Проблем с поплавъци.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Проблем с поплавъци.

Мнение от Spit-Fire » 29 Мар 2014, 20:12

Помагайте колеги.
От доста време поплавъците на резервоара ми правят номера. Правил съм ги няколко пъти и накрая ми писна намерих други свалени работещи от кола.
При тест на сухо поплавъците са огън. Горивото веднага се мести когато ги местя на ръка.
Но след като ги сложих на резервоара пак ядове. Първоначално показа, че имам 12 литра бензин. Сложих за 20 лв. веднага и отиде на 21, а заредих 8 л. Като тръгнах падна на 18 л. След това пак ги свалих и докарах 20 литра приблизително колкото трябва да е. След това реших да покарам на бензин за да видя как е и се почна нещо, което и преди ми се случваше, но го отдавах на скапани поплавъци...
Както си карам и бензина пада през точно 2-3 секунди с по 100 мл. -> 19.9 19.8 19.7 ... и така за 2 км. падна до 17 литра. Баси, колата ми колкото ще да е повредена според мен няма как да изгори 3 литра за 2 километра и то без ръчкане...
Къде да търся проблема вече и аз не знам за това помагайте... как трябва да са насочени поплавъците в резервоара ако има значение. Да не опират някаде ли какво....
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Re: Проблем с поплавъци.

Мнение от ///Mechov » 02 Апр 2014, 10:54

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 05 Апр 2014, 15:33

Аз вече ще се самоубия. Смених и двата поплавъка с такива работещи и пак... Одеве горивото ми падна с 2 литра ей така за спорта пак. Не знам вече какво да правя и къде да търся проблема, ама ще взема да я подпаля тая кола. Ама може и да не успея щото може и да има 1-2 литра бензин, пък да показва 15-20........
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 05 Апр 2014, 16:05

Споко пич, накрая ще спре да ти пука.

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 05 Апр 2014, 16:24

Проблема е, че не знам къде ще остана на пътя без бензин...

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 05 Апр 2014, 16:58

Смяташ си разхода и си следиш пробега.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 05 Апр 2014, 18:03

Колега тъпо звучи горния съвет,но... При мен проблема е същия. Един ден се изнервих и налях 6-7л бензин в една туба, сложих фунията в багажника и яко газ до ламарината. Уж имах 10-тина литра. Карах около 170км :D при което около 80-90км на светеща лампа :D Накрая не издържах и си сипах бензина от тубата и си карам така вече година. Понякога отчита реални данни (по мои сметки). Понякога свети лампата слагам за 30лв и стрелката едвам излиза от резервата. От 2-3 дни пак се почна с емоциите имам над 15л а стрелката е забита на минимума. Понеже вече съм с газ включих на бензин цял ден карам на бензин здраво колкото душа ми дава и стрелката си стои там на 0 и колата си върви както перфектно :D По едно време се бях филмирал да не тече бензин, но уви всичко си е наред. Ако решиш проблема сподели, да го оправя и аз! Успех и поздрави!

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 16 Апр 2014, 22:18

Мамка им мръсна да ева на тея поплавъци вече или каквото е там :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Днеска паля и карам 2 км. и спирам, тръгнал съм на 11.4 л. Паля отново - 9.7 л. Карам още 2 км. - 8.2 л.
Давайте някакви идеи щото направо отивам с 20 лева на някоя бензиностанция и я заливам с 8 литра бензин :censored:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kichuka » 17 Апр 2014, 8:32

Какво ги управлявя тия поплавъци.да нямат някой вкапан модул? Впоред мен се консултирай с някой жичкаджия

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
Детайли за колата: facelift

Мнение от xaxo » 17 Апр 2014, 9:15

Аз съм с е46, но си мисля че нещата са аналогични. От скоро имам колата и като я закачихме на диагностика човека каза че двата датчика за нивото на горивото не отчитали правилно. Не разбрах аз с датчици ли съм или поплавъци. Каза че стрелката щяла да лъже в долните стойности на резервоара, но мойте наблюдения са точно обратните. Напълних я до горе, и за около 80 км. стрелката мина едно деление,което мисля че не е нормално, карал съм съвсем спокойно. След това ми се струваше че отчита правилно.
Два въпроса ми изникват.
След като не вярваме на стрелката, можем ли да считаме, че данните от борд компютъра, тези за оставсщия пробег, са коректни,или двете са навързани?
Какви са тези датчици? Къде са, скъпи ли са...? Или и моя модел е с поплавък към помпата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kichuka » 17 Апр 2014, 13:38

С поплавък си и бордкомпютъра черпи информация именно от тях за оставащото гориво и съответно ти изчислява приблизително оставащ пробег. При мен замерихме поплавъка (самостоятелния) и отчита някакво съпротивление, а поплавъка при помпата не отчита нищо и чакам малко по-добро време да го сваля да видим какво се случва вътре. Хубаво е и Вие да замерите с мултицет дали дават реално съпротивление ( при свалено положение е доста лесно).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xaxo » 17 Апр 2014, 14:39

А от чисто любопитство, защо са необходими два поплавъка за една стррлка? Средно аритметично ли изчислява :D

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 17 Апр 2014, 15:55

Днес пак реших да видя какво става и мерих съпротивление на поплавъка - 103 ома. По мои изчисления - 12 литра. Пробвах един трик за който четох - разкачам буксите на поплавъците за 2-3 минути и ги закачам пак... и действително показа 11.6 л. на борда.

Значи проблема не е от поплавъците а от жиците. Но пък какво може да им има, че така да променят показанията... идеи?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xaxo » 17 Апр 2014, 17:51

Ако е и дълготраен ефекта ще е супер, ще се разминем без дори да всдим помпите!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 18 Апр 2014, 16:03

Поплавъците са два, защото резервоара е разделен на две части: лява и дясна. По средата минава кардана.
Затова има два поплавъка в резервоара.
Сигнала от поплавъците не отива директно в стрелката. Преработва се, при което стрелката се движи плавно, дори и да се кара по път с дупки.
Затова стрелката показва нещо и като се изгаси и запали стрелката отива другаде.
Системата е много добра, карайте и се свиркайте.

Какво целите да получите, чрез поплавъците?
Какви са тия 20лв гориво?
Пълните до половин резервоар или повече и карате докато стрелката покаже 1/4. Отивате на бензиностанция и пак до 1/2, 3/4 или пълен до горе.

Следваща

Назад към E36