Инфо за част за моторчето на ел. стъкла.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 m52b20
Мечтае да кара: същата кола с s50
Детайли за колата: D2 Racing Coilover, ALPINE, DSP Processor, GROUND ZERO components = 2400W.

Инфо за част за моторчето на ел. стъкла.

Мнение от bored » 18 Дек 2013, 1:15

В много теми е изписано за проблемни ел. стъкла, които скърцат, пропадат, не се вдигат равномерно, връщат се назад, и да се сменят:

(ОПИСВАМ ПРОБЛЕМИ СВЪРЗАНИ С ВРАТИ НА Е36 КУПЕ!!! Може при седан и комби да е същото, но никога не съм разглобявал тяхни врати.)

1. Пластмасовите стъклоповдигачи - като са повредени стъклото пропада на едната или другата страна, при натискане с ръка, тоест има луфт, който идва от износеният детайл.
2. Износени зъби на ножици - износва се ножицата, не зъбното колелче на моторчето - ако е много износена се чува силен (стряскащ) стържащ звук, при затваряне на вратата.
3. Раздвижване на релси и оглеждания за иносвания - старост. :)

По горните забележки ги пиша от личен опит, проблеми които съм отстранявал с времето, но след това отново при вдигане на прозореца, хода накъсва лекичко и стъклото се връща назад, макар и рядко (на 20 пъти веднъж). Съветвали са ме да прекарам директни захранващи кабели ама за мен варианта с преправяне не е добър!

Интересува ме дали гумето каренце (незнам точно как да го назова) в ел. механизма се подменя и продава отделно? В сайтовете за части за бмв се продава моторчето, пълен комплект.

Изображение

.. вариант е да се намери машинка със здраво каренце, както и направих но искам новичко, на 0 години употреба. :))))

Назад към E36