Бензинова помпа 320
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Бензинова помпа 320
Здравейте колеги,
Възможен ли е ремонта на бенз. помпа, която не работи (клеясала?) след 4 г. непалене на колата?
Възможен ли е ремонта на бенз. помпа, която не работи (клеясала?) след 4 г. непалене на колата?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Бензинова помпа 320
Колега, по-добре не опитвай- все пак става въпрос за потопена бензинова помпа.
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Ще ти кажа 2 неща, пък ти си направи сметка дали да я ремонтираш.
Миналата година накрая мой познат тръгнал да си ремонтира помпата на Астра-та. Не работела. Извадил я, дал я на един друг да я държи потопена в шише с бензин, свързал кабеляците й с акумулатора и дал контакт. В този момент помпата сработва, хвърля мощна струя, която се възпламенява от искрата от контакта и струята отива в главата на моя познат. Изгоря като факла. На третото денонощие си отиде, без да дойде в съзнание изобщо.
Второто нещо е, че преди години на Е36-цата ми 318 помпата ме остави на пътя покрай Сандански. Всичката работа + цената на новата, и то в Сандански при условие, че съм с регистрация РВ, ми излезе 150 лева.
Та според теб има ли смисъл?
Миналата година накрая мой познат тръгнал да си ремонтира помпата на Астра-та. Не работела. Извадил я, дал я на един друг да я държи потопена в шише с бензин, свързал кабеляците й с акумулатора и дал контакт. В този момент помпата сработва, хвърля мощна струя, която се възпламенява от искрата от контакта и струята отива в главата на моя познат. Изгоря като факла. На третото денонощие си отиде, без да дойде в съзнание изобщо.
Второто нещо е, че преди години на Е36-цата ми 318 помпата ме остави на пътя покрай Сандански. Всичката работа + цената на новата, и то в Сандански при условие, че съм с регистрация РВ, ми излезе 150 лева.
Та според теб има ли смисъл?
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
Много ви благодаря за информацията. И аз стигам до същото мнение. Но и на помпа на старо май не бива да се разчита? Бихте ли могли да ми препоръчате откъде да си купя помпа. Досега не съм купувал нищо за БМВ.
5 мнения
• Страница 1 от 1