Промивка на двигателя от старо масло (Engine Flush)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Промивка на двигателя от старо масло (Engine Flush)
Здравейте,
след основен ремонт на двигателя и 3-4 смени на маслото във сервиз все още продължава да ми похапва масълце. Това ме накара да търся какви ли не причини, от кофти масло до остатъци от старо такова, клапани и тн. Говорил съм със доста хора и чух различни предложения от типа на, промиване със добавки, хидравлично масло, нафта и припалване на двигателя без масло. Нека всеки който има желание, да каже дали прави подобни ''действия'' при смяна на маслото и ако да какви точно.
след основен ремонт на двигателя и 3-4 смени на маслото във сервиз все още продължава да ми похапва масълце. Това ме накара да търся какви ли не причини, от кофти масло до остатъци от старо такова, клапани и тн. Говорил съм със доста хора и чух различни предложения от типа на, промиване със добавки, хидравлично масло, нафта и припалване на двигателя без масло. Нека всеки който има желание, да каже дали прави подобни ''действия'' при смяна на маслото и ако да какви точно.
- Kostaki88
- Потребител
-
- Кара: E36
Re: Промивка на двигателя от старо масло (Engine Flush)
zafirovp написа:Здравейте,
припалване на двигателя без масло.
Извинявай ,не съм изобщо капацитет ,ама това не е ли самоубийствено за двигателя. Особено за малко по-стар такъв ?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Какво си му правил на мотора и каква е била причината да го правиш?Това е важно да се уточни!
Също така и с какво масло караш и по колко пробег му правиш?
Промивал съм двигател на кола смесил масло и антифриз с нафта и с промивно масло,НО колкото е добре,толкова и главоболия може да докара!
Също така и с какво масло караш и по колко пробег му правиш?
Промивал съм двигател на кола смесил масло и антифриз с нафта и с промивно масло,НО колкото е добре,толкова и главоболия може да докара!
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Причината за ремонта е спукана глава преди 1 година. Карам го със 15в40, на 10 000 се сменя.
Припалването без масло и на мен ми звучи страшно, но ми обясниха, че това става за няколко стотни от секундата, колкото да се направят няколко оборота.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Припалването без масло и на мен ми звучи страшно, но ми обясниха, че това става за няколко стотни от секундата, колкото да се направят няколко оборота.
Sent from my iPhone using Tapatalk
zafirovp написа:Здравейте,
след основен ремонт на двигателя...
Смяната на глава не е основен ремонт.zafirovp написа:Причината за ремонта е спукана глава преди 1 година...
И как ще запалиш за няколко стотни от секундата. Това са глупости.zafirovp написа:...Припалването без масло и на мен ми звучи страшно, но ми обясниха, че това става за няколко стотни от секундата...
Иначе промиването става с гореща нафта. Подгряваш е до към 80 градуса, наливаш в двигателя и палиш. Гледаш лампата за маслото - като изгасне броиш до 3 и гасиш.Оставяш колата така за 2 часа да изстине нафтата и после я източваш и завиваш бробката. След един ден развиваш пробката и ще изтече доста нафта. Слагаш точното масло и филтър и това е.
- DJEmoMC
- Потребител
-
- Кара: Колело
От опит знам, че щом си правил ремонт на глава и продължава да гори масло и то доста гъсто (15W40) просто си за сегменти. Друг е въпроса дали са ти направили и качествено главата. Това с промивките е ала бала. Щом главата е била спукана значи колата е прегрявана, гаранция, че има поражения и по надолу от главата. Правил съм глава (нови клапани, напасвани и гумички) и после пак ми хапваше масло. Хайде пак главата долу само, че в комплект с нови сегменти и биелни лагери като при подмяната е много важно да се спазят ключовете (хлабините на сегментите). След смяната 1000км. с 5W40 за улягане и после смяна пак на масло и всичко си пристигна на място, а и колата направо литна. Все пак това е мнение и на дали всеки ще се съгласи.

