Свързване на стартер

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Свързване на стартер

Мнение от zafirovp » 12 Дек 2013, 22:13

Днес сменях стъпковото моторче, но капака на кутията със кабели остана закачена за него. Там видях един черно/зелен кабел който е прерязан. Проверих във Интернет и се оказа, че този кабел се свързва със стартера, за да изключва радиото и други консуматори по време на въртене на стартер, за да улесни запалването.

Странното е, че във момента кабела е прерязван, но радиото ми се изключва по време на въртене на стартера.

Някой има ли идея какво може да е станало?

Ето какво намерих като информация за цвета на кабела.

"Starter activated" signal, this is sent out to devices like the radio etc, getting them to shut off for a second to route more power to the Starter.

Пише, че към стартера трябва да има 4 кабела (2 дебели и 2 тънки), а аз имам свързани само 3.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Re: Свързване на стартер

Мнение от zafirovp » 13 Дек 2013, 22:47

Колеги, нямате ли предположение?

Предполагам темата, ще е полезна за тези със по-мощни акумулатори, които не искат да им се изключват радиата при палене. :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 16 Дек 2013, 18:34

По скоро това изключване на радиото и другите работи идва от клемореда.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 16 Дек 2013, 19:02

Аз бих проверил защо някой идиот е срязал кабела въобще, каква друга неизправност е прикрил с това?!
А изключването на радиото може да не е само с цел разтоварване на акумулатора при старт, ами и за защита на самото радио. Ако някакво noname плеърче е сложено, може и да не се справи с пулсациите на захранването при старт (особено при поизтощен акумулатор) и да забие геройски :)

Назад към E36