Високи обороти.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Високи обороти.
Колата ми студена държи 800 об а топла 1300,стъпковия мотор е изчистен преди една седмица.Преди имах проблеми с падане на оборотите и след диагностика смених дебитомер и ламбда сонда.Сега колата е чук върви и харчи по малко,но се появи този проблем.Мисля за смяна на датчик на температурата или стъпков мотор.От други теми които прочетох разбрах че ако стъпковия е изключен държи 1300 оборота на ниски,но моя е включен.Някой може ли да ме насочи към решаване на проблема.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Високи обороти.
Doviciozo написа:.Преди имах проблеми с падане на оборотите...
Сещам се за един "дърти фикс", дето са ти приложили майсторите май

Ubi dubium, ibi libertas
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
На мен бяха забравили да ми включат стъпковия мотор и колата ми държеше ниски и високи обороти в определени ситуации. На жена на 36-цата като дръпна буксата на стъпковия мотор почват да играят оборотите моментално т.е. може да се пробва с изключване на буксата. Имаше проблем с оборотите и висок разход. Вчера пробно изключих ламбда сондата и оборотите са доста по-добре и вече не излиза чернилка през ауспуха.
Сега я запалих студена и притриса здраво,оборотите падат до 200 и ако не подам газ изгасва.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Щом пак си е върнала предишното положение не са я колхозили ...А инфо за циганските номера по форума - не

Ubi dubium, ibi libertas
Ако клапана за картерните газове е заминал,ще тресе ли когато колата е студена,дали още с паленето ще създаде налягане.Питам защото се чудя първо него ли да купя или първо кабелите за свещите.Ще подменям едно по едно докато не се оправи,и без това колата е вече на 200 хиляди .
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Doviciozo написа:Ако клапана за картерните газове е заминал,ще тресе ли когато колата е студена,дали още с паленето ще създаде налягане.Питам защото се чудя първо него ли да купя или първо кабелите за свещите.Ще подменям едно по едно докато не се оправи,и без това колата е вече на 200 хиляди .
Аз като я взех мойта беше така,като я запаля оборотите се дигат до1500 и падат до 100-200 ,като загрее следващото палене няма дерт,на другия ден сутрин пак така,филтъра за картерните преди 3 години беше към 70лв ,сега незнам колко е ,ако го сменяш незбравяй и мъркуча

- zdravko metodiev
- Потребител
-
- Кара: bmw e36 m40b18
Здравейте колеги и аз имам същият проблем на диагностика нищо не излиза сменени са свещите проверени са всички датчици , стъпков мотор , кабели ,дебитомера и не откривам проблема моля помагаите 

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
TPS, стъпков мотор, температурен датчик...тия неща на диагностиката се виждат, ако не им се четат живи данни и се гледат разликите в стойностите дали са в норми.
10 мнения
• Страница 1 от 1