Смуче въздух или нещо др? + Видео
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Смуче въздух или нещо др? + Видео
Хай,
преди малко искарах бимата да я поразвъртя че се бях позатъжил, вкарах я малко в лютеницата тва онва, обаче или искочи некой маркуч или ако е бил тръгнал, си отиде направо. Поне така предполагам де, ама нямам време сега да я погледна по-обстойно и направих един бърз клип. Общо взето симптомите се чуват, съска... и оборотите играят, 500-600-500-600, но не гасне!
Някакви бързи предположения ако е маркуч, кой е, а ако не е, кво би могло да бъде?
Ей тука давам линк с клипа, ако някой има проблем с буферирането, може да го свали... но понеже е по-голям файл, нямаше къде другаде да го кача набързо
преди малко искарах бимата да я поразвъртя че се бях позатъжил, вкарах я малко в лютеницата тва онва, обаче или искочи некой маркуч или ако е бил тръгнал, си отиде направо. Поне така предполагам де, ама нямам време сега да я погледна по-обстойно и направих един бърз клип. Общо взето симптомите се чуват, съска... и оборотите играят, 500-600-500-600, но не гасне!
Някакви бързи предположения ако е маркуч, кой е, а ако не е, кво би могло да бъде?
Ей тука давам линк с клипа, ако някой има проблем с буферирането, може да го свали... но понеже е по-голям файл, нямаше къде другаде да го кача набързо

Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
Re: Смуче въздух или нещо др? + Видео
Виж около стъпковия мотор кво се случва , а и имаш май и други проблеми ... 

Какви други според теб?
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Провери маркуча на картерната вентилация,от капака на клапаните до клапана и самия клапан.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Е то на клапана със гледане няма какво да му провери.
Просто вземи един спрей най-добре и почвай да пръскаш по двигателя, докато не изгасне. Така ще хванеш от къде е.
Просто вземи един спрей най-добре и почвай да пръскаш по двигателя, докато не изгасне. Така ще хванеш от къде е.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
И аз съм за клапана за картерните газове.. или има някой пукнат маркуч или вече направо си го сцепил..Като отвориш тапата за маслото какво се случва смуче,пръска,свири?.....леко извади тапата и виж вакума който се създава... виж и поведението на мотора
- Martoo0oo0o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i Vanos
- Мечтае да кара: M6 G-POWER
Тея симптоми са от стъпковия мотор, или някой спукан маркуч дето влиза в него
Аз в интерес на истината не се съобразих да видя капачката на маслото ако я отворя кво ще е поведението, щото направо я прибрах в гаража.
Филтъра за картерните газове го изключвам, сменян е с чисто нов неодавна.
Единствено допускам варянта ако "майстора" не е стегнал скобите на маркучите към тоя клапан, да се е откачил, разхлабил, или пък да се е сцепил.
Другия варянт - както казвате стъпковия мотор. По принцип е инспектиран и той, няма проблем с него, но и там има варянт маркучите да не са стегнати подобаващо.
Обмислям и варянта за въздуха към колекторите, щото аз съм сменял самия колектор и ако там свръзката не е стегната като хората.
За колегата който попита по горе какво е поведението на мотора - ми по принцип е адски добре работещ, равномерно. Няма излишни притрисания, работи гладко, а в колата често ме питат, дали съм загаснал щото не се чува работата му. Този страничния звук който идва освен свистенето е от опита на двигателя да се форсира, но форсира между 500-600 оборота и неможе да задържи в едно положение (все пак смуче от някъде).
Благодаря за мненията все пак, поне насоките с тва свистене са към маркучи и въздух най-вероятно, което не е чак толкова плашещо.
Единствено допускам варянта ако "майстора" не е стегнал скобите на маркучите към тоя клапан, да се е откачил, разхлабил, или пък да се е сцепил.
Другия варянт - както казвате стъпковия мотор. По принцип е инспектиран и той, няма проблем с него, но и там има варянт маркучите да не са стегнати подобаващо.
Обмислям и варянта за въздуха към колекторите, щото аз съм сменял самия колектор и ако там свръзката не е стегната като хората.
За колегата който попита по горе какво е поведението на мотора - ми по принцип е адски добре работещ, равномерно. Няма излишни притрисания, работи гладко, а в колата често ме питат, дали съм загаснал щото не се чува работата му. Този страничния звук който идва освен свистенето е от опита на двигателя да се форсира, но форсира между 500-600 оборота и неможе да задържи в едно положение (все пак смуче от някъде).
Благодаря за мненията все пак, поне насоките с тва свистене са към маркучи и въздух най-вероятно, което не е чак толкова плашещо.

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
krisu написа:Аз в интерес на истината не се съобразих да видя капачката на маслото ако я отворя кво ще е поведението, щото направо я прибрах в гаража.
Тоя клапан като си го сменил не е гаранция,че няма да даде фира на другия ден.
9 мнения
• Страница 1 от 1