Проблем с оборотите!!!!!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
Проблем с оборотите!!!!!!!
Здравейте колеги!Имам проблем,наскоро на мойта 318-ска започнаха да и играят оборотите,ходих при един приятел който уж разбира:) и той я закачи на компютър и изчисти две грешки,но принципно всичо си работи в нормални стойности,и ламбда и стъпков мотор и т.н.Той ми каза че се съмнява в Компютъра на колата!Въпроса ми е случвало ли му се е на някой точно това и познава ли някой човек който може да ми помогне!Не съм ходил в Камор защото чета противоречиви мнения но и до там ще стигна ако трябва!Просто искам някъде да ми кажат точно какво и е,а не да ме карат да сменявам 100 неща и накрая да се окаже че е 101-вотоМ/у другото държа да кажа че колата ми е обслужена доста добре,сменил съм доста неща и някой като ми каже ми то може да е от свещите направо полудявам:))!!!
Моля ви за съвет към кой да се обърна.
А някой би ли се съгласил да закачим неговия компютър на мойта за да видя дали е от него проблема?
А някой би ли се съгласил да закачим неговия компютър на мойта за да видя дали е от него проблема?
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Аз забелязвам на моята че когато са пуснати фаровете и климатика и да речем преди светофар като изключа от скорост и оборотите първо отиват доста надолу към 600 може би за момент и след това се възстановяват към 750 или там колкото са си нормално. Друг път когато съм без допълнителни натоварвания и изключа от скорост и се движа по инерция оборотите си стоят някъде по нагоре(малко под 1000) и когато спра си падат до нормалните. Не знам кое е нормално и кое не и дали има нещо общо с твоите симптоми но ако някой е компетентен да напише как трябва да бъде да преценя дали нещо не ми е наред и да ходя да я гледат:)
- bate borko
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем с оборотите!!!!!!!
valeto написа:Здравейте колеги!Имам проблем,наскоро на мойта 318-ска започнаха да и играят оборотите,ходих при един приятел който уж разбира:) и той я закачи на компютър и изчисти две грешки,но принципно всичо си работи в нормални стойности,и ламбда и стъпков мотор и т.н.Той ми каза че се съмнява в Компютъра на колата!Въпроса ми е случвало ли му се е на някой точно това и познава ли някой човек който може да ми помогне!Не съм ходил в Камор защото чета противоречиви мнения но и до там ще стигна ако трябва!Просто искам някъде да ми кажат точно какво и е,а не да ме карат да сменявам 100 неща и накрая да се окаже че е 101-вотоМ/у другото държа да кажа че колата ми е обслужена доста добре,сменил съм доста неща и някой като ми каже ми то може да е от свещите направо полудявам:))!!!
ела и мисля 4е ще ти помогна
ако имаш интерес пиши на ЛС
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
а грешките дето ги е изчистил какви бяха? защото ако нещо е в ред те просто пак ще се появят. т.в. това не е ремонт
според мен стъпковото моторче е почнало да се "уморява", едно почистване може да е полезно. със сигурност няма да е вредно поне

vitamincpp написа:Аз забелязвам на моята...
според мен стъпковото моторче е почнало да се "уморява", едно почистване може да е полезно. със сигурност няма да е вредно поне

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- valeto
- младши ентусиаст
-
Значи проблема ми няма да се реши с вдигане на оборотите от това там под капака на колекторите,те просто шарят ту нагоре ту надолу!и не винаги! А стъпковото моторче не е защото освен че си дава нормални стойности ми слагаха и друго с което нищо не се промени!аз за всеки случай го изчистих на ултразвук!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
а грешките?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
valeto написа:Значи проблема ми няма да се реши с вдигане на оборотите от това там под капака на колекторите,те просто шарят ту нагоре ту надолу!и не винаги! А стъпковото моторче не е защото освен че си дава нормални стойности ми слагаха и друго с което нищо не се промени!аз за всеки случай го изчистих на ултразвук!
Като почнат да ти играят оборотите като подадеш леко газ с педала и задържиш така на 900-1000 пак ли играят?
- vitamincpp
- ентусиаст
-
Да попитам къде мога да си изчистя стъпковото моторче с ултразвук, понеже преди някой месец ми го чистиха с някакъв препарат ама ми се струва че не е както трябва, и евентуално какви пари излиза почистването?
- valeto
- младши ентусиаст
-
Blato написа:valeto написа:Значи проблема ми няма да се реши с вдигане на оборотите от това там под капака на колекторите,те просто шарят ту нагоре ту надолу!и не винаги! А стъпковото моторче не е защото освен че си дава нормални стойности ми слагаха и друго с което нищо не се промени!аз за всеки случай го изчистих на ултразвук!
Като почнат да ти играят оборотите като подадеш леко газ с педала и задържиш така на 900-1000 пак ли играят?
ne,podam li gaz vsi4ko e nared!
- valeto
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с оборотите!!!!!!!
ела и мисля 4е ще ти помогна
ако имаш интерес пиши на ЛС[/quote]
kude iz4ezna tozi borko deeee:))
ако имаш интерес пиши на ЛС[/quote]
kude iz4ezna tozi borko deeee:))
- vitamincpp
- ентусиаст
-
Да попитам отново! Къде чистят с ултразвук ако някой знае. Малко темата наистина не е моя но да не пускам друга:)
valeto написа:Blato написа:valeto написа:Значи проблема ми няма да се реши с вдигане на оборотите от това там под капака на колекторите,те просто шарят ту нагоре ту надолу!и не винаги! А стъпковото моторче не е защото освен че си дава нормални стойности ми слагаха и друго с което нищо не се промени!аз за всеки случай го изчистих на ултразвук!
ne,podam li gaz vsi4ko e nared!
Както казах в предишния пост, проблема се решава лесно и евтино като навиеш тази шпилка и вдигнеш тихите обороти до към 850-900.
Аз имах абсолютно същия проблем и го оправих така.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2