Проблем с ускорението след 5500rpm 318i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- genev_g
- Потребител
-
- Кара: БМВ 316i Е36
- Мечтае да кара: БМВ М5
Проблем с ускорението след 5500rpm 318i
Здравейте, БМВ ентусиасти. Ще отправя един доста деликатен въпрос. Но първо ще обясня на кратко какво се случва. Представете си, че си карате вашата 318-ка с 8 клапана и ремък(М40)
На място при форсиране достига за кратко 6000 оборота и глъхне. Взех решение да сменя разпределителния вал, защото знам, че М40 страдат от износването му. Действително беше износен. Устремен към успеха, смених го и по-смело от всякога завъртях ключа. Колата загря на тихи обороти до работна температура и вече беше време да настъпя. Бях очарован за първи път да си чуя прекъсвача
Но след като потеглих на 5500 оборота пак същата история. Рязко ми падна доволната усмивка. При тази ситуация върнах леко газта до 4000rpm и след секунди се отпуши и пак до 5500rpm. Моето мнение по-въпроса е, че това се дължи на счупена пружина на клапан и по-скоро всмукателен. Защото при тези високи обороти счупена пружина не би имала тази пъргавина да затвори толкова бързо клапана. Това са основните и главни данни по случая. Интересува ме вашето мнение и коментар по деликатния смятам въпрос?
Поздрави. Генади

Поздрави. Генади

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: Проблем с ускорението след 5500rpm 318i
Ако е счупена пружината щеше да има среща с буталото мисля. Кобилици, повдигачи сменя ли и как са?
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Първо виж ремъка на ангренажа.. моята правеше така точно преди да се скъса, губеше центровка
Щом си сменил вала ясно си видял и кубилиците как са.. следователно ако не е от ремъка си провери бубина, кабели и т.н, там трябва да е проблема 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
здравейте колеги, мисля че проблема на колегата е грешно зацепен ангренаж. Най добре е да се замери вакума тоя двигател в колектора, той е доста показателен. По така описаните признаци двигателя се самоограничава. Е разбира се може и друга да е причината.
- genev_g
- Потребител
-
- Кара: БМВ 316i Е36
- Мечтае да кара: БМВ М5
Колеги, преди да сменя вала, се тръгна точно от кабели, свещи, палец, капачка дистрибуторна, налягането е премерено и е ОК. Ремъка е нов и е зацепен на 100%. Свалих си пак вала и огледах всички пружини, но счупване никъде не личи. (проверката осъществих при Не свалена глава) но се вижда ако има счупване, е няма. Оставам си с мнението, че поради тормоза на колата от предишния и собственик. От температурите които е развивала - пружините да са омекнали. Нищо друго не остава. п.с. Сам си правя колата, не ме съдете за това. Имам практиката и обучението в тази сфера да правя това сам. Интересни са ми отзиви от непознати.
Поздрави!
Поздрави!

така се държи и при запушени гърнета/катализатор,бензинова помпа към края на дните си и сигурно още нещо,но не и омекнали пружини.
- NaCaRcOrIi
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 318i
Колега имах същия проблем на същия мотор и при мен проблема се реши с смяна на бензинова помпа. Успех.
- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Внимателно
- Мечтае да кара: Нещо страшно
А дюзи 'духал' ли си ги на ултразвукова вана ? 

8 мнения
• Страница 1 от 1