Кара колата да харчи
- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Внимателно
- Мечтае да кара: Нещо страшно
Да де ама какво има общо промивката с това , че ти гори масълце ? Новите масла си имат вътре добавка за измиване .. Ако се сменя редовно и не се прегрява маслото винаги , ще ти седи златисто всичко вътре... Ама трябваше и едни сегенти да смениш, ако не ти са се давали пари , то поне маслените 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Има писано в доста теми вече. Накратко- добавка с всички рискове свързани с ползването й или 3-4 чести смени- 2-3000км.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
BorisMitev написа:Новите масла си имат вътре добавка за измиване ..
Имат тия по 20-30лв/л, мотори карани с 15в40 и тн масовки обикновено са потънали в нагар и налепи. Аз не бих промивал, да не стане като с 2,8 в една от другите теми. Доливай евтино масло или направи целия мотор както трябва и карай със синтетика.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
M10 написа:BorisMitev написа:Новите масла си имат вътре добавка за измиване ..
Имат тия по 20-30лв/л, мотори карани с 15в40 и тн масовки обикновено са потънали в нагар и налепи. Аз не бих промивал, да не стане като с 2,8 в една от другите теми. Доливай евтино масло или направи целия мотор както трябва и карай със синтетика.
Не е точно тока, истинските масла на реномираните фирми, мият независимо от цената.
Карал съм м20, което пиеше по 1,5-2л/1000км с Кастрол. Като го отворих за ремонт, нямаше грам нагар, дори по челата на буталата беше минимален.
Та по темата, миенето е абсолютно излишно, освен ако не е ползвано някакво "несменяемо масло" преди това.
- DJEmoMC
- Потребител
-
- Кара: Колело
Истината е, че си просто за ремонт на двигателя колкото и да не ти се иска.

Кара колата да харчи
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Щом ти гори 15w40 М42, промивката ти е последния проблем.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Това масло не е за тоя мотор! Ако свалиш главата ще се уплашиш колко нагар има!
Правил съм промивка с газ за горене. Сипах 500 мл. в мотора преди да източа маслото, оставих го да поработи 10-15 секунди и после го източих. После през свещите напълних цилиндрите с газ за горене. Първоначално изтичаше директно, през картера но после почнаха да отпускат сегментите и цилиндрите оставаха пълни. Върти се от време на време вала на ръка и така.. За м50 отидоха 6 литра докато почне да задържа... Накрая го оставяш да се изпари и изтече. За 1 ден няма да стане. Сипваш новото масло и си караш. Пуши първите 30км след това ама според мен има ефект. Ако за това питаш - така става...
П.С.
И сипи по-хубаво и рядко масло - ако щи харчи масло - то поне да е хубаво масло...
Правил съм промивка с газ за горене. Сипах 500 мл. в мотора преди да източа маслото, оставих го да поработи 10-15 секунди и после го източих. После през свещите напълних цилиндрите с газ за горене. Първоначално изтичаше директно, през картера но после почнаха да отпускат сегментите и цилиндрите оставаха пълни. Върти се от време на време вала на ръка и така.. За м50 отидоха 6 литра докато почне да задържа... Накрая го оставяш да се изпари и изтече. За 1 ден няма да стане. Сипваш новото масло и си караш. Пуши първите 30км след това ама според мен има ефект. Ако за това питаш - така става...
П.С.
И сипи по-хубаво и рядко масло - ако щи харчи масло - то поне да е хубаво масло...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Малко е стара темичката обаче бензиностанции "Петрол" има "Промивно масло" 4л... дали някой го е ползвал да сподели. Или някой Флъш, който е пробват и работи.
Идеята ми е сега един флъш преди зимата, и Март месец на около 3000км пак смяна с още един флъш.
Идеята ми е сега един флъш преди зимата, и Март месец на около 3000км пак смяна с още един флъш.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
host написа:Малко е стара темичката обаче бензиностанции "Петрол" има "Промивно масло" 4л... дали някой го е ползвал да сподели. Или някой Флъш, който е пробват и работи.
Колега, само с нещо подобно се прави промивка на двигателя, всичко останало или му съкращава живота или го унищожава веднага- виждал съм как блокира двигател, докато работи с добавката за промиване. По принцип в хубавите масла има присадки, които почистват и задържат в маслото всякакви отлагания и това не зависи от цифрите преди и след W. Цифрата преди W дефинира поведението на маслото при студен двигател. Цифрата след W- поведението на маслото при топъл и натоварен двигател.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2