za triene
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- beseech
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: Dodge Charger 67""
za triene
za triene
Последна промяна beseech на 26 Авг 2015, 9:41, променена общо 1 път
Нов Блог за ремонт и облужване на всички видове автомобили https://mechanicus89.blogspot.com/
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Re: Тропане предница Е36
Да не ти дрънка прахозаборника на диска?
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Vanqu1sh написа:Да не ти дрънка прахозаборника на диска?
+1
Вероятно е да е от ламарината зад диска (тас му казвам аз), по принцип от времето се кусат и започват да дрънка неприятно, както го описваш.
PREDATOR_318is написа:Vanqu1sh написа:Да не ти дрънка прахозаборника на диска?
+1
Вероятно е да е от ламарината зад диска (тас му казвам аз), по принцип от времето се кусат и започват да дрънка неприятно, както го описваш.
Същият проблем дранчи на ламарина най усезаемо на павета. Заварка е решението
Няма начин да няма начин
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Иначе за да провериш дали е това може да бръкнеш с някаква дръжка и да го натиснеш леко и може да спре да дрънка.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
pinko_23 написа:PREDATOR_318is написа:Vanqu1sh написа:Да не ти дрънка прахозаборника на диска?
+1

- beseech
- кандидат ентусиаст
-
ще пробвам вашите варианти. Благодаря ви, ако има и още мнения няма да ги върна Благодаря
Нов Блог за ремонт и облужване на всички видове автомобили https://mechanicus89.blogspot.com/
bum_bum написа:pinko_23 написа:PREDATOR_318is написа:Vanqu1sh написа:Да не ти дрънка прахозаборника на диска?
+1
решението е нов. Заварката е мунинг
Колега аз вече 3 години го карам заварен и то двата. Но всеки си решава.
Няма начин да няма начин
- beseech
- кандидат ентусиаст
-
колеги не се оказа никое от горните предположения но какво забелязах като сфалих гумата гледах ламарините всичко изглежда и е запазено както трябва, но погледнах зад апарата и видях две тапи сфалих и гледам 2 болта шестостен и викам сигурно тука може да е хлабаво да ги набия и кво става шестостена заоблен, мисълта ми е следната може ли да е от тия болтове да не са стегнати и тропането да идва от там..
- metodi80
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:
решението е нов. Заварката е мунинг
По принцип и аз съм за смяна с нова част (независимо за коя част) , НО в случая , подмяната с нова прахозащитна ламарина , означава , да се изкара главината ! Та аз лично като ми се наложи да правя тази процедура просто казах - " а , не , мерси!" , заварих ги и двете прахозащитни ламарини и ги напръсках с боица .... държи вече години наред и няма грижи .... Не знам защо инжинерите на БМВ са го направили по този начин , но за мен е недомислица ! Свалял съм такива ламарини на различни дурги марки и са така направени , че се свалят независимо .... а БМВ трябва да разбиеш главината , за да махнеш ламарината !
beseech написа: мисълта ми е следната може ли да е от тия болтове да не са стегнати и тропането да идва от там..
Ако тези болтове не са ти стегнати е възможно да ти дрънчат накладките , апарата няма да може да се притегне чрез притягащата пластинка , освен това ще играе много при натискане на спирачката ....
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
пробвай с натиснати спирачки да минеш през неравности за да го елеминираш като вариант.

- beseech
- кандидат ентусиаст
-
ако не са обезвъздушени спирачките възможен ли е проблема 

beseech написа:ако не са обезвъздушени спирачките възможен ли е проблема
Спирачната течност е материалът който пренася енергията (натискът) между педалът (чрез серво усилвател) и самата спирачка на колелата. Допълнителна функция на течноста е да смазва дижещите се части в спирачната система (уплътнения, буталцата на апаратите и т.н) както и да ги пази от корозия. Спирачната течност трябва да има възможно най-нисък вискозитет (дори при температури от минус 40 градуса целзии) за да се гарантира бърза реакция на спирачките (при натискане и отпускане на педала) както и правилна работа на допълнителните системи за сигурност (ESP и др.) Освен това спирачната течност трябва да има възможно най-висока температура на кипене като така дори при много високи темепратури да не се стига до газообразно състояние на течността. Ако течноста стане газообразна няма да има достатъчно налягане в спирачната система за да се натискат спирачните бутала все едно не са обезвъздушени спирачките.
Няма начин да няма начин
- beseech
- кандидат ентусиаст
-
pinko_23 написа:beseech написа:ако не са обезвъздушени спирачките възможен ли е проблема
Спирачната течност е материалът който пренася енергията (натискът) между педалът (чрез серво усилвател) и самата спирачка на колелата. Допълнителна функция на течноста е да смазва дижещите се части в спирачната система (уплътнения, буталцата на апаратите и т.н) както и да ги пази от корозия. Спирачната течност трябва да има възможно най-нисък вискозитет (дори при температури от минус 40 градуса целзии) за да се гарантира бърза реакция на спирачките (при натискане и отпускане на педала) както и правилна работа на допълнителните системи за сигурност (ESP и др.) Освен това спирачната течност трябва да има възможно най-висока температура на кипене като така дори при много високи темепратури да не се стига до газообразно състояние на течността. Ако течноста стане газообразна няма да има достатъчно налягане в спирачната система за да се натискат спирачните бутала все едно не са обезвъздушени спирачките.
няма от какво да стане газообразна течноста при мен не я карам като 28-ца карам си я съвсем само да се возя, просто попитах дали е възможно да е от това, а от отговора ви само се обърках неразбрах какво искате да ми кажете колега
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2