Проблем с ел.стъкло (сваля и вдига с по 2см)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
Проблем с ел.стъкло (сваля и вдига с по 2см)
Здравейте колеги. Днес си смених водачите на шофьорското стъкло и всичко стана Ок при тях, но се появи друг проблем. Като натисна копчето за сваляне и вдигане то стъклото се вдига и сваля с по 2см и все трябва да го натискам многократно за да отиде до край.
Откачих водачите, защото си мислех, че може би някъде опират, но нищо - ножицата си се мести пак по-малко, а не постоянно.
Размених копчетата - пак същото.
Откачих буксата на бравата пак нищо.
Откачих буксата на машинката и с мултицет проверих дали тока, който идва до нея прекъсва - пак не, задържам бутона - мултицета постоянно пищи т.е. няма прекъснат кабел и т.н.
Махах акумулатор, изчаках - нищо, буксата откачвах на машинката да остане без ток - пак нищо.
Отворих модула, който стои веднага след машинката - задържам копчето - релето щраква и след това веднага ''връща'', което ме навежда на мисълта, че проблема е там. Ако е изобщо там проблема, какво мога да направя по въпроса......
Пишете ако знаете как да ми помогнете, че направо..... нямам думи вече.
Откачих водачите, защото си мислех, че може би някъде опират, но нищо - ножицата си се мести пак по-малко, а не постоянно.
Размених копчетата - пак същото.
Откачих буксата на бравата пак нищо.
Откачих буксата на машинката и с мултицет проверих дали тока, който идва до нея прекъсва - пак не, задържам бутона - мултицета постоянно пищи т.е. няма прекъснат кабел и т.н.
Махах акумулатор, изчаках - нищо, буксата откачвах на машинката да остане без ток - пак нищо.
Отворих модула, който стои веднага след машинката - задържам копчето - релето щраква и след това веднага ''връща'', което ме навежда на мисълта, че проблема е там. Ако е изобщо там проблема, какво мога да направя по въпроса......
Пишете ако знаете как да ми помогнете, че направо..... нямам думи вече.
Последна промяна bavaromobila на 10 Мар 2014, 16:02, променена общо 1 път

- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Re: Проблем с ел.стъкло
Колега, виж от някой дколег, който продава коректно работещи моторчета за ел. стъкла, защото от опит знам, че като нещо се заправи после може пак да изкарва проблеми, а докато като се смени проблема заспива 

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Това е ясно, но аз искам да разбера къде е проблема.
Мисля си, че модула, който стои веднага след машинката нещо се е прецакал и хваща, че има съпротивление стъклото и заради това не продължава движението му.
Поне да разбера със сигурност дали е в модула или в машинката проблема....
Пишете ако имате някакви идеи, хубаво е да има информация за този проблем, а не направо взимайте ново и това е. Има доста теми за тези стъкла, прочел съм ги, няколко човека бяха писали за подобен проблем, но нито отговор след това нито нищо.
Мисля си, че модула, който стои веднага след машинката нещо се е прецакал и хваща, че има съпротивление стъклото и заради това не продължава движението му.
Поне да разбера със сигурност дали е в модула или в машинката проблема....
Пишете ако имате някакви идеи, хубаво е да има информация за този проблем, а не направо взимайте ново и това е. Има доста теми за тези стъкла, прочел съм ги, няколко човека бяха писали за подобен проблем, но нито отговор след това нито нищо.

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Както си и знаех.... всичко си е наред, просто ''нещото'' което е на една ос и докосва датчика, който служи да връща стъклото назад ако има някакво съпротивление, се беше изместило и не докосваше самият датчик. Има няколко теми в чуждите форуми и една съвсем случайно открита (българска) в един блог, която ми помогна да разреша проблема за 5 минутки.
Ето и снимки от темата, която за мой късмет намерих.
Както виждате посоченото т.н. ''нещо'' се е изместило и няма допир до датчика

С ръка дърпате крайната пластмасова част на машинката за да можете с тънка отверка да избутате оградената на снимката част

Натискате я докрай за да опре хубаво в датчика и това е. Нищо сложно.
Надявам се темата да послужи на колегите ''след мен''
Ето и снимки от темата, която за мой късмет намерих.
Както виждате посоченото т.н. ''нещо'' се е изместило и няма допир до датчика

С ръка дърпате крайната пластмасова част на машинката за да можете с тънка отверка да избутате оградената на снимката част

Натискате я докрай за да опре хубаво в датчика и това е. Нищо сложно.
Надявам се темата да послужи на колегите ''след мен''

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Проблем с ел.стъкло (сваля и вдига с по 2см)
Добре си го намерил това. Аз от доста време се чудех защо понякога стъклото на шофьорскта ми врата решава да спре и да слезне с 2 санти по средата. А то било толкова просто. Това е достъпно само като се махне кората нали така?
- Nistel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 320D
- Мечтае да кара: на сняг
Аз имах такъв проблем на моето Е46 купе. Правеше го и при напълно свалено или донякъде свалено стъкло и ако искам да го вдигна малко и то се сваля с една степен. Решихме проблема като софтуерно спряхме този датчик да не го отчита.
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Да, махаш кората, махаш 4-те болтчета на машинката, развиваш също и черната пластмасова кутийка (модула за управлението на машинката) и това е.

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Nistel написа:Аз имах такъв проблем на моето Е46 купе. Правеше го и при напълно свалено или донякъде свалено стъкло и ако искам да го вдигна малко и то се сваля с една степен. Решихме проблема като софтуерно спряхме този датчик да не го отчита.
Принципно да, щом може и това е решение, но ако попадне нещо при водачите и попречи те да се движат има голяма вероятно или ножицата или водачите да се прецакат. Би трябвало и при Е46 да е нещо подобно като на Е36.

8 мнения
• Страница 1 от 1