318i седан m40b18 тръгва да прегрява

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

318i седан m40b18 тръгва да прегрява

Мнение от venk0v » 18 Мар 2014, 18:58

Здравейте на всички!Откакто започнаха жегите започнаха и проблемите по охлаждането.Търсих из форума подобен проблем,но за м40 нямаше.В задръстванията след около 5 мин чакане стрелката на температурата започва да минава средата и стига до 3-тото деление.По време на движение се нормализира,но спра ли отново след 2-3 мин пак отива към червеното.Антифриза е на максимума.Мисля си за виското,но нямам възможност за ново такова.Има ли варянт за почистване на старото с някакъв препарат или нещо подобно?Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: 318i седан m40b18 тръгва да прегрява

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2014, 19:39

То не се е замърсило за да го чистиш. Нямаш вариант.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 18 Мар 2014, 20:03

Водна помпа, термостат сменявал ли си някога?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Мнение от Radoslav318i » 18 Мар 2014, 20:20

Водна помпа 99% имах м40 със сищите симптоми смени и термостата все пак 20 лв е на берн :yes:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M1

Мнение от peshobmw » 18 Мар 2014, 22:32

проверяваш виското дали завихря, термостата дали отваря и сам ще разбереш поблема

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от venk0v » 19 Мар 2014, 1:38

Колата бързо загрява и на дълго нямам проблеми.Или е водна помпа както казаха колегите или е виското.То как се проверява?Иначе водната помпа ще я сменям с ангренажа.Искам да попитам и още нещо - тоя мотор м40б18 могат ли да му се регулират клапаните,че имам чукащ клапан или си е за кофата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 19 Мар 2014, 14:08

Ако е водната помпа,ще ти изчезва и парното и ще я усетиш лесно ...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от venk0v » 19 Мар 2014, 20:07

Днес гледах парно си има идеално.Остава виското само.Колеги препоръчайте ми откъде да взема виско (без цифромани като Дару).Чудя се и за 2-ра ръка такова,но не знам колко ще изкара..Благодаря!!И пак да питам за клапаните на М40 подлежат ли на регулиране или съм за кобилици... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M1

Мнение от peshobmw » 19 Мар 2014, 22:24

като тръгне да прегрява отваряш капака и със весник ако го спреш значи е заминало

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 20 Мар 2014, 11:50

venk0v написа:Колата бързо загрява и на дълго нямам проблеми.Или е водна помпа както казаха колегите или е виското.То как се проверява?Иначе водната помпа ще я сменям с ангренажа.Искам да попитам и още нещо - тоя мотор м40б18 могат ли да му се регулират клапаните,че имам чукащ клапан или си е за кофата?

Като загрее на прегряване пробвай да спреш виското с пръсти, но внимателно, че ... пари. Ако успееш, значи е хвърлило маслото и става или за кофата или да го зацепиш постоянно с един болт на подходящо място. Клапаните не могат да се регулират или по-скоро могат, обаче трябва да смениш половината чаркове в главата. Пък и практиката е показала, че ако М40 не работи като шевна машина - значи нещо не му е наред :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от venk0v » 20 Мар 2014, 17:19

hell's angel написа:
venk0v написа:Колата бързо загрява и на дълго нямам проблеми.Или е водна помпа както казаха колегите или е виското.То как се проверява?Иначе водната помпа ще я сменям с ангренажа.Искам да попитам и още нещо - тоя мотор м40б18 могат ли да му се регулират клапаните,че имам чукащ клапан или си е за кофата?

Като загрее на прегряване пробвай да спреш виското с пръсти, но внимателно, че ... пари. Ако успееш, значи е хвърлило маслото и става или за кофата или да го зацепиш постоянно с един болт на подходящо място. Клапаните не могат да се регулират или по-скоро могат, обаче трябва да смениш половината чаркове в главата. Пък и практиката е показала, че ако М40 не работи като шевна машина - значи нещо не му е наред :mhihi:

Колега самото виско ли да хвана или перката?(малко тъп въпрос,но ми се налага да ти го задам) :lol: Имам чукащ клапан,но няма отражение върху маскимална скорост/обороти,затова питам относно реглажа.Днес след около 10 минути в задръстванията започна да минава средата.Преди това нямах проблем.Относно постоянното зацепване на виското си мисля че не е много добра идея,защото карам и
извънградско често и си мисля че ще ми мръзне двигателя :yes:
П.П. Преди малко направих тест на виското (при студен двигател) Включвам двигателя и вдигам капака,като в този момент трябва перката да се върти много бързо.Така и беше => виското работи.Остана само варянта водна помпа.Идния месец - ангренажен комплект.Тук вече ще ми трябва препоръка и за марка.Благодаря на всички колеги отговорили!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 21 Мар 2014, 0:39

Перката, няма да бъркаш по надолу :nono: :mrgreen: Ако на студен двигател не можеш да я спреш, 'начи някой вече го е зацепил
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 21 Мар 2014, 2:27

venk0v написа:Днес гледах парно си има идеално.Остава виското само.Колеги препоръчайте ми откъде да взема виско (без цифромани като Дару).Чудя се и за 2-ра ръка такова,но не знам колко ще изкара..Благодаря!!И пак да питам за клапаните на М40 подлежат ли на регулиране или съм за кобилици... :dunno:

За ново изгодно виско питай колегата Laviatan. Ако е прекалено ефтино може да издава странни звуци, но важното е да работи :yes:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от venk0v » 21 Мар 2014, 14:47

hell's angel написа:Перката, няма да бъркаш по надолу :nono: :mrgreen: Ако на студен двигател не можеш да я спреш, 'начи някой вече го е зацепил

Днес пак опитах с ръка да я спра,но имам желание да си запазя пръстите цели :mrgreen: Не е зацепен постоянно,защото в един момент спира да се върти,но тук вече отивам към водна помпа.Ангренажа по-скоро ще бъде сменяван(пък и да спя спокойно) :P Колеги пак ще помоля за конкретна проверена марка анг.ремък,за да продължавам да спя спокойно след смяната :mrgreen: Благодаря много! :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 21 Мар 2014, 17:55

По принцип май хвалят Дайко и аз за това преди 2 месеца такъв използвах. Абе то всичко в БГ е на късмет. Първо да не попаднеш на най-голямото менте и после да не попаднеш на някой пишман майстор дето всичко му пречи даже и ръцете, че тогава каквото и да му набавиш като часто даже и оригинални да са познай. Успех! За виското колега да ти кажа не знам. Аз моето не съм го чувал да се включва повече от година, но колата не ми е прегрявала до сега. Даже до преди месец ми правеше впечатление, че не ми отваря изобщо и големия кръг на същия мотор, при брат ми също на М43, но не прегряват.
Карам бавно! Стигам Бързо!

Следваща

Назад към E36