трудно влиза 1 и задна когато е студена

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

трудно влиза 1 и задна когато е студена

Мнение от qnko_rr » 19 Фев 2014, 22:12

здравеите колеги имам следния проблем. смених си съединителя които беше оригиналния лук със щампа бмв в скоростната кутия наляхме около 400 гр масло сложих съединител закс сега след смяната когато колата е студена малко по трудно превклучва 1 и задна. но като позагрее малко и скоростите си влизат без проблем . незнам да не би да не е слегнал съединителя или заради това че сега скоростната кутия е със масло догоре . след като долях масло в скоростана кутия след два дни смених маслото в скоростната кутия за всеки случаи. незнам дали е нормално да влизат скоростите малко по трудно когато е студена

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Re: трудно влиза 1 и задна когато е студена

Мнение от Борис_Малинов » 19 Фев 2014, 22:14

Какво масло сипа в скоростната кутия?
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кучките да се подмокрят

Мнение от red bulll » 19 Фев 2014, 23:49

Сложи си като хората някое масло в кутията и ще се оправи!Точиш старото слагаш новото и огън :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от qnko_rr » 20 Фев 2014, 9:53

маслото е атф декстрон 3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 21 Фев 2014, 12:17

Не мисля , че проблема е от маслото !
Обърнал съм внимание на няколко пъти , на колите, на които съм сменял аз или пък са ми казали , че е сменен съединителя от оригиналния с афтърмаркет (без значение Закс , Лук и т.н) , започват оплаквания за трудно влизане на 1-ва и евентуално задна ....
Не знам дали идва от геометрията и физическите параметри на новите съединители или пък има нещо друго , но това съм го забелязал като проблем , не при всички коли , но на един определн процент ..... (включително и при мен е така , при вече две смени на съединител на моята кола ... при втория път нарочно сложих стария оригинален притискател , за да се уверя , че не е от него проблема ....., като интересното е , че първите петдесетина километра скоростите влизат много добре , а след това започва стария филм) .
Както казах този проблем го имат много колеги .... имаше твърдение , че в повечето случаи е от самата кутия , в смисъл от синхронизатора на 1-ва и задна .... ми и това беше ремонтирано от колега и пак същата работа , с друга кутия - пак същата работа ...
Преди време попадах на коментар , не съм сигурен , но мисля , че беша на Nukem (може и да греша) , че след като е сложил оригинален съединител поръчан от чужбина , нещата са се оправили и скоростите са започнали да влизат добре ...

П.С.
Маслото в кутията се налива така , че леко да прелее от пробката , тоест точно до ръба на пробката и се налива със шприц ....
Като казваш до горе , не знам какво точно имаш предвид , но реално няма как да се напълни кутията с масло до горе ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 21 Фев 2014, 12:25

За трудно влизане на скоростите само на студена кола, без допълнителни интервенции е както е написал колегата в първото мнение- масло скорости!
Иначе много точно го е написал колегата metodi, аз лично до последно докато беше колата при мен се борих с този проблем, и найстина да не описвам всичко сменяно, точно както каза методи според мен проблема е в афтермаркет съединителя, крив ли е диска с някакви микрони кой знае, идеята е че се предава въртящ момент, 1-ва не влиза и при подаване на малко газ си влиза веднага! Най-добре според мен маховик и съединител комплект оригинални, само това е причината, всичко друго помпи горна, долна, скоростни кутии, тампони и т.н съм ги сменял и не е от тях!
Liloff може да допълни нещо по-темата след мен!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 25 Фев 2014, 17:52

Аз смених съединителя още едно време като взех колата със Закс ама истински и оригинален маховик и не съм имал проблеми с първа дори и на студено. Като спирам на разни места обаче в трафика ми се е случвало няколко пъти лоста да влиза трудно, явно застават под няква странна позиция и като натисна съединителя пак или вкарам втора после първа влиза нормално.

Потребител
Аватар
Кара: 325tds

Мнение от cd3 » 05 Мар 2014, 19:26

Назад към E36