Индикатор гориво не отчита вярно
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Индикатор гориво не отчита вярно
Така сега ново двайсе, индикатора ми за гориво, когато си иска показва вярно горивото. Стрелката застава на различни места по някога се и оправя и започва да отчита вярно. Извадих буксите от нивомерите при включен контакт, като се надявах, че някой нивомер ми прави въртели да обаче стрелката си седи в някакво си там положение, в каквото е била преди да откача буксите. От какво може да е това мамка му. Гледах и схема, нивомерите са последователно свързани по между си, като имат някъде и една обща връзка с масата за датчика на скоростомера, който е на диференциала. След това отиват до таблото с уредите. Правих и теста с копчето за временния километраж и всичко си работи, уреда не е повреден. Трябва сега да се ровя и в жиците дали някъде не дават на маса. Колеги на някой случвало ли му се такъв проблем та да ме упъти по лесно да разгадая тоя казус. 

- Vinci74
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d/E46/2000 г.
- Мечтае да кара: BMW M3
Re: Индикатор гориво не отчита вярно
Здравей!
Аз имам подобен проблем с моето BMW 320d/Е46 - 2000 г.. При мен обаче когато стрелката е между нулата и първата черта горивото е вече свършило и карам на изпарения. Резултата от това беше едно ПТП: една одраскана чужда задна броня, двата ми предни калника смачкани, пукната предна броня, счупен ляв фар и т.н., за пари изобщо няма да говоря. Тъкмо я бях купил на старо и карах 4-и ден подред, случката е от преди 2-3 месеца.
Можеш ли да ми кажеш нещо повече за тези нивомери/букси и въобще за принципа на отчитане нивото/количеството на горивото - в случая дизел, в резервоара и стрелката за горивото на таблото?
С поздрав: Васко
Аз имам подобен проблем с моето BMW 320d/Е46 - 2000 г.. При мен обаче когато стрелката е между нулата и първата черта горивото е вече свършило и карам на изпарения. Резултата от това беше едно ПТП: една одраскана чужда задна броня, двата ми предни калника смачкани, пукната предна броня, счупен ляв фар и т.н., за пари изобщо няма да говоря. Тъкмо я бях купил на старо и карах 4-и ден подред, случката е от преди 2-3 месеца.
Можеш ли да ми кажеш нещо повече за тези нивомери/букси и въобще за принципа на отчитане нивото/количеството на горивото - в случая дизел, в резервоара и стрелката за горивото на таблото?
С поздрав: Васко
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Контакните писти на поплавъците се изтъркват може да опиташ да ги ремонтираш или нови,но мисля,че вървят с бензиновата помпа не съм сигурен.
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
Геца чети по внимателно!! Откачам буксите на нивомерите и пак няма разлика, стрелката ми седи в същото положение в каквото е била преди да ги откача. Така, че няма връзка с пистите и плъзгачите тоя проблем.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Проблема е в самата стрелка , и при мен го прави от време на време , при тест всичко е ок , помпата е нова на VDO , поплавька е наред ............но понякога направо забива 

- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Пробай с друго табло 

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
Ще пробвам имам едно от четирицилиндрово дизел. Дано не е само от него.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Имам тема за нивомерите. 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
Проблема го оправих, левият нивомер ми правел номерата. Моят е от по стария модел където е с една влакнеста жичка, която свързва рамото на поплавъка с плъзгача. Разнищила се с времето и не прави стабилен контакт. Имам от по новите нивомери смених го и се оправи. 

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
nedbmw написа:Проблема го оправих, левият нивомер ми правел номерата. Моят е от по стария модел където е с една влакнеста жичка, която свързва рамото на поплавъка с плъзгача. Разнищила се с времето и не прави стабилен контакт. Имам от по новите нивомери смених го и се оправи.
Откачай пак буксите и чакай да разбереш нещо

- nedbmw
- младши ентусиаст
-
Геца пак нещо не си в час. Чети по внимателно, когато даваш мнения! Проблема ми бе в свързващата жичка, а не в пистите на потенциометъра, както ти ми казваше, че може да е от тях.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
nedbmw написа:Геца пак нещо не си в час. Чети по внимателно, когато даваш мнения! Проблема ми бе в свързващата жичка, а не в пистите на потенциометъра, както ти ми казваше, че може да е от тях.
Ами принципно проблема е някаде там,100% ако беше погледнал пистите щеше да забележиш и "жичката" и двете неща дават идентични проблеми,а не да питаш за мнение да ти казват и ти пак да си знаеш твоето,че си откачал буксите и нямало промяна,еми няма промяна няма и да видиш ако се замислиш как работи тоя уред ще разбереш защо номера с откачането не работи.
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
Без коментар

Браво колега, че си открил проблема, при мен не показва също ... та въпроса ми е как се правеше теста с временния километраж.
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
Ами как натискаш бутончето и след това завърташ контактния ключ, на позиция (1) или на Радио и след това пущаш бутончето и теста започва. Следиш си там кой лампи ти светят и как се движат стрелките.
15 мнения
• Страница 1 от 1