Табло с диоди как?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318tds compact

Табло с диоди как?!

Мнение от ZaRiBiTeLeN » 27 Яну 2014, 1:06

Здравейте колеги! Интересува ме, някой сменял ли е оригиналните крушки на таблото и в интериора с диодни? Какви диоди се използват, как се монтират, кои светят най-добре и прочие?
По-добре да закъснееш 10 минути на този свят, от колкото да стигнеш 40 години по-рано на "онзи"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28TU

Re: Табло с диоди как?!

Мнение от stiel_bg » 27 Яну 2014, 17:47

Здрасти колега, на центалния плафон си сложих диодна плочка от 36 диода и съм много доволен. Само с нея се осветява цялото купе, но все пак и отзад съм с диодни крушки. На таблото все още не съм ги сменял но мисля да си сложа червени диоди. На един приятел гоУфо му е с такива диоди на таблото и свети доста добре :wave:
Изображение
Ако паднеш духом - напий се та да паднеш и тялом!

http://vbox7.com/play:1946a9ae
viewtopic.php?f=46&t=248125

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Мнение от ozBMW » 27 Яну 2014, 17:59

малко е размазана снимката,ама..... :D с диодни крушки като за габаритите :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 27 Яну 2014, 20:08

ozBMW написа:малко е размазана снимката,ама..... :D с диодни крушки като за габаритите :yes:

И махнати филтърчета ;)
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

Потребител
Аватар

Мнение от ZaRiBiTeLeN » 27 Яну 2014, 21:30

аз мисля да подменя всяка една крушка в интериора с диодно осветление... мисля да сложа от тези диодчета където се продават по единични бройки за някакви стотинки (естествено в плафоните ще бъде плочки) но бях чел, че към тези диоди се слагат и някакви кондензаторчета или нещо подобно, за да не изгаряли... някой ако може да ме светне за какво иде реч, понеже съм много бос относно жичкаджийските истории...
По-добре да закъснееш 10 минути на този свят, от колкото да стигнеш 40 години по-рано на "онзи"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Яну 2014, 21:55

Има си крушки с диоди в същия цокъл като тези за осветлението. Защо трябва да се открива топлата вода тепърва. Плочки, кондензаторчета.. :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ZaRiBiTeLeN » 27 Яну 2014, 22:17

bum_bum написа:Има си крушки с диоди в същия цокъл като тези за осветлението. Защо трябва да се открива топлата вода тепърва. Плочки, кондензаторчета.. :dunno:

поправи ме ако греша, но мисля, че точно ти беше писал, че тези крушки с цокъла светели много слабо и точно за това се отказах от тях :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stiel_bg » 27 Яну 2014, 23:51

Виждам, че си от русе, отиди на кооперативния пазар. Там има едно малко магазинче, една женица продава и тя има доста диодни лампи като цяло. Аз от там си взех плочката. :wave:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 28 Яну 2014, 1:07

Че ,какво не им харесвате на оригиналните ?! :dunno: Аз смених радиото заради цвета на таблото ,а пък вие се заглеждате ,по на хората гоуфовете ?! Ми да си бяхте взели гоуф ?! Нищо лично .... :ok:
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 28 Яну 2014, 1:16

///M Rider написа:Че ,какво не им харесвате на оригиналните ?! :dunno: Аз смених радиото заради цвета на таблото ,а пък вие се заглеждате ,по на хората гоуфовете ?! Ми да си бяхте взели гоуф ?! Нищо лично .... :ok:

абсолютно :yes: :yes: :yes:
Изображение
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 28 Яну 2014, 9:31

///M Rider написа:Че ,какво не им харесвате на оригиналните ?! :dunno: Аз смених радиото заради цвета на таблото ,а пък вие се заглеждате ,по на хората гоуфовете ?! Ми да си бяхте взели гоуф ?! Нищо лично .... :ok:

Не се ли сещаш, че слагането на светодиоди в таблото е далеч по-малко смешно от това да си купиш 318-ка и да се водиш, че караш М3.
Запри са малко, има доста да учиш още за БМВ-тата, че да се изявяваш, като критикьор.
Не се сърди, не целя да обидя, който и да е, но от известно време се опитвам да разбера, що ставаме такива киселяци, кат си монтираме първия М-елемент по колата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stiel_bg » 28 Яну 2014, 10:50

Приятел виждам, че ги рабираш работите, но това че Давам пример с приятел който е направил товс което момчето иска да направи било то на голф или на лада на теб какъв ти е проблема, че да даваш "съвет" да сме си вземали гоУфове. Заради такива " остроумни" мнения в тоя форум много малко хора могат да помогнат.
Изображение

Аватар

Мнение от Секс_в_Е36_кОпе » 28 Яну 2014, 10:59

а е къв ти е проблема, на мен така ми аресва, моито кОпе най убавото у махлата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Яну 2014, 11:26

ZaRiBiTeLeN написа:
bum_bum написа:Има си крушки с диоди в същия цокъл като тези за осветлението. Защо трябва да се открива топлата вода тепърва. Плочки, кондензаторчета.. :dunno:

поправи ме ако греша, но мисля, че точно ти беше писал, че тези крушки с цокъла светели много слабо и точно за това се отказах от тях :)

Да, тия Т10 мисля бяха за таблото не стават. Слаби са диодчетата. Говоря за плафоните. Опита ми с Т10 беше от преди години. Те са тия малките. Големите не знам какъв се води цокъла но не съм ги и пробвал. Пробвал съм с Т10 и на борда ама не става. Слаби са много. Предполагам може вече да са изкарали нещо свястно. Горе-долу същия цокъл като на габаритите ми е предния бял габарит на скутерчето и свети много силно. Иначе купето ми е от 6 години някъде с диоди в купето и няма изгорели.

За таблото ще е готино ако не се сменя цвета, просто да свети по-ярко и ясно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stiel_bg » 28 Яну 2014, 12:12

Именно за таблото предложих и червения цвят тъй като диод който да свети "amber" не съм виждал :)
Изображение

Следваща

Назад към E36