подгрева на огледалата не работи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
подгрева на огледалата не работи
Повече от година имам е36-цата и си мислех, че няма подгрев на огледалата. Взех си пасажерско стъкло от е39 и сваляйки старото видяхме, че си има инсталация. Свързахме новото огледало, но отново не грее. Пробвах при включен и при изключен реотан на задното стъкло като изчаквам поне по 15-20 минути т.е. си карам от т.А до т.Б и огледалата си стоят замръзнали. В схемата по-долу не намерих бушон за подгрев на огледалата. Проверих тези за подгрев на задното стъкло и още каквото съм сметнал за близко, когато проверявах. Видимо всички бушони на колата са здрави. Интересува ме кой точно е бушона за подгрева на огледалата и предложения какво друго да проверя или замеря за да разбера от къде идва проблема. Утре ще ида да замерим огледалата дали изобщо идва ток до тях. http://imageshack.us/f/512/e36bushoniprevod.jpg/
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Re: подгрева на огледалата не работи
Освен да замериш дали стига ток до тях,замери и самите стъкла на огледалата да не са им прекъснати реотанчетата
- kichuka
- младши ентусиаст
-
Ще ги замеря. Ако някой се сеща за друга вероятна причина нека сподели за да огледам всичко утре на един път.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Привет , моите са вьрзани с нагреватела на задното стькло провери него бушон , но доколкото знам повечето са отделно / не са вьрзани с задното стькло и греят постоянно / 

- ///M Rider
- младши ентусиаст
-
- Кара: вече мечтата си !
- Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
- Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina
По принцип на Е36 би трябвало да греят постоянно ! Не знам да имат опция с бутон или да греят с бутона за задните реотани ,освен ако не се преправи нещо ?! 

Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
"Drat! And Double Drat!"

///M Rider написа:По принцип на Е36 би трябвало да греят постоянно ! Не знам да имат опция с бутон или да греят с бутона за задните реотани ,освен ако не се преправи нещо ?!
Точно

- kichuka
- младши ентусиаст
-
И аз така знам, но кола втора ръка е ясно, че може да е правена какво ли не преди това. Пробвал съм с включено подгряване на задното стъкло, но си грее само то. Нека да ги подкарам първо пък после мисля и аз да си ги свържа с бутона, защото няма смисъл лятото да ми греят.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
kichuka написа:И аз така знам, но кола втора ръка е ясно, че може да е правена какво ли не преди това. Пробвал съм с включено подгряване на задното стъкло, но си грее само то. Нека да ги подкарам първо пък после мисля и аз да си ги свържа с бутона, защото няма смисъл лятото да ми греят.
Това е най удачния вариант , вьржи ги кьм задното стькло и си ги пускай когато искаш . Постоянното греене вреди на самото огледало особенно лятото при +40...50 градуса , моята кола си я купих от франция и огледалата така си бяха , и предпочитам така отколкото да са включени постояно . Весела коледа на всички

- kichuka
- младши ентусиаст
-
Благодаря за отговорите, но темата е за това, от къде може да идва проблема. Интересува ме да знам утре къде да проверявам за евентуални проблеми.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Провери ли да не са ти изгорели реотаните на стъкълцата? Те са на задната им част. Свали ги стъкълцата и провери за верига с мултицета. Най-вероятно това да е проблема, ако ти грее на задното стъкло ... . Те са вързани за нагревателя на задното стъкло. Не грее постоянно. 

- kichuka
- младши ентусиаст
-
Имаме резултат вече. Всичко е точно по веригата. Интересно е, че лявото огледало изобщо няма подгрев- нито инсталация, нито самото огледало е с реотани. Дясното си има инсталация, която работи постоянно и независимо от бутона за задното стъкло. Самото огледалце не грее и най-вероятно са му изгорели реотаните. Най-вероятно ще го преместя за шофьорско (и без това нямам инсталация там за сега), а за пасажерско ще си взема друго с работещ подгрев. Благодаря на отзовалите се! Весели празници на всички!
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Явно е слагано допълнително. Оригиналните се командват с нагревателя на задното.
- kichuka
- младши ентусиаст
-
може и така да е лятото най-вероятно ще си купя нови м-кови и ще ги вържа както си трябва
- ///M Rider
- младши ентусиаст
-
- Кара: вече мечтата си !
- Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
- Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina
00700 написа:Явно е слагано допълнително. Оригиналните се командват с нагревателя на задното.
Колега ,оригиналните са отделно от задното стъкло и са с включен подгрев постоянно! Вече по твой избор може да се вържат със задното стъкло .
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
"Drat! And Double Drat!"

- nowayout
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м42, 530d e60 '06
- Мечтае да кара: s85b50
- Детайли за колата: e60 530d M57D30T2
повечето излизат от завода с постоянно включен подгрев, даже за 1 ви път чувам, че има такива които са вързани към задното стъкло
Bayerische Motoren Werke ..
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2