318ис не пали, кутията с бушоните издава странни звуци

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318is, м42

318ис не пали, кутията с бушоните издава странни звуци

Мнение от Slobmonster » 02 Дек 2013, 13:23

Как се стигна до този момент, описан в заглавието. Колата седя 2 дена без да се шофира на открито (по принцип е в гараж). Преди час излизам, подавам контакт за да тръгна и се чува някакъв супер странен звук в купето. Лапмите светят, колата се отключва, но не иска да пали. Не е прицъкването, което се чува, когато ти е паднал акумулатора. Изревава на болно, лампите светят и не подава контакт.

Реших и аз не знам защо да махна и сложа пак клемите. Първо минус махам, после плюс и в обратния ред слагам. При слагането кутията с бушоните направо започна да вие. :shock: :confused: Не мога да опиша звука много подробно, но е едно тънко и прекъсващо пищене, не много силно. Махам клемата и спира. Слагам я и почва. Седя около 15 секунди и я махнах от притеснение.

През тези секунди, когато колата бе с вързани клеми се опитах да заключа и отключа и се чуваше щракането, но стърчащите на вратите копченца за заключване не помръднаха.

Моля ви за помощ колеги, направо не мога да проумея какво се случва. :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: 318is, м42

Re: 318ис не пали, кутията с бушоните издава странни звуци

Мнение от Slobmonster » 04 Дек 2013, 14:40

Просто трябваше да се зареди акумулатора. Всичко вече е 6. Имайте предвид колеги, че описаните от мен шумове са 1-2 идеи преди да започнат важни ел. части да се прецакват. Също така си затваряйте багажниците много плътно!

Потребител
Аватар
Кара: bmw 318 ti compact
Мечтае да кара: bmw e 46 sedan

Re: 318ис не пали, кутията с бушоните издава странни звуци

Мнение от ranina » 11 Фев 2014, 20:34

ЗДРАВЕИ КОЛЕГА ПОГЕДНИ КОМПА ИМАГО КАТО ВАРИАНТ ,ЗА СТУДЕНИ СПОИКИ,И ТАКА НАТАТАК :help: :driving: :bchug:

Назад към E36