Съвет относно волан за Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- salamaleikum
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 i
- Мечтае да кара: Камаз
Съвет относно волан за Е36
Колеги купих си същия като моя волан но с хубава кожа, но е от е46, отзад на моя е с три винчета за захват а този другия няма. Може ли да ме посъветвате как може и дали може да стане. Шлиците са същите бега ляга добре но лентовия кабел и кръглата кутия отзад не пасват. прилагам и снимка 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Съвет относно волан за Е36
Колега, трябваше първо да се поровиш във форума, воланите на Е36 и Е46 не са съвместими...
Never mistake motion for action...
Става но е играчка.
1. Трябва да изрежеш още от отвора на фейсовия волан, така, че изрязаната част да съвпада с отвора на стария ти волан! Там минават жиците на лентовия кабел! Ще се получи доста по-голяма дупка но не нарушава функционалността и здравината.
2. Трябва да нарежеш точни резби на фейсовия волан, така че да може да завиеш кабела с 3те еврейски винта. Тук таме може да се наложи да се пилне от окръжността за да си застане точно кръглата кутия на кабела.
Аз лично това мисля да го правя на четирилъчев с малкия диаметър от Е46. Колеги от форума на Е39 го правят по същия начин с волан от Е46 мулти със сцепен лъч...
1. Трябва да изрежеш още от отвора на фейсовия волан, така, че изрязаната част да съвпада с отвора на стария ти волан! Там минават жиците на лентовия кабел! Ще се получи доста по-голяма дупка но не нарушава функционалността и здравината.
2. Трябва да нарежеш точни резби на фейсовия волан, така че да може да завиеш кабела с 3те еврейски винта. Тук таме може да се наложи да се пилне от окръжността за да си застане точно кръглата кутия на кабела.
Аз лично това мисля да го правя на четирилъчев с малкия диаметър от Е46. Колеги от форума на Е39 го правят по същия начин с волан от Е46 мулти със сцепен лъч...
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
viewtopic.php?f=35&t=333228
Това е темата, всичко е обяснено с много снимки кое точно как се изрязва. Всъщност има няколко варианта и всеки може да прецени кой е най-добрия според инструментите, с които разполага. При всички случай ако имаш фреза ще бъде най-лесно.
Това е темата, всичко е обяснено с много снимки кое точно как се изрязва. Всъщност има няколко варианта и всеки може да прецени кой е най-добрия според инструментите, с които разполага. При всички случай ако имаш фреза ще бъде най-лесно.

4 мнения
• Страница 1 от 1