Пръскалки на предното стъкло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Ta4kata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36 и Мерцедес S КЛАСА
- Мечтае да кара: РЕТРО автомобил
Пръскалки на предното стъкло
Здр. колеги, от както имам Е36 (4 години ) има проблеми с пръскалките ( дюзите ) на предното стъкло!
Всяка зима проблема се повтаря постоянно запушване независимо от марката на течността която купувам и дестилирана вода че сипвам дори, пробвах със спирт но няма оправия! Решил съм да си ги сменя, сегашните са ми на струя а сега съм решил да си търся пръскалки на мъгла, проблема е че не зная от каква кола да ги търся! В нета се ровя доста време и намерих едно кличе което показва че не е невъзможно!
Предполагам че доста от колегите във форума са имали този проблем дори и че са сложили такива дюзи тип мъгла. Ако е възможно да ми помогнете, да ми кажете от какъв автомобил са и от къде да си ги закупя! Благодаря и Поздрави
http://www.youtube.com/watch?v=p3w_O2yQ ... e=youtu.be
Всяка зима проблема се повтаря постоянно запушване независимо от марката на течността която купувам и дестилирана вода че сипвам дори, пробвах със спирт но няма оправия! Решил съм да си ги сменя, сегашните са ми на струя а сега съм решил да си търся пръскалки на мъгла, проблема е че не зная от каква кола да ги търся! В нета се ровя доста време и намерих едно кличе което показва че не е невъзможно!
Предполагам че доста от колегите във форума са имали този проблем дори и че са сложили такива дюзи тип мъгла. Ако е възможно да ми помогнете, да ми кажете от какъв автомобил са и от къде да си ги закупя! Благодаря и Поздрави

http://www.youtube.com/watch?v=p3w_O2yQ ... e=youtu.be
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Re: Пръскалки на предното стъкло
Колега преди имах Голф 4 2000 година и пръскалките ми бяха от типа "мъгла" ,но незнам дали ще стане да си ги напаснеш.Вземи от някоя морга и пробвай
- Martoo0oo0o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i Vanos
- Мечтае да кара: M6 G-POWER
Колега по 7лв. е броя оригинални БМВ, вземи си нови и си свиркай.Аз така направих 2г никви ядове 

- Ta4kata
- кандидат ентусиаст
-
Колега, просто разпръскването е върху цялото стъкло и не се нуждае от постоянно регулиране, но ако не намеря задължително ще си взема нови. 

- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
един приятел на голф 5 е с такива пръскалки и е доста удобно
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Глупости, глупости, глупости ...
Няма по-голяма шит от това ...
Скоростта при която могат да се използват е по-ниска от тази на тези със струйка ! Точката на кристализация на течността за стъкломиещата също е по-ниска - да речем ако разтвор е предназначен за -20 градуса, при т.нар. ветрилообразни дюзи той е -15 !
Ако толкова те сърби - от Октавия второ поколение, или от Фабия първо поколение са такива ! На Голфа са под капака на новите, Ситроен също ползват такива ... Там обаче всичко е смятано според капака ... И идва момента в коЙто няма как да регулираш въпросните дюзи - защото те не се регулират (освен тези от Октавията)! И пръскат в долната част на стъклото почти до чистачките ...
И не на последно място - помпата там е с по-високо налягане заради това ...
Както толкова замръзват нямам идея - на моята кола са без подгрев, концентрати си купувам не от 1,4 за 2 литра, разреждам ги 1:1 (или 1:1,5 защото за за -70 градуса) и си карам спокойно без никакви ядове ...
Въобще досега винаги съм карал коли без екстрата "отопляеми дюзи за стъклочистачки", и никога ама никога не са ми замръзвали !
Отделно трябва (или би трябвало) да имаш прокарани кабели за такива с подгрев... Да, скъпи са, но проблема ще ти е решен !
Ето ти истинското клипче със стъклочистачките на Е34 - не това с тия грозни аерошитни и тез клесави дюзи дето като пръснеш и за момент (който може да се окаже важен) нищо не виждаш !
И не на последно място - смени си и клапанчетата ! Те също са много важни за работата на дюзите !
Аз си закупих оригинални за Е34-ката преди година, и заедно пак с оригиналните дюзи (плюс ревизия на механизма) се радвам на добра видимост без значение от скорост и външна температура !
Скоростта при която могат да се използват е по-ниска от тази на тези със струйка ! Точката на кристализация на течността за стъкломиещата също е по-ниска - да речем ако разтвор е предназначен за -20 градуса, при т.нар. ветрилообразни дюзи той е -15 !
Ако толкова те сърби - от Октавия второ поколение, или от Фабия първо поколение са такива ! На Голфа са под капака на новите, Ситроен също ползват такива ... Там обаче всичко е смятано според капака ... И идва момента в коЙто няма как да регулираш въпросните дюзи - защото те не се регулират (освен тези от Октавията)! И пръскат в долната част на стъклото почти до чистачките ...
И не на последно място - помпата там е с по-високо налягане заради това ...
Както толкова замръзват нямам идея - на моята кола са без подгрев, концентрати си купувам не от 1,4 за 2 литра, разреждам ги 1:1 (или 1:1,5 защото за за -70 градуса) и си карам спокойно без никакви ядове ...
Въобще досега винаги съм карал коли без екстрата "отопляеми дюзи за стъклочистачки", и никога ама никога не са ми замръзвали !
Отделно трябва (или би трябвало) да имаш прокарани кабели за такива с подгрев... Да, скъпи са, но проблема ще ти е решен !
Ето ти истинското клипче със стъклочистачките на Е34 - не това с тия грозни аерошитни и тез клесави дюзи дето като пръснеш и за момент (който може да се окаже важен) нищо не виждаш !
И не на последно място - смени си и клапанчетата ! Те също са много важни за работата на дюзите !
Аз си закупих оригинални за Е34-ката преди година, и заедно пак с оригиналните дюзи (плюс ревизия на механизма) се радвам на добра видимост без значение от скорост и външна температура !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
И аз не ги харесвам тези.
На Е39 имах същия проблем, и то такъв, че от запушването им, взе да ми изскача маркуча. Или поне така си мисля. Проблемът се оправи с нови обикновени, но не помня колко ми излязоха.
На Е39 имах същия проблем, и то такъв, че от запушването им, взе да ми изскача маркуча. Или поне така си мисля. Проблемът се оправи с нови обикновени, но не помня колко ми излязоха.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
ивчо написа:Глупости, глупости, глупости ...

- Ta4kata
- кандидат ентусиаст
-
Дайте някакъв сериен номер на тези клапани и на нормалните пръскалки, че нямам идея тука в Пазарджик кои магазин ще им се занимава да ми свършат работа.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
61 60 1 384 859 e номерът на дюзата, а на клапанчето - 61 66 1 389 040 
Предполагам и сам може да провериш колко точно струват

Предполагам и сам може да провериш колко точно струват

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

Махнах клапанчетата. Има забавяне в пръскването, но то е в търпими граници - пръскат преди да тръгнат чистачките,че и по обилно. От година нямам проблеми с пръскалките.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Забавянето го имаше и при мен , и затова и аз ги махнах.Но сега като видях темата се сетих че трябва да си купя нови.
По трудно отварят и за това е забавянето.
Сещам се че преди пробвах да ги топя в бензин за да ги отпуша , обаче се оправи само едното и не съм ги слагал.
Вероятно цената им ще е смешна,смяната им е елементарна и затова ще ги сменя.Но така или иначе сега и без тях си пръска перфектно.
По трудно отварят и за това е забавянето.
Сещам се че преди пробвах да ги топя в бензин за да ги отпуша , обаче се оправи само едното и не съм ги слагал.
Вероятно цената им ще е смешна,смяната им е елементарна и затова ще ги сменя.Но така или иначе сега и без тях си пръска перфектно.

- downshift
- Потребител
-
- Детайли за колата: стара
Аз съм сменял едното само щото отказа. Забавяния като са изправни няма 

- Ta4kata
- кандидат ентусиаст
-
Аз все още се мъча да намеря другия вид пръскалки, но уви няма резултат!
14 мнения
• Страница 1 от 1