След смяна на диф...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- 4a4i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: лагерница
- Детайли за колата: touring
След смяна на диф...
Привет колеги,поради обясними причини се наложи да сменя диференциала,колата е е36 компакт.Та взех същия диф (3.38) и понеже нямам много време я закарах на "кварталният" майстор който от своя страна каза че няма проблем да го смени.Когато обаче взех колата "готова" веднага усетих едно неестествено трептене във волана,започва още след 30км/ч като почуква постоянно на ляво и дясно,дори като го пусна по гладък прав път,се вижда добре как играе...та въпроса е защо? предницата е сменена преди 4к км и е в отлична кондиция 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: След смяна на диф...
1. Дифа е проблемен, но това можеш да го разбереш само със слагане на друг, гарантирано безпроблемен.
2. Получил се е някакъв дебаланс в кардана, т.е. във въртенето му спрямо дифа, което.... чак не знам как ще стане.
3. Пропуснал е някой крепежен елемент.
Хвърли едно око на гумите първо да няма някоя крива, а ти да търсиш проблема в диференциала.
2. Получил се е някакъв дебаланс в кардана, т.е. във въртенето му спрямо дифа, което.... чак не знам как ще стане.
3. Пропуснал е някой крепежен елемент.

Хвърли едно око на гумите първо да няма някоя крива, а ти да търсиш проблема в диференциала.
- 4a4i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: лагерница
- Детайли за колата: touring
Re: След смяна на диф...
Даа...и аз мислех по втора точка за начало и няколко пъти въртяхме кардана при сглобката с дифа,пак остана почукването,на първо време ще видя и гумите с джантите от пред,пропуснах ги тях 

3 мнения
• Страница 1 от 1