Проблем с Газов инжекцион
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- vampire4eto1
- Потребител
-
Проблем с Газов инжекцион
Здравейте Колеги,
имам проблем с газовия инжекцион от скоро. Колата е 318i 95 година. Върви си савсем нормално на бензин.
Но когато превключи на газ оборотите започват да падат и колата иска да изкасне.
Когато съм на светофара колата е като задавена. Подавам газ и едва едва зацепва.
Ако оскоря малко повече, над 70км/ч да кажем колата започва да трепери и да се тресе,
все едно карам по чакълена настилка.
имам проблем с газовия инжекцион от скоро. Колата е 318i 95 година. Върви си савсем нормално на бензин.
Но когато превключи на газ оборотите започват да падат и колата иска да изкасне.
Когато съм на светофара колата е като задавена. Подавам газ и едва едва зацепва.
Ако оскоря малко повече, над 70км/ч да кажем колата започва да трепери и да се тресе,
все едно карам по чакълена настилка.
- vampire4eto1
- Потребител
-
Re: Проблем с Газов инжекцион
Също така забравих да вметна,че ръмжи като трактор когато оскорявам.
- VSDriver
- Потребител
-
- Кара: E39 525tds 96' M51
Къде си слагал газовата и каква точно е уредбата? Отиди в сервиза и ги накрай да я погледнат. Според мен имаш нужда от настройка. Ако на бензин е перфектна то проблемите ти идват заради самия газов инжекцион.
BMW POWER
трябва да се промени графиката на газовия компютър, някои от ГИ имат опция за самокалибрация, но ако случая не е такъв всичко се прави ръчно.
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М43
Отиди на диагностика за газта, може да трябват настройки или нещо да се е запушило има филтър на нея или нещо инжекторите, ако по някаква причина имаш проблем с антифриза и изпарителя стой студен може да замръзва и да не работи хубаво колата на газ в смисъл не и достига гориво 

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Ще използвам темата да попитам къде в София могат да ми направя диагностика на газовинжекцион BiGas.
Ходих в един от "оторизираните" тоест където ми казаха, че правят само такива газови, сервизи в Люлин, но ми казаха, че е много стар модел и нямали кабел
Пратиха ме на друго място, но и там самом и взеха парите резултат имаше съвсем малко подобрение. На бензин оборотите са бетон, но на газ играят като е на свободна докато загрее колата. След това се оправя, но пак може да се случи да мръднат. Което ме навежда на мисълта, че може би единия (защото май са два) темп. датчици на газта нещо се е*ава.
Та ако някой може да ме насочи към конкретен майстор, разбиращ от BiGas ще съм много благодарен. Газта е слагана още в италия и е от доста време => доста стар модел е копютъра.
Ходих в един от "оторизираните" тоест където ми казаха, че правят само такива газови, сервизи в Люлин, но ми казаха, че е много стар модел и нямали кабел

Та ако някой може да ме насочи към конкретен майстор, разбиращ от BiGas ще съм много благодарен. Газта е слагана още в италия и е от доста време => доста стар модел е копютъра.

6 мнения
• Страница 1 от 1