Боядисване на броня

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е21
Детайли за колата: '81 Е21 м10

Боядисване на броня

Мнение от Slavkov_e21 » 05 Мар 2014, 1:18

Колеги, сигурно се е изписало по тази тема, но не намерих това което точно ми трябва. Знам, че първо повърхността се минава с шкурка 800 или 1000 и след това се почиства много добре, за да не останат влакна и прахоляк. След това се използва шприц кит. Но след него как стават нещата?? :roll: Пластификатор ли се нанася, за да не се олющи боята :dunno: Искам само да отбележа, че не искам да боядисвам цялата броня, а само долната част, и то черен мат. Ето и снимка
Изображение

Моля, ако някой го е правил това преди (сиг. съм че има доста хора, занимавали се с това), да сподели своето мнение, и да даде съвет :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: Боядисване на броня

Мнение от krasi2bmw » 05 Мар 2014, 3:57

Привет , мини сьс шкурка 1000 и след това директно с мат няколко рьце като изчакваш 5-10 м. да дрьпне и това е . Прьскал сьм си огледалата с мат и вече две г. не са мрьднали . Давай смело ще стане :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 05 Мар 2014, 9:43

Накрая може да я минеш и с 1-2 ръце мат лак, за да се запечата малко или много. Ако пръскаш със спрей по-добре нанеси 3-4 леки слоя, от колкото да се опитваш да покриеш с 1-2 ръце.

мнение - Бих си я боядисал в цвета на колата, като ще шкуря и пръскам...
:bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 05 Мар 2014, 12:28

rhase написа:мнение - Бих си я боядисал в цвета на колата, като ще шкуря и пръскам... :bchug:

+1. И моята кола беше синьо с такъв сив шегрен и ми беше направо отвратително. Сега като всичко е в цвят изглежда в пъти по-добре. Въобще не знам с каква цел са го правили толкова гадно :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е21
Детайли за колата: '81 Е21 м10

Мнение от Slavkov_e21 » 05 Мар 2014, 19:53

Колеги, много ви благодаря за мненията :yes:
Vanqu1sh написа:
rhase написа:мнение - Бих си я боядисал в цвета на колата, като ще шкуря и пръскам... :bchug:

+1. И моята кола беше синьо с такъв сив шегрен и ми беше направо отвратително. Сега като всичко е в цвят изглежда в пъти по-добре. Въобще не знам с каква цел са го правили толкова гадно :kuku:

Мислих и аз така, естествено много повече ми харесва, но не мога да намеря спреиове, които да се доближават максимално до цвета на колата. Ако имате идея от къде мога да намеря такъв, пишете :)

Още веднъж благодаря :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 05 Мар 2014, 20:18

Slavkov_e21 написа:Колеги, много ви благодаря за мненията :yes:
Vanqu1sh написа:

Мислих и аз така, естествено много повече ми харесва, но не мога да намеря спреиове, които да се доближават максимално до цвета на колата. Ако имате идея от къде мога да намеря такъв, пишете :)

Още веднъж благодаря :bchug:

Колега всеки магазин който продава бои , може да ти забьрка боя вьв спрей по номера на боята на колата може да провериш :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Мар 2014, 20:44

Аз бих се обадил от мойта камбанария - и на предната и на задната броня пръснах тези детайли + там където при вас са лайстните, с черен матов спрей, като преди това ударих една водна шкурка и обезмаслих.
Бях потресен колко по-добре изглежда колата като цяло. :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 06 Мар 2014, 16:56

Дай снимка де :)
И аз съм го мислил като временен вариянт, колкото да се освежи, но все си мисля че като се прави, ще се прави веднъж.

Sent from Xperia SP

Назад към E36