Мек педал на газта

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мек педал на газта

Мнение от dragmaster » 13 Мар 2014, 10:20

Здравейте колеги :) От известно време педалът на газта изведнъж ми стана по мек от преди . И сега като искам да ускоря , трябва да го натискам доста по-долу . С compact 97 съм , знаете ли как може да се затегне или трябва да се сменя пружина ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 TU 1999г.
Мечтае да кара: BMW М 5

Re: Мек педал на газта

Мнение от E39 Rider » 13 Мар 2014, 15:13

пиши дали е дизел или бензин колата
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 13 Мар 2014, 15:24

Аз имах компакт преди време и педала започна да ми засяда в горно положение... взех ВД-40 и минах по всичките възможни сглобки, че то бая сложна тая система :mhihi: и проблема се реши.

Изображение

При теб щом е омекнал виж пружината в какво състояние е може от нея да ти е проблема. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 13 Мар 2014, 15:29

dragmaster написа:Здравейте колеги :) От известно време педалът на газта изведнъж ми стана по мек от преди . И сега като искам да ускоря , трябва да го натискам доста по-долу . С compact 97 съм , знаете ли как може да се затегне или трябва да се сменя пружина ?

ами то по принцип си е мек педала на е36..... - над дросела има една пластмасова капачка с два болта, махаш и ще видиш една "въртка" с която се опъва жилото

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E39 Rider » 13 Мар 2014, 19:36

Ако колата е дизел какво правим с тези жила като ги няма има пронижа на педала и реостат за газта ако неговата пронижа е заминала :paranoid:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dragmaster » 14 Мар 2014, 0:00

E39 Rider написа:Ако колата е дизел какво правим с тези жила като ги няма има пронижа на педала и реостат за газта ако неговата пронижа е заминала :paranoid:

Бензин е колата . Пробвах да навия малко жилото но резултат нямаше .. :confused: Най-вероятно е пружината .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E39 Rider » 14 Мар 2014, 19:33

dragmaster написа:
E39 Rider написа:Ако колата е дизел какво правим с тези жила като ги няма има пронижа на педала и реостат за газта ако неговата пронижа е заминала :paranoid:

Бензин е колата . Пробвах да навия малко жилото но резултат нямаше .. :confused: Най-вероятно е пружината .

имаш две пружини една на самия педал другата на дросела най вероятно е пружината на педала може да се е откачила свали кората над педалите и виж как е . :yes:
Изображение

Назад към E36