Демонтаж на пластмасата с крепежите от стъклото за фар?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Демонтаж на пластмасата с крепежите от стъклото за фар?

Мнение от kagebista » 10 Фев 2014, 12:13

Възможно ли е?
Почнах да си търся фарове с лупи, въпреки че моето рефлекторно ЗКВ свети чудесно и няма какво да желая повече за вечерна осветеност. Но пък вече искам ЗКВ с лупи, но все попадам на уж перфектни и все има някой строшен елемент именно по пластмасата, която обикаля стъклото.
Видях, че продават и цели стъкла с тази пластмаса, но си губят чара без ресните и тези равни скъкълца ги правят да изглеждат евтино!
Може ли да се махне стъклото от пластмасата и после пластмасата да се монтира на друго стъкло, разкапсуловано по същия начин?
Защото ако става, то по добре да си купя 2 счупени фара, където липсва ухо, водач-мигач и т.н. за "без пари" и да разменя пластмасата с крепежите към стъклото.
Ако някой го е правил или знае, нека сподели опит. Аз в момента съм с измити, монтирани и добре регулирани фарове. И затова не ми се свалят да ги мъча без да съм взел други и да гадая - става ли, нестава ли.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Re: Демонтаж на пластмасата с крепежите от стъклото за фар?

Мнение от kichuka » 09 Май 2014, 12:00

Имах две челни стъкла ЗКВ със счупени пластмаси и понеже на колата ми е пукнат фара се опитах да сменя стъклата. Рязах упътненията със скалпел в продължение на един час. Нагрявах с пистолет за горещ въздух, напъвах с отверка. Не се получава. Сега си търся по-евтин фар със здраво стъкло и щипки за да ги прехвърля на моя фар.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 09 Май 2014, 12:13

Рецептата е само една що се отнася до отваряне на всякакви фарове ...

Нагрята фурна на 200 градуса и фара вътре за 3-5 минути.
И след това много бързо действане с 4ри ръце.
Единия чифт държи фара от едната страна, а другият разделя двете части. После обратно.
И на моята боша така го отварях и на една е39тка така процедирахме за да сменим водачите.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 09 Май 2014, 12:49

Ами пробвах с отвертка и скалпели на "демо" стъкло и направо си го троши/рони като се подпъхва. Но пък и видях че продават отделно плаки/стъкла без рамката. Но нещо с фурната и нагряването като цяло бих ползвал жокер някой да ми го покаже.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 09 Май 2014, 14:55

kagebista написа:Ами пробвах с отвертка и скалпели на "демо" стъкло и направо си го троши/рони като се подпъхва. Но пък и видях че продават отделно плаки/стъкла без рамката. Но нещо с фурната и нагряването като цяло бих ползвал жокер някой да ми го покаже.

Снимка от преди година в студенската квартира. Питай колегата @doncheff ако не вярваш :mhihi:
Фурната е предварително загрята на 200 градуса и е настроена да грее само отгоре.

Изображение
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 09 Май 2014, 17:47

А защо сте вкарали целия фар, като говорим само за стъклото?
Да не се объркахме нещо, защото аз питах да се раздели рамката с водачите за мигачите от стъкленицата!

Потребител
Аватар
Кара: 320i 1992г.
Мечтае да кара: 765 Li

Мнение от Chernogorov » 09 Май 2014, 19:16

Колега аз моето стъкло го отделих с пистолет за горещ въздух и с леко повдигане с отверка нагряваш на малки очастъци и леко повдигаш и така.Дано съм помогнал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 09 Май 2014, 20:25

Колега ,ако питаш мен има 2 варянта ... Да си купиш втора ръка фарове естествено и да поръчаш нови стъкла със лещите както са комплект ... Или чисто нови фарове ... 2-рата опция ако не са ти проблем парите : около 900 лв. Два чисто нови фара бош стъклени със лупа на късите и пъпките от горе .

Тия тарикалъци са 50 на 50 ,я стане, я се обърка нещо ...

Поздрави :wave:
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 09 Май 2014, 22:21

Това с фаровете за 900лв е нереално изказване според мен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 09 Май 2014, 22:36

///M Rider написа:Колега ,ако питаш мен има 2 варянта ... Да си купиш втора ръка фарове естествено и да поръчаш нови стъкла със лещите както са комплект ... Или чисто нови фарове ... 2-рата опция ако не са ти проблем парите : около 900 лв. Два чисто нови фара бош стъклени със лупа на късите и пъпките от горе .

Тия тарикалъци са 50 на 50 ,я стане, я се обърка нещо ...

Поздрави :wave:

Колега пуснаха те на "свобода" и започна пак да цвъкаш яката по темите. Първо изобщо май не си вникнал в проблема и се изказваш с цел май пак да ни покажеш как си си направил бързата Иемка.
Второ ако помислиш малко - колегата ако имаше 900 български лева само за фарове дали според теб щеше изобщо да пуска подобна тема.
Ако имаш нужното количество сръчност и изобретателност може и за 50лв да си сглобиш хубави и здрави фарове , та на това ако викаш тарикатлъци ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 10 Май 2014, 8:43

Не се карайте и добро утро :)
Тя темата е старичка и аз смених 2 чифта фарове от тогава, като съм събирал от 2та - чифт перфе от-до. Къде оттук здрави водачи, къде оттам читава кутия без пренавити и изядени шестограми и липсващи уши.
Продават се нови стъкленици за под 20 лева бройката и темата за нови за 900 става табу :lol:
А щом има стъкленици отделно без рамката, то има и начин да се поставят и да се отстрани старото стъкло от нея. Предполагам са хванати с някакъв як силикон и след успешно отстраняване пак ще трябва да играе полиуретанов или друго яко лепило.
В момента съм с едни djauto и са доста добри като осветеност и на второ място визия. Но това, защото едното ми зкв пострада и ще идва време да го оправя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 10 Май 2014, 12:54

Наистина 900 лв. за фарове са си много ,за това най-сполучливия варянт е нови предни стъкла и назад да е втора ръка . Не знам ,защо колегата ме напада и без лоши чувства ,но мен ме дразянт побитите стъкла от камъчета отпред и бих си купил нови . Рядко изпадат доста запазени фарове ,да не споменавам ,че повечето се запотяват от вътре ,щото силикона вече е заминал . Всяко куче скача според тоягата си все пак .... :arrow:
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 11 Май 2014, 10:04

Колега не съм с лоши чувства към теб , но погледни заглавието и съответния проблем. После си прочети предишния коментар и дано се сетиш какво искам да ти намекна.
Евтин, ефикасен и лесен вариант вместо нови предни стъкла е полирането им. За запотяването ако е разглабяно предното стъкло е вероятно , но ако са с оригиналния силикон шанса почти е нулев. Запотяването идва по-скоро от не добре уплътнената задна част на фара към предното стъкло и запушени отдушници.

Назад към E36