТФ,какво по-точно е и от каде да до намеря,ако е някой забутан модел?Изключваме варианта за масло от Дару-кар или камор-40-50 лв литъра.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
По реалоем го дават това Oil for manual transmission MTF LT-2 1000ML.Виж из форума колегата Laviatan.
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
Само да попитам,какво е на цвят това масло,защото на първата смяна оригиналното,което източих беше червено и изглеждаше 1:1 с ATF-a?
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
milkov_jv написа:Само да попитам,какво е на цвят това масло,защото на първата смяна оригиналното,което източих беше червено и изглеждаше 1:1 с ATF-a?
По скоро е било потъмняло и може да имало някви червени отенъци

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
milkov_jv написа:Само да попитам,какво е на цвят това масло,защото на първата смяна оригиналното,което източих беше червено и изглеждаше 1:1 с ATF-a?
И при мен беше така, сложих атф защото такова ми казаха че трябва... Може ли да ми кажете къде е етикета на ск. кутия за да погледна със сигурност.

mihal написа:milkov_jv написа:Само да попитам,какво е на цвят това масло,защото на първата смяна оригиналното,което източих беше червено и изглеждаше 1:1 с ATF-a?
И при мен беше така, сложих атф защото такова ми казаха че трябва... Може ли да ми кажете къде е етикета на ск. кутия за да погледна със сигурност.
Не от страната на помпата,а от другата страна.Най вероятно е мръсна кутията и затова не го виждаш.Зачисти я малко и ще видиш оражев етикет.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2